830 м бракониерски мрежи извадиха от язовири в страната

Инспектори на ИАРА са извършили проверки в няколко области
Обновена: 15 мар 2011 12:13 | 15 мар 2011 12:13,
2
830 м бракониерски мрежи извадиха от язовири в страната
Снимка: Булфото

830 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на водоеми в страната, съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Шест бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 480 метра са извадили инспектори от Монтана от водите на яз. „Огоста“.

Мрежите са конфискувани след сигнал на граждани, а уловената риба – 11 кг, е дарена на Дома за стари хора в село Владимирово, община Бойчиновци.

Във Варна, след проверки по суша и вода на язовир „Николаевка“, са намерени и иззети 200 метра бракониерски мрежи, за които е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Уловената в тях 30 кг риба е върната във водата. На язовир „Николаевка“ е съставен и акт на любител, който е ловил риба без билет.

При проверка на язовир „Иваново“ инспектори от ИАРА-Хасково са открили две бракониерски мрежи с обща дължина 150 метра. Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител.

При проверката са съставени и шест акта на нарушители. Три акта са за риболов без билет и три за риболов чрез „търмъчене“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
нло преди 13 години
ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ ЛОВЯТ САМО МРЕЖИТЕ А НЕ И БРАКОНИЕРИТЕ.ЯВНО НЕ САМО ИНФОРМАЦИЯ ИЗТИЧА ОТ МВР И ДАНС А И ПО ДРУГИ ИНСТАНЦИЙ.ИЛИ ГИ Е СТРАХ ДА НЕ ХВАНАТ НЯКОЙ ОТ ТЯХ КОЙТО Е ПОЧИВКА.СРАМ ЗА ВСИЧКИ МАФИЙ В БЪЛГАРИЯ.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TVA SA BRASNARI