Малкият Стефан, който падна във варненски мол, е в кома

Детето е с 6 фрактури, ще му правят операции
Обновена: 21 авг 2013 16:10 | 21 авг 2013 14:45,
101
Малкият Стефан, който падна във варненски мол, е в кома
Снимка: архив, Reuters

Малкият Стефан, който падна от 10 метра височина във варненския "Гранд мол", е с комбинирана травма, в мозъчна кома и остава на командно дишане, обяви на извънредна среща с медиите зам.-председателят на съвета на директорите на болница “Света Анна” проф. Дико Бошнаков.

„Детето е с комбинирана травма, засягаща гърдите, корема, крайниците и главата и има сътресение на мозъка”, уточни още той. По думите му след преглед от неврохирург е установено съмнение за счупен първи шиен прешлен. Ако се окаже, че прешленът е счупен, има опасност от развитие на оток на мозъка. Проф. Бошнаков обясни, че предстои изследване със скенер, което ще бъде извършено утре.

„Установени са общо шест фрактури – три на таза, на лявото бедро, лявата предмишница и мишницата. Отстранен е далакът и е спряно кръвотечението в корема. Все още обаче не може да се каже какво ще се случи оттук нататък”, подчерта докторът.

Още по темата
Той уточни, че пострадалото дете е под непрекъснато наблюдение, правят се постоянни консултации със специалисти, а в четвъртък ще бъдат направени няколко операции. Родителите на Стефан - Тихомир и Искра Манолови, са в шок. Във фаталния следобед те оставили детето си в развлекателния детски кът „Kids Planet” в "Гранд мол" във Варна. Отишли до киното, за да купят билети, където искали да заведат момченцето по-късно. В детския център сложили на Стефан гривна с чип.

Когато обаче разбрал, че майка му и татко му ги няма, тръгнал да ги търси, излизайки от детския кът. Звуковият и светлинният сигнал на гривната му веднага се задействали, а аниматорите тръгнали да го търсят. За нещастие обаче след като видели 4-годишното дете до ескалатора и започнали да му викат, то се обърнало, пропаднало в пролука и паднало от 10 метра височина на първия етаж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-грозното и гадното е, че по всичко личи, че се страмят да изкарат родителите виновни за тази трагедия... Виновни са изцяло всички, имащи отношение към клуба. А това на първо място са аниматорите (виждала съм как "гледат" и "занимават" децата срещу никак не малка сума), собственикът на клуба, хората, които са конструирали сградата така, че да има опасни места. Дано се оправи детето. Моля се с цялото си сърце за него и близките му. И НИКОГА няма да си оставя детенцето в клуб. НИКОГА.
78
1
 
23
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Най добрата новина за детенцето днес е,че след като му е направен скенер няма счупен шиен прешлен! Това можеше да го обрече на инвалидност за цял живот!Ето,че когато всички му желаем да оздравее се случват чудеса,макар и да не е Коледа!
77
1
 
11
 
! Отговори
ra преди 10 години
Дано се оправи, милото детенце!Виновни са аниматорите. За какво им се плаща? Поверяваш им най-скъпото ти, а те да го изпуснат. Не слагайте чип на децата, а ги гледайте мързеланци аниматорски такива! Достатъчно скъпо е, че ако трябва да назначат по един аниматор на всяко дете. Много ме е яд, направо! Надявам се да осъдят сега детския клуб на огромна глоба и останалите детски центрове да си преосмислят политиката. Няма такива филми като "изпуснали го"! Това е човешки живот!!!
76
1
 
14
 
! Отговори
морски преди 10 години
Същият случай,но с щастлив изход се случи и с моя син в друг морски мол.След като се чух със собственика на забавачницата и получих уверението му,че това няма да се случи НИКОГА повече,реших да не го обявявам медийно.Но ето,че това се случва и по най-лошия сценарий с друго дете.Бог да пази децата ни,защото ние явно не успяваме съвсем..........
75
1
 
10
 
! Отговори
paparak преди 10 години
много ми е тъжно за случилото се , дано Стефчо се оправи .
74
1
 
20
 
! Отговори
една майка преди 10 години
последните хора, които могат да бъдат обвинявани са родителите! Защо така ги заклеймихте като най-нехайните хора??? И какво, ако са искали да отидат на кино сами...Аз имам 2 деца, който никога не са оставяни досега без един от нас. Съответно всяко нещо си има цена - ходим на концерти и кино поотделно с мъжа ми...И какво от това...преди 10 дни големият ни син падна в увеселителен парк с електрическо АТВ в пропаст! Размина се със счупена ръка, Слава Богу!Дано Стефчо да се оправи! Кураж!
73
2
 
