Нови вид помпи надуват сметките в таксито

Сметката на клиент от 3 лв. стана 10 лв.
Обновена: 7 окт 2012 14:09 | 7 окт 2012 09:00,
149
Нови вид помпи надуват сметките в таксито
Такситата с по-ниски тарифи слагат от новия вид помпи. Снимка: Булфото

Таксиметрови автомобили масово жилят пътниците в Пловдив. Колите са с нов вид помпи и така изкуствено надуват сметката на клиента. Част от компаниите са в сивия сектор и не плащат данъци.

Най-често такситата с помпи возят на по-ниска цена от стандартната за града (за Пловдив редовната дневна тарифа е 65 стотинки, а нощната 75 стотинки на километър). Те са разположени предимно около болници и гари, където пътникопотокът е по-голям.

„От центъра до район „Южен” ми взеха 10 лева, а по принцип е три лева, шофьорът ми каза да съм гледала, а апаратът беше под седалката”, разказа пред Dnes.bg 28-годишната Павлина от Пловдив.

„Подобни измами трябва да се наказват със затвор, защото на мен на няколко пъти са ми взимали по 10 и 15 лева за разстояние от три километра и това се случва най-често, като излизам от болница”, твърди 53-годишната Красимира.
С помощта на помпа водачите изкуствено удължват километрите, изминати с таксиметровата кола. Така сметката става двойна или тройна.

„Сега масово такситата с по-ниски тарифи слагат от новия вид помпи, за да компенсират загубите”, обясни пред Dnes.bg Иван Анчев, който е собственик на таксиметрова компания.

Устройството може да увеличи изкуствено изминатото разстояние с 25, 50 или 100% и т.н.

„По този начин един километър може да се таксува като километър и 700 метра и така сметката на клиента да се манипулира”, коментира Иоще Иван Анчев.

От ДАИ твърдят, че правят постоянни проверки, но измамниците не се плашат. От бранша искат подобни измами да се криминализират.

Друг проблем е имитирането на стикерите на големите фирми от такситата менте. Заради подобни измами от ДАИ вече са наложили глоби между 3000 и 5000 лева на измамниците.

Съветът на бранша е да си пазите касовите бележки и да се доверявате на фирмите, които са се отнасяли коректно спрямо вас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
7
 
! Отговори
Трънъ преди 11 години
До АнонименАма ти май бая татарски п*шки си ял ,че да не спираш да мърмориш!Ама знай,и да мърмориш и да не мърмориш,Бой и Е*ане не се връщат.Говори си ***!
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
обесете един "бакшиш" за назидание на останалите ***!
36
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е бугаристанеца, да те излъже, измами и окраде. Как го търпят още в Ес е чудно. Такъв екземпляр трудно се среща на планетата.
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това ще е дереджето, докато управляват комунисти-анархия, беззаконие и бандитизъм. Почтеният гражданин трудно вирее в такава държава, наречена БГ. Срам ме е, че съм се родил и живея в такава държава, но нямам друг избор.
34
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тръгнали да ревът татари бензина им бил скъп тока им бил скъп парното било скъпо а не гледат че причината е че заплатите им мижави и най ниските в Света. Първо за пари се молете на господарите си а после като ви се вдигне малко самочувствието за цени говорете бе да *** балабар Петко с мъжете татари да ***
33
0
 
16
 
! Отговори
Трънъ преди 11 години
До АнонименТатари,татари!Само тва повтарящ,и кво! А ти какъв си? :) Няма такова животно Македонец!Не си Тракиец,Не си Гал!А какъв си ти титовски *** бе смрад?!Отговори!?Маика ти със всеки народ дет е стъпал там е преспала!?
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Била давала много пъти по 10-15 лева, госпожата от статията.... Еми като ти каже такава сума, просто напускаш автомобила без да му се обясняваш, един път е тъй ми иска 3-4 лева повече от това което трябва да бъде, и ме заплашваше с бой.... метнах му 2 лева и му викам зимай ги или ти отварям главата гомньо. Но в случая е така много жени, а дори и по притеснителни представители на мъжкия пол, си дават парите на тези бабаити!!!
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе вас добре си ве оправя един пожарникар татарски тикви ама с по големия маркуч така хубавичко клизми да ви прави както обичате и не можете без това татаристанци ***
30
0
 
8
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
аз да го нататарча на тебе и бащати да видиш татар какво е
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименНЕ се притеснявай!Скоро ти ще си роба :)))Не забравяй тебе кой те освободи :)Ще кажеш Тито :)))Ама тва е щото бабати си е падало по него и така ти е казала
28
0
 
3
 
! Отговори
Трънъ преди 11 години
До АнонименНе,той скоро ще е чист албанец.Щото във Фиром нямат представа какво е това наука.Също като с историята им!ОблаК! :)
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков е много милостив към вас 100 лева на месец и ей там лайте и си яжте *** *** и кучета робски да ***
26
0
 
8
 
! Отговори
Трънъ преди 11 години
До АнонименАлбанецо ти да мълчиш!Малко ли са те тъпкали,че кво му е пак да те тъпчим!
25
1
 
13
 
! Отговори
до 36,37, преди 11 години
А ти какъв си бе тарикат ! Щом сме татари значи ти си *** или фесче рязано илил си някъде в чужбина да учиш с парите на мама и тате. Какъв си бееее?
24
0
 
1
 
! Отговори
тръна преди 11 години
До АнонименЩо?Ти по малко ли си бил?
23
4
 
11
 
! Отговори
Велес преди 11 години
"Нови вид помпи надуват сметките в таксито "Я не ни занимавайте с глупости... Герберасткото пишман правителство наду всички цени,такси,данъци,изобщо всичко което може да се измъкне от джоба на потребителя,като при това замрази или намали доходите ни. А вие ни занимавате с таксита... Хайде пуснете една такава тема тук де... Ама не, за това се иска дупеее... Пък и вие сте чувствителни на такива теми,досуш Б.Б и сие... /Херостратовите воини на съвременна България/
22
1
 
5
 
! Отговори
А НОВ ВИД ДАНЪЦИ И.. преди 11 години
ТАКСИ НАДУВАХА, НАДУВАХА СЕМЕЙНИЯ БЮДЖЕТ И НАКРАЯ ГО СПУКАХА.
21
0
 
30
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Поне от две години не съм влизал в такси, и мисля поне още двайсет да не влизам. Колата ,колелото, автобуса- варианти има.
20
1
 
32
 
! Отговори
ТАКСИ ЛИ ?!? преди 11 години
Мазни потни ***-таксиджии--бивши пандизчии по пиаците ; потрошени мръсни,гнусни и запуснати автомобили...а с цени сякаш са от нЕква ВИП обслужваща фирма.Абе къде са ДАИ ? Или ги няма щото са си взели тяхното?!И за какви проверки изобщо говорите? Докато още преди да са излязли от ДАИ проверяващите, незнайно как едно 70% от бакшишите знаят. Това внезапна проверка ли го наричате??? А колко от тях са без книжки ? Колко от тях са си платили данъци,такси,актове,осигуровки...Малко са свестните !
19
0
 
18
 
! Отговори
С.М. преди 11 години
Че какво е "новото" само не мога да схвана; те от край време си бачкат на помпи. Управляват се най-често с копче на радиостанцията, и могат за един километър да навъртят 30-40 лв спокойно; може и да заковат на 0.00, скоростта на въртене се управлява напълно. Обикновено помпят към края на маршрута; че човек да няма време за реакция. Така на Зл.Пясъци разстоянието между две дискотеки - по-малко от километър - прави лесно сметка от 40 лв; а за чужденците се сервира като 40 евро :-)