Полицията задържа майката на убиеца от Лясковец

За психичните проблеми на убиеца се говорело от 2-3 години
Обновена: 15 мар 2014 15:06 | 15 мар 2014 09:35, Камелия Цветанова
146
Полицията задържа майката на убиеца от Лясковец
Вчера транспортираха ранените полицаи от великотърновската болница МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" към София. Снимка: Булфото

Полицията задържа за 24 часа майката на убиеца от Лясковец. В момента прокуратурата води беседи с нея и прецезира какви точно и дали да й повдигне обвинение.

Причината за задържането на Стефка Савова е, че по време на спецакцията на МВР по обезвреждане на нейния син, тя се е опитвала да заблуди униформените, че синът й е починал, с цел те отново да щурмуват къщата. Това е можело да доведе и до още жертви с оглед на тежкото въоръжение, което Петков е имал в дома си.

Полицейската блокада около жилището на стрелеца Петко Савов Петков в Лясковец, убил служител на реда и ранил трима, е почти вдигната. Нощта е минала спокойно.

Още по темата

Димитър, съсед на Петков, разказа, че за психичните проблеми на 53-годишния мъж се говорело в последните 2-3 години, „защото той беше затворен вкъщи, не се виждаше, много хора мислехме, че е в чужбина”.

„Познаваме се от много години. Беше добър и контактен, често спортуваше на стадиона. Той е завършил техникум за готвач – работил е в Германия и в Англия. Последно го видях преди 2 седмици, разговаряше с кварталния – може би имаше някакво оплакване от училището или съседи. Това ми беше първото виждане, защото не го бях виждал от 3 години. Майка му е тиха скромна жена, баща му беше машинист в жп-то. Всички сме потресени още и в шок. Вчера сутринта след 5.00 часа се чу шум – като от фойерверки. Помислих, че е сватба – после видях, че са изстрели и има полицаи отвън. Поискаха да излезем, целия ден не можах да се прибера вкъщи”, казва още съседът за преживяното преди ден.

Коментар на петъчните събития в града направи и кметът Ивелина Гецова. Тя подчерта, че по-сериозните заплахи от страна на убиеца Петко Петков към съседното училище започнали да се получават едва от началото на тази година, а не както се твърдяло – още от 2010-а. Акцията на МВР била провокирана именно от последното писмо на мъжа до училищния директор от 10 март, в което той казвал, че е „ловец от години и накрая ще вземе нещата в свои ръце”, тъй като притежава оръжие.

Гецова допълни, че в общината многократно Петков подавал жалби срещу съседи и съграждани, породени от „чисти битовизми” – кой къде си вари компотите или къде си е построил ограда. В повечето случаи жалбите били неоснователни.

Ранените при стрелбата в Лясковец полицаи, настанени във ВМА, са в добро състояние. Първоначалните прегледи на тримата мъже обаче показват тежки травми на крайници – по тази причина днес ще се наложат спешни реконструктивни операции. Това обясни пред bTV един от лекуващите ги лекари доц. д-р Николай Младенов.

„Аз ги транспортирах с екипа от Горна Оряховица, заедно с още двама колеги. Днешните операции ще приключат до 16 ч. Има отнемане на меки тъкани и кости. С цел да няма вторично замърсяване и инфекциозни усложнения се налага ранна хирургическа намеса. За щастие защитата, която са носили, не е позволила тежки наранявания в областта на гърдите и корема”, посочи докторът от ВМА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
1
 