16
 
! Отговори
Crown преди 10 години
Офф, "родителите са били виновни". Като се започнат тия плиткоумни изказвания. Дай по тази логика да се оставят на произвола на съдбата децата и в яслите, градините и училищата, така де, защо родителите са ги оставили там. Децата обичат детските кътове, затова родителите ги оставят, за да им подарят радост. И плащат 10 лв на час именно, защото си мислят, че има аниматор, който да пази детето им. Иначе дай да ги зарежем по площадките сами, поне е безплатно. Трябва да се осъди строго нехайството.
72
24
 
3
 
! Отговори
да преди 10 години
то още малко и родителите щяха да влязат в киното да си гледат филма - и ако тогава беше станало, представете си скандала! - детето им размазано, а те в киното
71
17
 
5
 
! Отговори
въпрос преди 10 години
"Отишли до киното, за да купят билети, където искали да заведат момченцето по-късно"а защо не са отишли с детето си?
70
8
 
24
 
! Отговори
Adela преди 10 години
Напротив, когато нещата се правят както трябва никога няма шанс да стане фал, ни-ко-га. Само тъпия балкански субект все се оправдава със случайността. Този евреин собственика на мола и руските му дружки къде държат детския кът да бъдат осъдени и да платят солено обезщетение за нечовешките си постъпки. В Америка щяха да ги осъдят поне на 1 мил. долара за подобно нехайство спрямо обществото.НО защо този еврейн инвестира в България щото икономиката ни е много хай ли или щото пере пари на БСП и ДПС? Сещайте се. За мен това е убийство от доказаните детеубийци комунистите, турците и техните
69
4
 
3
 
! Отговори
Сибо преди 10 години
На 100% си прав! Това което се е случило е ужасно, но когато ще се случва не може да го спреш и 1000 врати да сложиш. :(
68
4
 
38
 
! Отговори
сс преди 10 години
А децата обичат да ходят на детския кът. Там им е интересно и има и други деца с които да играят. Освен за кратка почивка, родителите ги водят там и защото на децата им харесва. Само тези, които нямат деца могат да обвиняват родителите, че са "зарязали" детето там. Нашето дете само си иска да ходи да играе там.За съжаление и аниматорите имат вина, защото са изпуснали детето да се измъкне... ама ако имаше обезопасена врата нямаше да стане това.
67
1
 
33
 
! Отговори
cc преди 10 години
Слагането на чипове е нормална практика навсякъде в Европа. Грешки стават и чипа до някъде предпазва от такива. Най-виновни за мен са дизайнерите на детския кът, че са го оставили без една трудна за отваряне за деца врата за да не могат децата самоволно да напуснат. Виновни са и дизайнерите на мола, че са го проектирали само като за големи. Не само в този мол е така. И в други има пролуки, дупки и необезопасени места през които дете може да мине без проблем и да стане същия проблем.
66
1
 
9
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Боже ...пази!
65
2
 
30
 
! Отговори
много разбираш преди 10 години
До ПреминаващПознай как са гледали 6-7 деца на къра едно време! Точно са ми разказвали какво е било на къра. Захвърляш детето и почваш да си вършиш работата. Ама то яло пръст, ***, опикано и ос..но, гладно. Тъй че не ми сравнявай едно време със сега. То и моите родители са ме оставяли при баба. Да не мислиш, че ме е държала за ръка по цял ден?? А опасности винаги е имало и ще има.
64
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много се надявам тези, които работят в детския кът, да си получат заслуженото!!! Тяхната функция е да пазят децата, докато родителите си вършат работата. Навсякъде по света е така, но в България грижата и отговорността са кухи понятия. Тук хората ще се затрият от нехайство, безотговорност, безхаберие. На всичкото отгоре очакват и да им се плати. За какво???
63
1
 
41
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Кой виновен и кой не, няма значение...... Нека детенцето оживее и оздравее, пък останалото.... Моля се за него!
62
1
 
50
 
! Отговори
love преди 10 години
УЖАСНО! ДАНО СЕ ОПРАВИ МИЛИЧКОТО!
61
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
детето е било на три и половина, но са излъгали че е на четири- явно и на родителите не им се е занимавало с малчугана - ама сега аниматорите виновни
60
3
 
33
 
! Отговори
Sephora преди 10 години
За какво безотговорност говориме от страна на управлението на този кът.Не са виновни родителите, тези детски кътове са за това да оставиш детето на сигурно място Печелбарство! За съжаление сега ще го отнесе не соб., а някой служител, и в затвора ще влезе. Заведох моето дете и детето на моя приятелка в дет. кът, чаках до д. кът, но беше шумно и не съм си чула тел. Моята приятелка безпроблемно си е взела детето от дет. кът.Аз съм го оставила, аз трябва да го взема.Давай..това мама ли е? Да айде..