Бясна Марица скъса дига

Зоват хората от Капитан Андреево и Генералово да се евакуират
Обновена: 7 фев 2012 14:39 | 7 фев 2012 12:23,
129
Бясна Марица скъса дига
Препълнената Марица. Снимка: Булфото

Скъсана дига на река Марица заплашва да залее свиленградските села Генералово и Капитан Андреево, алармира областният управител на Хасково Ирена Узунова.

Всички институции призовават хората, които живеят в ниските части на населените места, да се изтеглят на по-високо заради прииждащата приливна вълна.

През тази нощ и до момента 90 души са евакуирани от наводнените си домове в квартал "Гебран" в Свиленград, съобщават от общинска администрация.

Още по темата

Те са настанени по хотели в града и в Дневния център за хора с увреждания, а болните - в МБАЛ- Свиленград. Няма жертви или изчезнали хора.

Почти целият квартал "Гебран" е залят от водите на река Марица. Наводнени са и къщи на крайбрежните градски улици "Граничар" и "Крайречна". През нощта се наложи спиране на тока в засегнатия квартал. Има вода, но с намалено налягане.

В определения пункт - НУ "Христо Попмарков" продължава приемането и настаняването на хора от наводнените райони.

Наводнен и непроходим е пътят между кв. Гебран и кв. Капитан Петко войвода.

Поради снежни бури нямаше ток в селата Пъстрогор, Левка, Мустрак, Равна гора, Момково, но вече е възстановено електроподаването от екипи на ЕVN.

Родилка от село Равна гора е изведена с 4 машини на общината от заснежения район на селото и е превозена до свиленградската болница.

Със съдействието на местни фирми са осигурени храна и топъл чай на екипите на армията, на Гражданската защита, на противопожарната служба и на общината, които повече от едно денонощие са ангажирани с тежката ситуация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В задачката за първолаци се пита Кой аджеба сви кинтите,за почистването и изграждане на диги на БГ реките и за ремонт и поддръжка на язовирите.Къде е *** етем,съсела хидоинжинера доган,гоце и цялата тройна ламя...
54
1
 
7
 
! Отговори
au преди 12 години
Хора, хвашайте се и идвайте към Северна България, поне тук е спокойно засега.....
53
1
 
2
 
! Отговори
do 68 преди 12 години
Smeshko :DNe moga da razbera kakvo obshto ima politikata s prirodnite bedstvia:) ama samo vie si znaete. Tova che as bili beztopanstveni mnogo se symniavam che sa takiva ot kakto GERB sa na vast. Taka che mrynkai drugade za skapania si jivot.
52
2
 
4
 
! Отговори
браво на 72 преди 12 години
Точен си!
51
1
 
12
 
! Отговори
ДО 50 преди 12 години
Алооо,малкия ,...през 1986г,...външният дълг на Бг беше ----1.5млд,....само !Бг беше с най-малък дълг от целия СОЦ...!А колкото до Русия ,с необятни ресурси ,култура, дворци ,паметници ,картинни галерии,ТУРИСТИ.....къде е Русия ,къде сме ние..?
50
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЗ ПРЕДЛАГАМ ОРДЕН "СТАРА ПЛАНИНА" ДА БЪДЕ ВРЪЧЕН НА: 1 - ГЕОРГИ СЕДЕФЧОВ ПЪРВАНОВ, 2- СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ, 3 - АХМЕД ДОГАН, 4 - ИВАН КОСТОВ, като на ордена се впише: "С ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ЗАСЛУГИ ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ РОД И УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ".
49
1
 
1
 
! Отговори
до 60 преди 12 години
***, как намираш начин да свържеш лошото време и изборите ?
48
2
 
12
 
! Отговори
Стефан преди 12 години
Институциите чрез dnes.bg ли призовават населението да се евакуира? Колко хора в тези населени места имат достъп до интернет за да прочетат? ***!
47
0
 
