Бясна Марица скъса дига

Зоват хората от Капитан Андреево и Генералово да се евакуират
Обновена: 7 фев 2012 14:39 | 7 фев 2012 12:23,
129
Бясна Марица скъса дига
Препълнената Марица. Снимка: Булфото

Скъсана дига на река Марица заплашва да залее свиленградските села Генералово и Капитан Андреево, алармира областният управител на Хасково Ирена Узунова.

Всички институции призовават хората, които живеят в ниските части на населените места, да се изтеглят на по-високо заради прииждащата приливна вълна.

През тази нощ и до момента 90 души са евакуирани от наводнените си домове в квартал "Гебран" в Свиленград, съобщават от общинска администрация.

Още по темата

Те са настанени по хотели в града и в Дневния център за хора с увреждания, а болните - в МБАЛ- Свиленград. Няма жертви или изчезнали хора.

Почти целият квартал "Гебран" е залят от водите на река Марица. Наводнени са и къщи на крайбрежните градски улици "Граничар" и "Крайречна". През нощта се наложи спиране на тока в засегнатия квартал. Има вода, но с намалено налягане.

В определения пункт - НУ "Христо Попмарков" продължава приемането и настаняването на хора от наводнените райони.

Наводнен и непроходим е пътят между кв. Гебран и кв. Капитан Петко войвода.

Поради снежни бури нямаше ток в селата Пъстрогор, Левка, Мустрак, Равна гора, Момково, но вече е възстановено електроподаването от екипи на ЕVN.

Родилка от село Равна гора е изведена с 4 машини на общината от заснежения район на селото и е превозена до свиленградската болница.

Със съдействието на местни фирми са осигурени храна и топъл чай на екипите на армията, на Гражданската защита, на противопожарната служба и на общината, които повече от едно денонощие са ангажирани с тежката ситуация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
седераст Костов преди 12 години
За всичко е виновна Русия и Путин!
94
0
 
1
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
Лошо няма на място министри да подпомагат организацията, но се питам къде във този "филм" е Областната управа????
93
13
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
от този язовир ли чакахте да поливате лятото бостана и доматите и да ни дерете кожите
92
3
 
14
 
! Отговори
Див Петел преди 12 години
Таа па Марица, за ква се мисли...ша къса тя...да не си е у дома, че ша къса.
91
3
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
тая седмица в южна България, другата - в северна. като започне да се топи снега, ще стане - олеле мале, пак някой не си е свършил работата. там поне част от снега се е стопил, тук има по 3 метра преспи. сняг, бели мечки, вълци от румънско и бяла тишина ... няма пътища, няма снегорини, няма и хора, явно. министрите си имат друга работа, няма да се занимават с нас, я
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кристалина Георгиева споделя в интервю, че международното сътрудничество, хуманитарната помощ, реакция при кризи е работа, която ѝ е позната, тъй като Световната банка работи много близко със системата на организацията на ООН, с Червения кръст и затова с благодарност приема предложението на българското правителство, допълвайки, че това е портфейл, който добре съвпада с опита ѝ в Световната банка. Тя коментира, че [с]ега трябва да се концентрираме да покажем най-доброто от себе си, това е най-важната задача.[8][16] Според източници в Европейската комисия, Георгиева е добре приемана там, тъй като се смята за надпартийна, експертна кандидатура.[17]На 21 януари 2010 председателят Барозу се среща с Георгиева, като след срещата коментира, че г-жа Георгиева притежава солиден международен опит и познания, с които ще допринесе съществено в качеството си на еврокомисар. От срещата също става ясно, че бъдещият български еврокомисар ще запази първоначално определения за Желева ресор Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи.[18]
89
16
 
11
 
! Отговори
До Спонги преди 12 години
Наистина ли мислиш,че само пречи.Сериозно.Това е човека, който винаги е отивал на място когато е ставала някаква трагедия както в случая без значение от часа..Не си е стоял на топло в Бояна да чака да му кажат какво е станало.Благодарение на намесата на този човек някои хора в момента живеят втори живот.А мърльовците слава богу сега са опозиция.
88
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде е НАТО? Защо не ни бомбардира...пардон, помага?
87
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се плашете! Скоро пристига Кристалина Георгиева - български политик(иначе живее в чужбина), европейски комисар (не от ЧК ), и икономист, специалист по въпросите на устойчивото развитие. Вицепрезидент на Световната банка (от март 2008 до февруари 2010), член на съвета на настоятелите и доцент в катедра Икономикс на Университета за национално и световно стопанство в София.Кристалина Георгиева е обявена на 30 ноември 2010 г. за "Комисар на годината" и за "Европеец на годината" в годишните награди на електронното издание "Юръпиън войс" (European Voice) . Тя е отличена за своите приноси в работата си и по-специално управлението на хуманитарните катастрофи в Хаити и Пакистан. Така, че страшно няма! А защо се бави? Ами, нали знаете, расторантите в Брюксел работят до късно...
86
20
 
6
 
! Отговори
))) преди 12 години
най-хубаво ще е да се скъса ивайловград - отиде одрин )
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да мислим позитивно!
84
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените нападнаха форума.
83
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тежко, тежко! Вино дайте!Пиян дано аз забравятуй, що, глупци, вий не знайтепозор ли е или слава! Да забравя край свой роден,бащина си мила стряхаи тез, що в мен дух свободен,дух за борба завещаха! Да забравя род свой беден,гробът бащин, плачът майчин, -тез, що залъкът наеденграбят с благороден начин, - грабят от народът гладен,граби подъл чорбаджия,за злато търговец жадени поп с божа литургия! Грабете го, неразбрани!Грабете го! Кой ви бърка?Скоро той не ще да стане:ний сме синца с чаши в ръка!
82
8
 
7
 
! Отговори
До 109 преди 12 години
***.Толкова ли ти е трън в очите Люлин.Сигурно не знаеш и къде се намира ама важно е да критикуваме.Като станат готови и другите сигурно няма сън да те лови.Защо не погледнеш какво става в Европа.Навсякъде има проблеми от снеговалежа.
81
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
107Няма разбира се! То се вижда!:) Магистрала Люлин затворена единствена от всички магистрали, защото е много хубава, а хората се давят, но имат затворена магистрала!
80
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
hora kato istinski Balgari predlagam v takav moment da si pomagame koi s kakvoto moje, a ne da se draznim po forumite. Az naprimer izpratih SMS na 17777. Ne moga poveche tolkova sa mi vazmojnostite
79
10
 
7
 
! Отговори
До 97 преди 12 години
Комунистче такова едното няма нищо общо с другото.Ясно е какво целиш с написаното от теб.Жалко,че има *** дето ти вярват и подкрепят.
78
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
104Я се върни през 681 г. да видиш и Аспарух какви ги е вършил:)) Ей гербери! Издавихте хората бе мърльовци!
77
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно къде се покри опозицията.Уж беше много загрижена за доброто на народа а като стане нещо такова и изчезва.А може би си знаят, каква техника са купували в техния мандат и сега си траят.Трае си и Доган.Да не забравяме, че за Гражданска защита отговаряше негов човек.
76
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой да намери виновниците за тая катастрофа и да ги разстреля. Така не може, някои трябва да го отнесе. Хора умряха защото някой в кожен стол не си е свършил работата. СРАМ и ПОЗОР. До кога ще продължава този цирк ?