1500 декара е обхванал огънят в Елховско

Пожарът в района се разраства
Обновена: 26 авг 2013 19:10 | 26 авг 2013 19:10,
4
1500 декара е обхванал огънят в Елховско
Пожарът е обхванал предимно сухи треви. Снимка: БТА

На 1500 декара се е разпрострял пожарът в Елховско, съобщиха от полицията в Ямбол. Ограничено е разпространението на пожара към границата с Турция в Елховско.

Разраства се пожарът край ямболското село Лесово, започнал в сухи треви и храсти. Обхванати са и над 200 дка смесени гори в района на селата Малко Кирилово, Вълча поляна и Лесово, съобщи пред БТА областният управител на Ямбол Николай Пенев.

Включена е специализирана техника в гасенето. Няма пострадали хора. Пожарът не застрашава населените места в района 

Причините за пожара ще се изясняват след неговото потушаване, но по непотвърдена информация огънят е бил запален от преминаващи през границата ни с Турция бежанци.

Около 15.10 часа в ОУ “Пожарна безопасност и защита на населението“ – Ямбол е постъпил сигнал за възниктал пожар на сухи треви в землищата на селота Малко Кирилово и Вълча поляна, на около 6 км. източно от село Лесово, община Елхово.

За кратко време огънят се е разгърнал на площ около 1500 декара. В гасенето на огъня участват огнеборци, служители на горско стопанство, полицаи и доброволци, както и специализирана техника. Предстои да се включат и военнослужещи от ямболско военно формирование. Продължават пожарогасителните дейности. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Chuden Chudenov преди 10 години
Да тези терористи са беда за нас. Да си ходят в мюсулманските страни, тук не са добре дошли, особенно при тези обстоятелства ( за двата пожара иде реч) една гора ни беше останала и тези муджахидини ще и ведят сметката
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не стига че тези *** терористи не дават пет пари за държавния ни суверинитет, преминават границата все едно аз пресичам от единия тротоар на улицата до другия, ами идват тук за да палят и грабят!!! A ние като последните *** им даваме убежище и издръжка! Никой не им търси сметка, съдят ги формално и никой от тях не влиза в затвора. Отидете на центъра на София пред джамията да видите как същите тези индивиди псуват България и се подиграват на българските граждани. Ей това не е държава!