Бясна Марица скъса дига

Зоват хората от Капитан Андреево и Генералово да се евакуират
Обновена: 7 фев 2012 14:39 | 7 фев 2012 12:23,
129
Бясна Марица скъса дига
Препълнената Марица. Снимка: Булфото

Скъсана дига на река Марица заплашва да залее свиленградските села Генералово и Капитан Андреево, алармира областният управител на Хасково Ирена Узунова.

Всички институции призовават хората, които живеят в ниските части на населените места, да се изтеглят на по-високо заради прииждащата приливна вълна.

През тази нощ и до момента 90 души са евакуирани от наводнените си домове в квартал "Гебран" в Свиленград, съобщават от общинска администрация.

Още по темата

Те са настанени по хотели в града и в Дневния център за хора с увреждания, а болните - в МБАЛ- Свиленград. Няма жертви или изчезнали хора.

Почти целият квартал "Гебран" е залят от водите на река Марица. Наводнени са и къщи на крайбрежните градски улици "Граничар" и "Крайречна". През нощта се наложи спиране на тока в засегнатия квартал. Има вода, но с намалено налягане.

В определения пункт - НУ "Христо Попмарков" продължава приемането и настаняването на хора от наводнените райони.

Наводнен и непроходим е пътят между кв. Гебран и кв. Капитан Петко войвода.

Поради снежни бури нямаше ток в селата Пъстрогор, Левка, Мустрак, Равна гора, Момково, но вече е възстановено електроподаването от екипи на ЕVN.

Родилка от село Равна гора е изведена с 4 машини на общината от заснежения район на селото и е превозена до свиленградската болница.

Със съдействието на местни фирми са осигурени храна и топъл чай на екипите на армията, на Гражданската защита, на противопожарната служба и на общината, които повече от едно денонощие са ангажирани с тежката ситуация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
7
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
Изборите друго показват бре...!ДСБ---0.3% +СДС-0.7%,+Ск--1%=....2%общо!Опозицията пък не е била толкова зле от както я има в Бг!С една дума ,..Бойко раздвижи нещата в заспалата Бг ----20г,...преход !Преход на ---ДАЛАВЕРАТА и ТЪРГАША ---
34
12
 
7
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
А нещо за трите фалита на България по времето на бай ти Тошо ще кажеш ли? За изнесеното злато в Русия? За натрупания външен дълг? За избитата интелигенция? Да продължавам ли? Жалко, че такава *** живее по тези земи.............
33
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до ..Къде е бай Тошо ?По негово време..И по бай ти Тошово време имаше и бедствия и аварии, НО ТОГАВА НЕ СЕ ПИШЕШЕ!!!! Питай врачани за язовира им през 60-те! А ако се говореше, беше на ухо, особено за производствените аварии и жп катастрофите...Стига си ревал за тоя Тошо, дечурлигата на неговия слугинаж сега ни управлява!А твоя бай Тошо сами си го каза: "социализЪма е едно недоносче(3)" !Още ни влачи социализЪма! Типична социалистическа безстопанственост - не знаят на кой е язовира?!
32
5
 
10
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
***,на вас герберите и Хан Аспарух ви е виновен.***.
31
0
 
10
 
! Отговори
REX do 15 преди 12 години
Алоу Иване ....... ЗАМЪЛЧИ! Ти като не знаеш етническия състав на населението там си затваряй ..... устата /да не кажа друго/. 95% там са ХОРА БЪЛГАРИ! по-хора от всички зейнали *** да лапнат света. Ти 15-ти /щото незаслужаваш и име да имаш, кво ли пък Иван/ не си видял как плачат хората там. Аз ги видях, така че ЗАМЪЛЧИ и дано бог ти прости за думите!
30
0
 
0
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 12 години
42, е да де...Ама си представи ако е трудна кво ли ще е?!
29
0
 
0
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
Е как да знаеш, то няма начин да й проличи?!?
28
0
 
9
 
! Отговори
до 39 преди 12 години
Стената е спукана от ---точно 10 години ,има документи !
27
0
 