10
 
! Отговори
до 56 преди 12 години
прав си, в голяма степен! ама нали ББ щеше да им търси отговорност? нали за това го избрахте?Да си чул нещо за разследване на Етем-Хептен, Кабил-Д*бил?????Кофти е като се заиграваш по избори, после трябва да се действа ;)ОТГОВОРНОСТ НОСИ ДЪРЖАВАТА, т.е. тези които управляват сега! Бившите, ако са били виновни - да се осъдят! И да се оправят бакиите им
46
1
 
4
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 12 години
Ванчо 59, ами ти пробва ли да кажеш "Добър ден" там на некой бре, копелдако ***? Или не знаеш добре българския, както ми се чини? Прати много здраве на г-жа майкя ти на околовръстното и я научи да ползва презервативи, щото я виж какъв печален резултат има в твое лице!
45
2
 
7
 
! Отговори
ЦЕЦО преди 12 години
ДО КОМЕНТАР 52 . ПОЖЕЛАВАМ ТИ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ *** И ВСИЧКИ ТВОЙ БЛИЗКИ ДА БЪДАТ ЗАЛЯТИ ТАКА ОТ ТАКЪВ ПОТОП И ДА ИЗМРЪТ ЗА ДА СЕ НАУЧИШ ДА УВАЖАВАШ ТРАГЕДИЯТА НА ХОРАТА..СЕЛЯНИН !ТРЪГНАЛ ДА МИ ГОВОРИ ЗА АМЕРИКА... КВО ОБЩО ИМАШ ТИ С АМЕРИКА БЕ БАЙ *** .. ГЛЕДАЙ СИ ОБОРА ТАМ ДЕТО ЖИВЕЕШ И ПРЕСТАНИ ДА ГЛЕДАШ АМЕРИКАНСКИ ФИЛМИ,ЧЕ ТИ ПРОМИХА МОЗЪКА И ГУБИШ ПРЕДСТАВА ЗА РЕАЛНОСТА.. ДЕАБА И КАЛИТКОТО
44
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРИРОДНИТЕ СТИХИИ ПРЕДИЗВИКАНИ ОТ НАГЛИТЕ И АЛЧНИ КОМУНИСТИ ИМАТ СЪВЕЩАНИЕ НАД БЪЛГАРИЯ,ВЕТРОВЕ,СНЕГОВЕ И ДЪЖДОВЕ...
43
2
 
10
 
! Отговори
??? преди 12 години
до 52 -ей *** ако заллее твоята къща едвали така ще говориш
42
0
 
11
 
! Отговори
аватар преди 12 години
За всичко сме си виновни НИЕ дето ни копуваха и дето ги избирахме,а сега ближете РАНИ."По край сухото гори и суровото" е казал някога НАРОДА !!!
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И в София расте заплахата особено от наводнение и заливане на подлезите на метрото.
40
3
 
6
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
Е щом е избита интелигенцията то ти си ***,нали си жив:))))))
39
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОМУНИСТИТЕ ОТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ПОТОПИХА БЪЛГАРИЯ,КАТО ОКРАДОХА ПАРИТЕ ДАДЕНИ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ ЗА НАПОИТЕЛНИТЕ СИСТЕМИ И ЗА РЕКИТЕ!!!Сега се крият от Народната любов съсела,***,*** етем,джевдет чакъров и сие...
38
3
 
7
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 12 години
53, ада дойде заедно с Тиквата преди 2,5 години, сега просто има природно бедствие.Дано издържим поне на второто, зере първото още година и половина ще ни мъчи!
37
0
 
9
 
! Отговори
Монархист преди 12 години
Вместо да политиканствате, да тъпеете и да развивате теории, коя от коя по-глупава, вземете и направете нещо човешко - помислете как можете да помогнете на сънародниците си, които са в беда.
36
0
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
и в Русе е ад в момента, сякаш всички ветрове от Северния полюс са си дали среща . ад е ! Няма хляб, няма пътища, няма снегорини, нищо !