Прокуратурата разследва трагедията в с. Бисер

Следователи трябва да установяват причините за наводнението
6 фев 2012 17:10,
60
Прокуратурата разследва трагедията в с. Бисер
Снимка: Impact Press Group

Хасковската окръжна прокуратура е започнала досъдебно производство заради трагедията в харманлийското село Бисер.

То е образувано по чл. 335 ал.2 от Наказателния кодекс – за причиняване на наводнение по непредпазливост.

С постановление на окръжния прокурор на Хасково е назначен екип от следователи. Те трябва да установяват причините за наводнението, както и евентуалната отговорност на лица, които по закон следва да упражняват контрол и надзор над безопасното ползване на язовира.

Още по темата
6 фев 2012 14:23
54


Виновните ги грози лишаване от свобода до 5 години.

Язовир "Иваново” е собственост на община Харманли, но се намира на територията на военен полигон и в последните 10 години поддръжката му е занемарена, въпреки че граждани неколкократно са сигнализирали за опасността от скъсване на язовирната стена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: наводнениясело Бисер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
ЯСНО! АКО НА ТОЗИ ПОЛИГОН Е ИМАЛО ВЗРИВОВЕ, ЯСНО ОТ КАКВО СЕ Е НАПУКАЛА ЯЗОВИРНАТА СТЕНА!
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кристалина Георгиева: Очевидно е, че трябва да настроим системите си за реакция на бедствия към повече ефективност и по-добра координация. За да го направим, днес Европейската комисия отправи законодателни предложения за засилване на сътрудничеството ни в гражданската защита. нуждите от нашата дейност. Днес имаме основите за по-добър отговор, гарантиран от предсказуеми ресурси, които могат да бъдат бързо мобилизирани. Да сме бързи и да можем да планираме реакцията си на бедствия не е лукс а все по-голяма необходимост.Изминалата година ни даде доказателство за това с поредните напомняния за това колко уязвим е нашият свят. Трябва да направим повече за да сме подготвени за неочакваното и за да му дадем ефективен отговор, спасявайки животи и оказвайки първа помощ. Днешното ни предложение е голяма стъпка напред към тази цел... Виждате ли какви успехи имаме, а вие? Разбрахте ли нещо от речта на кухата лейка Кристалина, еврокомисар по бедствията... та дрънка
27
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хасковската окръжна прокуратура е започнала досъдебно производство заради трагедията в харманлийското село Бисер....Задържана за трагедията е Демокрация Европейска, на 22 години - жертвите й я определят като алчна, хищна, нагла, безскрупулна, с нисък интелект....
26
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СТАНИШЕВ И ЕМЕЛ ЕТЕМ ДА СИ ВОДЯТ ЗАПИСКИ КАКВА ТРЯБВА ДА Е ЗАГРИЖЕНОСТТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПРИ ПОДОБНО БЕДСТВИЕ! Мното ми е интересно комуназите дали ще им се обърне устата да кажат една добра дума за реакцията на правителството!
25
10
 
7
 
! Отговори
До 7 преди 12 години
"Оставка,ГЕРБ да си ходят,народа не ги иска!" Объркал си се ! Народа си каза думата на изборите! ДО СЕГА В ТАЗИ ДЪРЖАВА НЕ Е ИМАЛО ПО АДЕКВАТНО РЕАГИРАНЕ НА ПРИРОДНО БЕДСТВИЕ ПОНЕ ОТ 30 ГОДИНИ!
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хасковската окръжна прокуратура е започнала досъдебно производство заради трагедията в харманлийското село Бисер. ...ще хванат няколко богати балъка от БСП , СДС и ДПС, ще ги посплашат, ще им вземат тлъсти рушвети и ще ги пуснат...После наште от ГЕРБ(бивши от БСП, СДС и ДПС-трети ешелон) ще се нагушат от сделки за ремонт и възстановяване...После пак, избори и смяна на позициите...
23
2
 
9
 
! Отговори
Н.Караджова...! преди 12 години
Вчера ,днес ,уре ,утре ден ,....някой ден ,...ще направим кадастър на язовирите ,колко и какви са .......?Късно е либе Нона ,Нона още Караджова ,за ....китка !
22
0
 
7
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
А защо да не са виновни ,....вследствие на тяхната ---ДАЛАВЕРА И ТЪРГОВИЯ,... ВЪВ ВСИЧКО И НАВСЯКЪДЕ в Бг !
21
1
 
11
 
! Отговори
ДААА,.... преди 12 години
Прокуратурата да се обърне към ---Н.Караджова ,...тя е за ***.е....,ама е "снощна",та дали ще зацепи за какво се говори ?
20
1
 
5
 
! Отговори
новина...! преди 12 години
ФЪФ Бг ......ПРОКУРАТУРА ....,СЛЕД ---22г....?
19
0
 
18
 
! Отговори
Абе хора... преди 12 години
Какво е БЕЗСТОПАНСТВЕН ЯЗОВИР ??? Това е да имаш противотанкова мина в градината си и да не предприемаш нищо !!!!
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Държавата със своята безстопанственост не трябва да се крие, а като е причинила щети да ги възстанови напълно. Каква наглост е това да ти съсипят целия имот и да ти хвърлят едни 300 лева! И как да възстановяват каквото и да е с това и има ли смисъл щом общинския язовир ще го напълнят пак догодина и положението може да е отново същото ...
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и да разследват и да не разследват, ........ Безотговорност и Безхаберие, затова сме на този хал.....няма такава държава
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СоКол, ***, ДПС, ДЗС - минало и заминало! Почти три години време мина, откато има нова власт, която можеше и да ги разследва и да поправи стореното от тях!Но не! лозунгите са само за пред избори!Цяла администрация с регионални структури има - специално за това ИА"Басейнова дирекция". Лятото се оказа, че не се знае броят на язовирите у нас?И к`во, уволниха някоя дребна риба. И кега така - ще го отнесе някой *** и до тук! А кметове, областни, министри.... Куче влачи рейс!
15
1
 
11
 
! Отговори
въпрос преди 12 години
Не разбирам защо Нона Караджова още не е подала оставка.След дъжд качулка ще правела кадастър на всички язовири.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да беха пуснали шлюзовете за залеят некое поганско село
13
0
 
5
 
! Отговори
ДО 11 преди 12 години
До кога Бг ще се съобразява с всички и всичко ,а с нас никой не се съобразява ......?ПРОДАВАМЕ СЕ НА *** ,КАМО ЛИ НА ДРУГИ ,това изглежда е ---проблема на българина ----ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ----22г.....!
12
0
 
4
 
! Отговори
само в БГ преди 12 години
Бг ,държавата на ---СТАТИСТИКАТА ----,''Късно е либе за китка "----после!Защо все чакаме .....ДА СЕ СЛУЧИ ,КОГАТО ЯЙЦЕТО НИ ДОЙДЕ НА ГЪ.А?
11
5
 
4
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
Няма какво да разследват!Костов е виновен!
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
щом е на община харманли кой е виновен е ясно - КМЕТА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ + ОНУЙ НЕЩО ФИН.МИНИСТЪРДО 4 ТИСИ ПЪЛЕН *** , КАКВО ОБЩО ИМА В СТАТИЯТА С ТВОЯТА ПРОСТОТИЯ