50 лв. глоба за без колан в колата от днес

Акцията на Пътна полиция ще продължи до 13 март
Обновена: 7 мар 2011 07:18 | 7 мар 2011 07:00,
286
50 лв. глоба за без колан в колата от днес
Акцията ще продължи до 13 март. Снимка: Булфото

Пътна полиция започва от днес проверки на автомобилите и ще глобява с 50 лева всеки хванат да шофира или да се вози без колан.

Целта на акцията е да се намали броят на ранените и загиналите в катастрофи с 30%.

Според статистиката 80% от водачите и возещите се на предната седалка в България ползват колани извън града, а в града - 70 на сто.

"Много е важно да се знае, че коланът спасява човешки живот, особено при челен сблъсък", коментира секретарят на Държавно-обществената комисия по безопасност на движението Алекси Кесяков.

Освен за колани, глоба ще се налага и за превозване на малки деца без специални детски столчета.

Националната кампания "Коланите спасяват живот!" е организирана съвместно с експерти от пътната полиция на Холандия.

Акцията на КАТ ще продължи до 13 март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
7
 
! Отговори
ФД преди 13 години
СТИГА С ТАЗИ ПРОВИНЦИЯ,АЗ ИМАМ КОЛАН ЗА МАЛКО ДЕТЕ НА ЗАДНАТА СЕДЯЛКА ЗАЩО ДА СЛАГАМ БОКЛОКЧИВО СТОЛЧЕ ДА СПОНСОРИРАМ ФИРМАТА НА НЯКОЙ *** КОГАТО ФАБРИЧНО ИМАМ КОЛАН ЗА МАЛКО ДЕТЕ.А ,ЧЕ ИМА АВТОМОБИЛИ БЕЗ КОЛАНИ НА ЗАДНИТЕ СЕДЯЛКИ,НЯМА ДА ГИ ГЛОБЯВАТ ЗАЩОТО ЗАКОНА НЕ Е ДОЙЗМИСЛЕН ОТ ВИСШЕ СТОЯШТИТЕ ТЕ В ЖИГУЛИ И МОСКВИЧ НЕ СЕ КАЧВАТ ВЕЧЕ ПРАСЕТАТА.
46
1
 
15
 
! Отговори
hah преди 13 години
Коланите не би трябвало да са задължителни по приницип - с използването им или с НЕизползването им по никакъв начин не се влияе върху безопаснотта на останалите участници в движението ! Да не говорим, че при по старите коли ( преди 90-те ) и особено при руските коли, коланите са и опасни. Това по принцип - на практика по-добре да се използва, тъй като не знаеш кой за къде бърза - спрака миналата седмица - Бояна, София ...
45
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 44за тях няма пари, Боко си прай вила
44
4
 
18
 
! Отговори
ааа преди 13 години
Глоби , глоби , глоби ?! А дупките по пътя ?
43
4
 
1
 
! Отговори
do 39 преди 13 години
za6to pi6e6 gluposti po4ti v zjalia svjat gi ima tezi zakoni, pak koi pe4eli ili ne e dr. rabota
42
1
 
13
 
! Отговори
за Торбите преди 13 години
Сега торбите ще изкарат всеки извън закона! АЕ ХОДИ ДОКАЗВАЙ С КОЛАН ЛИ СИ БИЛ ИЛИ БЕЗ!
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
za6to se penjavite kolana spasjava donjakade zivot, a nali i darzavata trjabva da "zivee"
40
1
 
22
 
! Отговори
XXX преди 13 години
Катаджия спира кола за проверка. Поглежда в колата. Вижда, че всички са поставили предпазните си колани и процежда през зъби:- Ей, за 50 лева ще се издушите, бе!
39
3
 
4
 
! Отговори
AN преди 13 години
V MUTRESTANIQ PSEVDO-DARJAVATA I PSEVDO-KATAJIITE SE PRAVQT NA BOGOVE. ZA DA IMA KAKVO DA KRADNAT, IZMISLQT VSEVAZMOJNI GLOBI, TAKSI, VINETKI, I TEMPODOBNI 6TUROTII, OT KOITO IMAT POLZA SAMO VLAST IMA6TITE. TOVA E TAKA ZA6TOTO RAZBRAHA 4E NARODA SA OVCE. A TEZI OVCE TRQBVA DA SE STRIJAT, DOQT I OPLOJDAT. DOKATO NARODA BLEE KATO OVCE TAKA 6TEE. DRUGARITE MUTRO-KOMUNISTI 6TE SI PRAVQT KEF NA ONAQ RABOTA, A OVCETE 6TE BLEQT BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.
38
5
 
8
 
! Отговори
гост преди 13 години
Пак недомислица! Не всички коли имат колани на задните седалки! Значи, ако не съм си сложил колана, ще ме глобят, а този който няма колан нищо за него. Същото стана и за детските столчета, в провинцията си отгледаха децата без такива и в момента също не купуват, а в големите градове глобяват , ако нямаш столче. Поредна глупост и акция! Просто пътищата ни са ужасни и самочувствието на хората с "големи" коли е безкрайно, защото никой не ги спира. Ние ще оперем пешкира - редовите.
37
2
 
5
 
! Отговори
Pepi преди 13 години
Mnogo dobre,stiga zakona da e ednakav za vsi4ki.
36
3
 
32
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 13 години
Добре има закон ще го спазваме,ама я се вгледаите в частните автомобили на полицаите и вижте колко имат винетки,ГО или са минали на преглед .А нека закона колкото и найвно да звучи да е еднакъв за всички.
35
5
 
33
 
! Отговори
Русенец преди 13 години
Хора, даже да са ви гепили в нарушение, съдете КАТ. Безплатно е. Обжалвайте акта. Не вие необходим адвокат, не сте длъжни дори да ходите на делото. Просто си пуснете обжалване. За разлика от вас, гнусния катаджия е длъжен да се яви на делото. А това означава, че спасявате поне за два часа, някой друг от рекета на невестулката. А се налага прасето да пише обяснения. Само това му стига на павиана с фуражка да му се опънат нервите.
34
2
 
17
 
! Отговори
Лелеее преди 13 години
Ако имам роднина катаджия, ще ме е срам да гледам хората в очите ...
33
1
 
24
 
! Отговори
алооо Алекси преди 13 години
Алекси Кесяков е тъпо парче. Този същия се изцепи преди време, че `в КАТ няма корупция`. Даже водещия на предаването се усмихна, един вид - разбирам шегата ви, но простия Алекси подчерта, че не се шегувал. ***, *** та чак вдлъбнат.Алекси, ум неземен, точно за един ден, я обиколи личните коли на полицаите. Хайде на бас, че ще направиш годишния бюджет от глоби за липса на гражданска ! Ама не стиска май ,а ? Нагло парче си Алекси !!!
32
4
 
17
 
! Отговори
КАТ преди 13 години
Колеги,що се *** за 50лв.? И ВНИМАВАЙТЕ: Да се не удушите като слагате коланите.
31
2
 
22
 
! Отговори
щур преди 13 години
А без кола с колан колко кинта ?
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стара полицейска мъдрост: Колкото и да е добър един човек, алинея все ще се намери.
29
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Катаджия спира водач на МПС.- 50 лева глоба!- Ама, аз нищо не съм нарушил!- А, според тебе, моите гладни деца са длъжни да чакат, докато нарушиш нещо ли....
28
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С цел пестене на време катаджиите са с нови стоп-палки. От едната страна пише "Stop", а от другата : "Какво ще правим сега?"А митничарските стоп-палки са почти същите, но от другата страна пише "Ще почерпиш!" ;)