Седмокласниците в Перник се явяват на изпит

Част от учениците са пренасочени в други училища заради последиците от труса
Обновена: 28 май 2012 09:34 | 28 май 2012 09:32, Красимир Ангелов
4
Седмокласниците в Перник се явяват на изпит
Снимка: Архив Булфото

991 седмокласници в Перник трябва да се явят на двумодулен изпит - национално външно оценяване и тест по математика, съобщи директорът на Регионалния инспекторат по образование Ваня Коконова. Изпитът започва в 10 ч.

Възпитаниците на СОУ "Св. Климент Охридски" в Перник ще се явят в Х основно училище "Алеко Константинов", седмокласниците от основно училище"Христо Смирненски" в Радомир са пренасочени в начално училище "Архимандрит Зиновий", учениците от училището в брезнишкото село Ноевци ще положат изпита си в СОУ "Васил Левски" в Брезник, уточняват от Регионалния инспекторат.

От сряда децата ще продължат обучението си в тези учебни заведения. Промяната е направена заради нанесени сериозни щети на сградите на училищата при земетресението на 22 май.

Утре ще се проведе вторият държавен зрелостен изпит по избран от учениците предмет. От вчера специалисти по кризисна интервенция работят с директорите на училища и педагозите.

По предварително изготвен график специалистите ще влязат и в учебните заведения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: перникизпити
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
стела преди 11 години
до sdm:изпитите ако не знаеш се провеждат във всички градове и не се прави,че много знаеш,защото Перник е град като всички градове и просто от такива нагли прости хора като теб,извинявай много никой нищо не ти е направил!!!:@ така че стига с тези обиди и нападки
3
0
 
2
 
! Отговори
галактика преди 11 години
Извинете, ЩО ЗА СНИМКА СПРЯМО ЗАГЛАВИЕТО ?!?!?!!!!!! За коментар 1 нямам думи......
2
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 11 години
до 1много си отворен.***
1
8
 
0
 
! Отговори
sdm преди 11 години
Тея там за какво се явават на изпит,те български не говорят.Ще напишат думите завършващи на съгласна с О накрая.АсансьорО,столО,човекО,МИНЬОРО и т.н. И вместо "защото",ше напишат ОТИ. Изречениети 'Аз не го видях",ще го напишат "Я го не видех".