Бясна Марица скъса дига

Зоват хората от Капитан Андреево и Генералово да се евакуират
Обновена: 7 фев 2012 14:39 | 7 фев 2012 12:23,
129
Бясна Марица скъса дига
Препълнената Марица. Снимка: Булфото

Скъсана дига на река Марица заплашва да залее свиленградските села Генералово и Капитан Андреево, алармира областният управител на Хасково Ирена Узунова.

Всички институции призовават хората, които живеят в ниските части на населените места, да се изтеглят на по-високо заради прииждащата приливна вълна.

През тази нощ и до момента 90 души са евакуирани от наводнените си домове в квартал "Гебран" в Свиленград, съобщават от общинска администрация.

Още по темата

Те са настанени по хотели в града и в Дневния център за хора с увреждания, а болните - в МБАЛ- Свиленград. Няма жертви или изчезнали хора.

Почти целият квартал "Гебран" е залят от водите на река Марица. Наводнени са и къщи на крайбрежните градски улици "Граничар" и "Крайречна". През нощта се наложи спиране на тока в засегнатия квартал. Има вода, но с намалено налягане.

В определения пункт - НУ "Христо Попмарков" продължава приемането и настаняването на хора от наводнените райони.

Наводнен и непроходим е пътят между кв. Гебран и кв. Капитан Петко войвода.

Поради снежни бури нямаше ток в селата Пъстрогор, Левка, Мустрак, Равна гора, Момково, но вече е възстановено електроподаването от екипи на ЕVN.

Родилка от село Равна гора е изведена с 4 машини на общината от заснежения район на селото и е превозена до свиленградската болница.

Със съдействието на местни фирми са осигурени храна и топъл чай на екипите на армията, на Гражданската защита, на противопожарната служба и на общината, които повече от едно денонощие са ангажирани с тежката ситуация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
34
 
! Отговори
диди преди 12 години
Намалете численноста на парламента и високите им заплати на тия лапачи. Полза няма от тях,разни комисии и незнам си какви други членове на подкомисии. Така ли никой не обърна внимание на призивите на населението за пукнатата стена.Къде им са народните представители ?Да им се поиска отговорност ,че не са уведомили съответните органи за взимане на мерки.
14
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак комунистите са виновни, че са построили диги, издържащи без поддръжка "само" 22 години.
13
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
още няма помощ за бедстващите от крадливия червен башибозук в България
12
4
 
22
 
! Отговори
ЕМЕЛ МЕТЕМ преди 12 години
Е,някои и забогатяхме ,....жива далавера са си тия бедствия ,...за някои!А трябваше да ги ремонтираме ,...язовирите ,имаше и кинти ,които отидоха в ДПС,...народа да *** мухи!
11
0
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Номер 6, нищо не е преминало! Сега може и да се поуспокоят нещата, но трябва да се готвим всички за мащабно снеготопене след 2-3 седмици! В планините, а и не само там, има огромни количества сняг! Те могат да направят гоелми бели, при това състояние на язовирни стени и непочистени корита на реки! ФАКТИ! Трябва да се стягаме всички! И управляващите да се стягат, а не само да мислят за рейтинги и оправдания, яко работа и мислене трябва!
10
1
 
0
 
! Отговори
ти преди 12 години
до 4Ти кво на екскурзия ли ти се ходи?
9
1
 
32
 
! Отговори
те преди 12 години
Мизерията в отличничката в ЕС-България продължава-след като се купуват местни избори след като се назначават некадърни държавни служители на всяко ниво-след като се орязват бюджети на общините-този апокалипсис ще продължи....само след седмица две като започне да се топи снега това в Бисер ще ни се струва като игра в басеин.......
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един фен на Дарик беше написал коментар : "Да се изтеглят направо към Мусала, времето е подходящо."
7
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега и *** ще ревнат,че ги наводняваме,добре че герб са на власт та да помогнат на народа,ако беха тройната ламя досега селата да ги беха отнесли у анадолско...
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не е но може да хвърляме боб
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лошо е положението, и не трябва за ''спорта'' в такива ситуации да се политиканства. С природата шега не бива. А също и с човешката ни немарливост и нехайство. И още по-лошото е , че когато всичко отмине, пак ще си караме по старому.
4
46
 
25
 
! Отговори
Браво преди 12 години
Бойко ме кефи.Най после се чувства,че има държава.20 години всякакви *** ни крадоха и баламосваха.Пак леко се разминаваме за сега с бедствията и авариите.Гласувах за ГЕРБ и пак за тях ще гласувам
3
1
 
23
 
! Отговори
аз преди 12 години
Има ли някъде организация на доброволци за помагане? Искам да се включа, но нямам транспорт. tomov8***mail.bg
2
2
 
31
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 12 години
"Бесни пишурковци в жълти сайтове скъсаха юздите на журналистика тия дни, на гърба на бедстващите се упражниха в словесна олигофрения"-ето ви заглавието, дето ви липсва, байовите...
1
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали уж проверяваха???Народът е изоставен на съдбата, а тя не е благосклонна към нас!