До дни "Гражданска отговорност" скача с до 15 лв.

Задължават застрахователите да заделят по-големи резерви
4 ное 2010 07:56,
59
До дни "Гражданска отговорност" скача с до 15 лв.
Снимка: Булфото

Цената на застраховката "Гражданска отговорност" ще се повиши с до 20% в близките дни.

Причината за това е приетата от Комисията за финансов надзор наредба, която задължава компаниите да заделят по-големи резерви, които да гарантират изплащането на щети по застраховката.

Още по темата

В резултат се очаква полицата да поскъпне в зависимост от това каква част от портфейла на застрахователя се формира от "Гражданска отговорност", какви са приходите му и какви обезщетения изплаща.

При всяка компания поскъпването ще бъде различно, но увеличението дори на най-евтините полици ще бъде поне с 15 лв.

Изчисленията показват, че средният й размер за пазара сега е около 170 лв.

Ако продават под него, дружествата ще трябва да заделят допълнителен резерв. Целта на скока е застрахователите да имат достатъчно средства, с които да изплащат обезщетенията.

Само преди месец стана ясно, че 700 000 автомобила у нас са без застраховка "Гражданска отговорност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
17
 
! Отговори
асен преди 13 години
да, но народа досега бе достатъчно дран от брокерите с техните огромни комисионни и за какво, за нищо. Настина е безобразие по задължителна застраховка Гражданска отговорност да се вземат 30 % комисионна. И къде отиват тези 30 %? В личния джоб на брокера, а не за обезщетения. С промените обаче нещата ще бъдат изцяло наша полза на шофьорите, защото поне ще знаем, че имаме сигурна ГО.
56
0
 
17
 
! Отговори
Гацко преди 13 години
Само така ! В България народя трябва да се дере. Ша дават, къде ша одат !
55
0
 
18
 
! Отговори
Варналията преди 13 години
Само 700 000 коли ли са без Г.О.???Ако никой не си прави Г.О. цената на полицата ще падне с до 80% от сегашната и стойност...Г.О. и Винетката са бич божий за средната и бедната класа...и трябва да се премахнат.То и без това при катастрофа пари невиждаш...може да остане доброволното каско ама Г.О. и винетките трябва да се махнат-така е в цивилизованата Европа!!!
54
0
 
18
 
! Отговори
ALEKSI преди 13 години
GERABADJIISKI NOMERA-MO6ENICI
53
0
 
18
 
! Отговори
МИл от Марс до 43 преди 13 години
Не само касите, а поемаш разходите на централите в София, където стават и най-много ПТП. И спокойно нито перничани, нито хасковлии ги правят. Децентрализация малко нямаше да е зле...
52
1
 
17
 
! Отговори
х-м преди 13 години
А бе има възможност да останат ниски. С по-висока събираемост и намаляване комисионната за брокера. Какво е това 30%? Пари за нищо. И без това всеки трябва да сключи
51
0
 
17
 
! Отговори
до 46 преди 13 години
Следващата година :)
50
1
 
19
 
! Отговори
- преди 13 години
Това е защото правилата се диктуват от мнозинството, а за съжаление повечето шофьори в България нямат никаква дисциплина и не спазват правилника за движение.
49
1
 
21
 
! Отговори
до ликвидатора преди 13 години
Нали това и аз казвам. Много коли не са в движение, а не са бракувани и за това нямат ГО. Не сме се разбрали.
48
0
 
20
 
! Отговори
Стоянов преди 13 години
Друго заглавие от днес ! "Пенсиите ще скочат, когато излезем от дeфицита"
47
5
 
21
 
! Отговори
Стоянов преди 13 години
До 39:Абе *** ти да си чувал че ГО може да с плаща разсрочено за 3 месеца а? Аз като не си карам колата и ми стой в гаража защо трябва даплащам ГО???? Когато реша да я изкарам ще си платя на момента и ще си карам, защо трябва да и връщам номерата в КАТ ? Отговори като си толкова разбиращ! ***!
46
2
 
25
 
! Отговори
Стоянов преди 13 години
Как с 15 лева като моята е 200 лева и 20% са си 40лв повече? Един месец работя за застраховки на колата, един месец за гориво, един за гуми, един за данъци на имот, един за такса смет, един за да сложа нещо в хладилника, един за телефони, кабелни и интернет, и като се обърна на края на годината не виждам за какво съм работил. А аз кога ще живея !!!?
45
0
 
22
 
! Отговори
Благо преди 13 години
Всяка, подчертавам - ВСЯКА, година в началото на ноември почват да говорят как ще поскъпва ГО. Аз изчаквам да мине Коледа и - каква изненада - ми не били поскъпнали застраховките, случвало се е и по-ниска цена от миналогодишната. Тия верно ни мислят за ***.
44
4
 
22
 
! Отговори
Chico преди 13 години
Такова ще е дереджето докато управляват гербавите комунисти и пдлогите им атакисти. Какво ли не скочи -за съжаление се оказаха много по-зле и от станишевци.
43
3
 
33
 
! Отговори
Илиян преди 13 години
добре де, в сравнение с предните години катастрофите и жертвите по пътищата са намалели с 20 % , а вдигат застраховките с толкова ! Аз от 10 години съм шофьор, карам абсолютно внимателно, нямам нито 1 дори повод за ПТП а пълня касите на застрахователите, за да изплащат обезщетения на другите *** от Перник и Хасково
42
4
 
24
 
! Отговори
daniel преди 13 години
Сега да знаят всички! От 15.11.2010 ще се вдигне доста ГО,а комисионните на агентите ще намалеят.Който иска да избегне увеличението може да си плати ГО от сега с валидност дори от 15.01.2011г.Ако нямате пари в момента,можете да я направите на 4 вноски,а сега да си платите 1-та вноска(пак става далаверата)!
41
4
 
22
 
! Отговори
Експерт преди 13 години
За какво ти е тази кола, ако нямаш пари да я караш и поддържаш? Колата е разход и не е за всеки ***, който няма пари да си смени свещите и кара с едни гуми по 10 години.
40
2
 
24
 
! Отговори
Buralafte преди 13 години
Като няма пари за ремонт, колата да не се ди на общинска площ. Прибираш си я в гаража, в двора пък ако искаш може и в хола да си я сложиш. Кола намираща се на общинско място трябва да има застраховка.
39
3
 
25
 
! Отговори
Ликвидатор преди 13 години
Всяка кола, чиито номера не са върнати в КАТ се води, че е в движение. Който не си кара колата, връща табелите в КАТ, намира си двор или гараж, където да я държи, за да не пречи на улицата и чак тогава съвсем спокойно може на да не палща данъци такси и застраховки за тази кола. Ама отде толкоз акъл да се прочете закона?
38
1
 
19
 
! Отговори
56 преди 13 години
До Някой.Много си прав,ама ня управляващите-сиреч на застряхователите им трябват още приди,Поне да публикуват баланса на застрахователите.