Двама от моряците загинали на място?

Продължава издирването на екипажа
Обновена: 30 ное 2010 12:40 | 30 ное 2010 08:28,
8
Двама от моряците загинали на място?
Александър Цветков даде пресконференция във връзка с инцидента. Снимка: БГНЕС

Продължава издирването на петима моряци, а петима са спасени. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков във връзка с инцидента между два кораба близо до нос Емине, при който единият кораб потъна. 

Според оцелял моряк, там, където се е разцепил единият кораб при удара, са загинали на място двама моряци, така че издирваме трима моряци евентуално, допълни Цветков. 

Още по темата

Той каза още, че тепърва трябва да се установи чия е персоналната вина. 

"Безспорно има нарушение на общоприетите правила за разминаване на кораби, отнася се най-вероятно за нарушение на капитана на единия от корабите", подчерта транспортният министър. 

Хеликоптер на Военновъздушните сили се е включил в издирването на петимата моряци от потъналия край нос "Емине" кораб, съобщи за БТА изпълнителният директор на Изпълнителна агенция "Морска администрация" Сергей Църнаклийски.

По думите му метеорологичната обстановка е благоприятна - видимостта е добра и вятърът е слаб. 

В спасителната акцията участват "Морска администрация", "Гранична полиция", ВМС и граждански кораби.

Един от спасените моряци е приет тази сутрин към 7:45 ч. в реанимацията на МБАЛ-Бургас. Това е 34-годишният сириец с малко име Бахир.

Той е бил корабен инженер на потъналия кораб „Карим І”. Б.И.М.

"Пациентът е контактен, състоянието му е стабилно. Има контузия на главата, гърдите и корема. Има комоцио, ретроградна амнезия. Прекарал е 3 часа във водата, докато е бил намерен и спасен от екипите на Гранична полиция. Направени са му всички излсдвания – компютърна томография, ренгенография, ехография.

Засега нещата се контролират паратонично. Надяваме се в близките дни да го изпишем.“, заяви д-р Даниела Люцканова, наблюдениедаващ лекар на моряка.

В момента мъжът е в Отделението по анестезиология и интензивно лечение. Пациентът ще остане за наблюдение в ОАИЛ и след пълна стабилизация ще бъде изписан.

Вчера следобед в района на нос "Емине" се сблъскаха холандски танкер и кораб, плаващ под флага на Сиера Леоне. 

При удара потъна корабът под флага на африканската държава с 10 души екипаж - деветима сирийци и един египтянин. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: моряци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Голям праз ..нали не нааши кораби.
7
1
 
2
 
! Отговори
БТК преди 13 години
Кой спал?!?!Ами и двамата са спали,че да се случи тази нелепа случка!На 20 мили от брега,при добро време .... или са зарязали мостика,или са се "нарязали" на мостика.Добре,че водата не е много студена,има шанс.
6
0
 
6
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
В Черно море акули има,но малки.Морската шир е огромна,но има и фарватер-"път" по който се движат корабите.Пристанището не е басейнче облицовано с бетон.За съжаление нашата брегова охрана е основно с полицейски функции,а не спасителни.Все пак не сме топ дестинация за корабоплаване.Дано намерят моряците живи!!!
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов, твоите хора си купуват дипломите! както капитаните на фонд земеделие, така и корабните капитани. Борисов, и този път ти си виновен! Хайде в пандиза!
4
9
 
7
 
! Отговори
Б.Борисов преди 13 години
Станишев е виновен! Да се арестува!
3
1
 
25
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
Супер нелеп инцидент !А коментара по тв-то че в "ледените води" не може да се оцелее е, журналята май не знаят какво значи ледена вода, при температура 15-16 градусана водата има шансове, а и акули няма в Черно море, но ако това беше станало в друга държава и посред нощ щяха да излетят хеликоптери с прожектори, но ние нямаме ! Или поне не за този случай...Дано открият някой жив ! Но този инцидент е наистина супер нелеп - в огромната морска ир да не можеш да се разминеш ! Кой е спал????
2
2
 
8
 
! Отговори
МОРСКИ преди 13 години
Aрабите винаги са били слаби моряци!! Предимно си купуват дипломите !!
1
5
 
8
 
! Отговори
tochka преди 13 години
Някой, е карал пил.