17
 
! Отговори
Бг преди 12 години
Вестник ..Бг-днес :"Емел Метем е трябвало да ремонтира язовирите ",....а не да окраде кинтите за ДПС!
26
2
 
2
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 12 години
34, явно иде реч за Фидосова? Не знаех, че е родилка обаче...
25
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде са другарите и другарките от Тройната коалиция,да дадат обяснения за изразходваните средства по поддръжката на напоителните системи и реките,къде *** етем и съсела и хидроинжинера доган,защо се крият от народната любов!!!
24
2
 
6
 
! Отговори
sabra преди 12 години
За тва ли избрахтва трижди по-големите комусти от ГЕРБ! Да ви спасят?!
23
6
 
22
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
Ти пък от вчера ли си ...?Това е ДАЛАВЕРА от 1989г,...!Къде е бай Тошо ?По негово време имаше ,...държава ,армия ,работа ,образование ,почивки,спокойствие ,култура ,всички нахранени ,пенсионерите не работеха ,безплатно здравеопазване ,образование ,.........ВСИЧКО ТОВА СЕГА ГО ----НЕ-*** ,НЕМА И ДА ГО ИМА !
22
1
 
16
 
! Отговори
oooo преди 12 години
УМИШЛЕНОТО НЕ ПОДДЪРЖАНЕ НА ЯЗОВИРИТЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20Г Е ПРИЧИНА ЗА ТЕЗИ ЧОВЕШКИ ТРАГЕДИИ.И ПАК НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА.САМО СЕ ДРАСКА ПО НЕТА И СЕ ПРАВЯТ АКЦИИ ПЛАТЕНИ С НАШИТЕ ПАРИ (ТЕ ЗАТОВА И АКЦИИТЕ КУЦИ) УМИРАТ ХОРА... БЪЛГАРИ ЗАРАДИ БЕЗХАБЕРИЕТО И АЛЧНОСТТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ (ПРЕДИ И СЕГА). КОГА ТЕЗИ ХОРА ЩЕ ЛЕЖАТ ПО ЗАТВОРИТЕ?
21
0
 
4
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 12 години
27, дори и да не ги залее, ние знаем кво да правим с теб и с г-жа майкя ти. И ти знаеш.
20
12
 
18
 
! Отговори
Народа помни преди 12 години
Комунистите от цк на бкп-бсп,ндсв и дпс ПОТОПИХА България,създадоха си министерство на бедствие и аварии под прякото ръководство на Емел Етем,чрез това министерство източиха милиарди левове от нашите данъци,ужким за поддръжка на напоителните системи,кога ще има осъдени от тройната коалиция министри за кражба на милиони и за безхаберие!!!НАРОДА ПОМНИ ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ КАКВО НАПРАВИ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ,КАК СЪСИПА И УНИЩОЖИ НАРОДА НИ,НИКОГА НЯМА ДА ВИ ЗАБРАВИМ КОМУНИСТИ НАГЛИ И АЛЧНИ!!!
19
10
 
16
 
! Отговори
20г,фъф---Бг преди 12 години
Емел Етем ,...крадеше пари от Бг хазна /безотчетни/,а Кабил раменяше /кон за кокошка/,магаре за парцели и имоти по морето ,......за българи ....не можеше !В министерството на земеделието имаше само турски чиновници и се говореше само на турски ,....!
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко е далавера тука и така ще бъде постоянно
17
0
 
32
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 12 години
Ванчо от нумер 15, юроде скопен, ти ходил ли си точно в това село бре? Щото аз съм ходил, дори имам братовчед там, тъй като леля ми се ожени за местен работяга, и много добре познавам хората наоколо-чисто българско селце в Тракия! Много интересно ти отде пишеш словесните си ***, гиди манафино застрелян?
16
0
 
28
 
! Отговори
мани,мани! преди 12 години
Караджова ---3г.,прави кадастър на язовирите ,колко и чии са ,.....но когато и мине махмурлука!Така е в бг ....първо ДАЛАВЕРАТА ....А АКО ОСТАНЕ НЕЩО ,И ЗА НАРОДА ----***,*** ЗАЩОТО ГИ ТЪРПИ 22г. ...!?