Бясна Марица скъса дига

Зоват хората от Капитан Андреево и Генералово да се евакуират
Обновена: 7 фев 2012 14:39 | 7 фев 2012 12:23,
129
Бясна Марица скъса дига
Препълнената Марица. Снимка: Булфото

Скъсана дига на река Марица заплашва да залее свиленградските села Генералово и Капитан Андреево, алармира областният управител на Хасково Ирена Узунова.

Всички институции призовават хората, които живеят в ниските части на населените места, да се изтеглят на по-високо заради прииждащата приливна вълна.

През тази нощ и до момента 90 души са евакуирани от наводнените си домове в квартал "Гебран" в Свиленград, съобщават от общинска администрация.

Още по темата

Те са настанени по хотели в града и в Дневния център за хора с увреждания, а болните - в МБАЛ- Свиленград. Няма жертви или изчезнали хора.

Почти целият квартал "Гебран" е залят от водите на река Марица. Наводнени са и къщи на крайбрежните градски улици "Граничар" и "Крайречна". През нощта се наложи спиране на тока в засегнатия квартал. Има вода, но с намалено налягане.

В определения пункт - НУ "Христо Попмарков" продължава приемането и настаняването на хора от наводнените райони.

Наводнен и непроходим е пътят между кв. Гебран и кв. Капитан Петко войвода.

Поради снежни бури нямаше ток в селата Пъстрогор, Левка, Мустрак, Равна гора, Момково, но вече е възстановено електроподаването от екипи на ЕVN.

Родилка от село Равна гора е изведена с 4 машини на общината от заснежения район на селото и е превозена до свиленградската болница.

Със съдействието на местни фирми са осигурени храна и топъл чай на екипите на армията, на Гражданската защита, на противопожарната служба и на общината, които повече от едно денонощие са ангажирани с тежката ситуация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DO 88...BRAVO BRETLE, TOCHNO TAKA. SAMO ISKAM DA TE POPRAVIA--NE DA SPREM REKA------A NIAKAKVO SI SELSKO MIKRO YAZOVIRCHE,KOETO NAPRAVI NEPOPRAVIMI SHTETI ZA MNOGO BALGARI
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уф, за момент си помислих, че става въпрос за Пловдив!
73
0
 
2
 
! Отговори
до 90 преди 12 години
предполагам не изключваш себе си от бройката на спящите.
72
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Магистралките са по-важни,а! Хората кучетата ги яли!
71
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сделката за френските хеликоптери е осъществена с посредничеството на оръжейния търговец Николай Гигов- близък приятел на ББ.- С него дето играем тенис, бе!
70
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм севернячка от Балкана и тук имаме старо правило- помагаме си, защото ние хората сме първите, които можем да спасим онези около нас, после идват всички институции! Учили са ме да не преценям хората по нищо друго, освен по човещината им, защото пред смъртта всички сме равни! Стига с тия БСП, ГЕРБ и т.н., като дойде оная с косата нито Станишев, нито ББ ще ти помогнат, помагаш си ти и хората до теб! Осазнайте се бе хора!
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DO 52.........IZKLIUCHITELNO DOLNO,GADNO I ULIGOFRENIASALO KOPELENCE SI. TI BALGARIN LI SI ILI............NE MI GOVORI ZA SAN FRANCISKO----TI SI KOLOSALEN ***
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господ да помага на пострадалите, защото трудното за тях продължава. От прагматична гледна точка трябва да се поучим от това нещастие, защото българите трудно предприемаме мерки докато нещо такова не ни се случи. Думи като предпазни мерки, превенция, експлоатационна подръжка, взаимопомощ и други подобни липсват в речника на по-голямата част от нас и затова сега се учим по трудния начин.
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
къде е мезонета ,защо не помага
66
6
 
24
 
! Отговори
къде отиват--парите преди 12 години
....на българина ?Последна справка .....в.Уикенд:"Ангел Марин,построи на любовницата си ---Светла Тошкова ,палат ...само за-- 2 млн.в гр. Банско ",има и снимки !За това ли работим 22г., за ЛЮБОВНИЦИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ В Бг ....?А и МЕДАЛИ получават ,за такива ''заслуги".....!А.Марин да върне заплатите си, за 10-те години заспала работа !
65
1
 
24
 
! Отговори
777 преди 12 години
Ако бъкгарския народ продължава да спи, скоро държава България няма да има!!!
64
1
 
9
 
! Отговори
до 52 преди 12 години
Видяхме, когато урагана удари Ню Орлеанс!И кво направиха американците.... мисля, че имаше над 3 000 жертви /Бог да ги прости/!Та пред стихиите няма американци, българи, бинбинистанци... всички са равни!
63
1
 
16
 
! Отговори
Кофти, но истина преди 12 години
В Холандия хората са спрели ОКЕАНА, в БГ не можем да спрем една РЕКА !
62
15
 
21
 
! Отговори
До 73 преди 12 години
Комунистите за последните 45 години управление три пъти докараха България до фалит. През 1960 г. когато Т. Живков е принуден по най-криминален начин да продаде златния резерв на Съветския съюз, за да си спаси кожата. През 1977 г. , когато в своята визия за развитието на икономиката много бързо натрупва онези 6 млрд. долара дългове към западни банки, които България не може да изплаща и той отново опира до заеми от Съветския съюз. И разбира се, през 1989 г. Тогава всъщност фалитът е две години по-рано, а той просто продължава живота на своето управление изключително със заеми от западни банки. Живков изгражда най-голямата илюзия, която е предлагана на българската нация - че по времето на неговото управление, по времето на комунизма може да се живее справедливо. Без обаче да се казва какви са дълговете, каква е цената на тази илюзия. А тя е 11 млрд. долара външен дълг и 20 млрд. долара вътрешен дълг, фалирало селско стопанство, задлъжнял военно-промишлен комплекс, изкупен за жълти стотинки от другаря олигарх Младен Мутафчиев, бившия шеф на Кинтекс по комунистическо време, сега същия е баснословно богат с лични самолети, десетки вили, имоти на Черноморието и на Лазурния бряг. Такива случаи са стотици и е време тези крадци да си платят най-после масрафа, а не да богатеят на гърба на народа!
61
1
 
6
 
! Отговори
дидо преди 12 години
тук ли е мястото да се джафкате?
60
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да си помагаме - с дарения и помощ на място, кой както може!
59
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
къде са мишките от бсп,на топличко нали,като премине бурята пак ще почнат да лаят колко са добри
58
1
 
7
 
! Отговори
до 72 преди 12 години
Браво! По-голям *** от теб не съм виждал. Намерил си време и повод до "остроумничиш"
57
14
 
3
 
! Отговори
72 преди 12 години
72, Ако не беше Костов и СДС още щяхте да сте руска губерния.
56
1
 
29
 
! Отговори
Пинко преди 12 години
Можем да даваме милиарди за безмислени мисии тип "да цивилизоваме талибаните" в Ирак и Афганистан, а не можем да отделим ресурс за бедствие в България. За какво издържаме изобщо армия, която не е способна да помогне, защо имаме ГЗ за която се дават стотици милиони....къде е БЧК и къде по дяволите е Ани Салич- за мангалчетата от Хаити събраха милиони, а тук гледаме само с жален поглед по телевизорО. Срещу природата сме безсилни, но от човешката глупост поне можехме да се опазим, а не успяхме