! Отговори
latino преди 10 години
mojelo e da premestyat uchilisteto i uchenitzite na drugo myasto. v Bulgaria ima poveche ot 2000 prazni pusti uchilista i sportni zali, tereni.nali, poradi opasni za jivota stroitelni materiali ujkim, premestiha klasicheskata gymnasia v Sofia?!taka hem za uchenitzite moje bi ste e po-dobre - da vikat na volya, kolkoto iskat silno i visoko, da si izpuskat agresiata na nyakoe nenaseleno myasto, daleche ot jilista.a i za jivota na horata v kvartala e dobre - da si jiveyat v radost i spokoistvie
87
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, има нещо гнило в тая работа в Лясковец...Ще скалъпят нещата, няма как. Трябва да има герои...Не знам кой е луд... Ама луди ни направиха за 25 години псевдодемокрация. Лъжи, лъжи, лъжи...Рибата се вмирисва откъм главата.
86
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей рамбовци, що не арестувахте бабата докато сина и беше при нея. Налитате и когато вече е сама. Браво. Герои. Айде излизайте да "пушите" за по-големи заплати.
85
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименПолицията защитава този който и плаща -упавляващите , а не нас Народът.Ако почнат да блъскат вратата ми в 5 часа сутринта и аз бих си помислил ,че са обирджии предсавящи се за полицаи.впочем знам за такъв случай-нахлуваща банда полицаи без прокурорска заповед да тъси и открадне иманярски находки и документация за собствено ползване.
84
4
 
3
 
! Отговори
Kurvata преди 10 години
жената на убития Емил Шарком е мъж на Мис 2012
83
0
 
10
 
! Отговори
баба вана преди 10 години
ами плащат им да не мислят,а да действат
82
0
 
6
 
! Отговори
pardon преди 10 години
e, pokajete na bg narod kopiata na tesi "ludi" pusmeni signali i oplakvania, de! stiska li vi? kato e pisal signali i oplakvania, moje i da sa bili savsem osnovatelni?mvr prikrivat mnogo ot oplakvaniata na bg narod. daje i otkazvat arogantno da registrirat signali i oplakvania na bg narod. i bez da rabotyat po signali i oplakvania, zaplatite si poluchavat vseki mesec.Bulgaria e v red i zakon navred? mvr e nai-mnogo v red i v zakon?i ima Shengen po zaslugi.
81
0
 
5
 
! Отговори
chete be ... преди 10 години
policiata ,a ne milicia ..policiata slyji na oligarhiata ne na naroda tova e pri kapitalizma pazi banki izvarshva ohrana na naroda da ne se byntyva sreshty vlastnicite horatashi s pari obiknovenia chovek nikoi nego interesyva .po sashtia nachin sa sadii kmetove depytati ,edno vreme e bilo taka pri boris 3 ti sega e sashtata brytalnost koiato kloni kam fashizam zakonen.
80
0
 
20
 
! Отговори
баба Вана преди 10 години
питам се аз, ако може дядо Петко с ловджийската си пушка да избие половината от най-елитния български отряд командоси,какво ще стане,ако ни нападнат организирани терористи
79
1
 
5
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
Не пише колко часа е била престрелката с нея ?!
78
16
 
2
 
! Отговори
бг преди 10 години
ама кво я жалите бе .......такъв син ако имам сам ще го гръмна ,та тои вече е нелечимо болен и такива видите ли колко бели правят ааааааааа,та товае като чума ,не го ли изгориш всичко покраи него гори ,хаиде тръгнали да опяват лудия......ха да бехте вие или сина на мястото на полицая аа,сигорно друга песен ще пеете .........ха по живо по здраво и ,,такъв е живота;;
77
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искали да повдигнат обвинение срещу жената- тя,горката не знае къде се намира,ши получи някоя болест -имаите милост!!Пуснете я!Не е виновна че е искала да отгледа сина си в България .Тя без това не се знаее дали ще приживее всичко това ...И защо полицаите отиват без психолог?Горките момчета!дано да се оправят!
76
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горката жена -застреляха сина й,сега искат да я опандизят ... смилете се над нея,цял живот е искала да отгледа сина си ,без тревоги ,а то кво се случи :)
75
4
 
6
 
! Отговори
analiz преди 10 години
Калин Георгиев се уплаши от казуса "Чакъра" и остави "случая Лясковец" като "зестра" на Светлозар Лазаров . . .
74
0
 
10
 
! Отговори
Баце преди 10 години
1 Ако се бяха договорили с майката на болния човек да изключи вратата и къде спи синът да го арестуват както спи !2 Можеха да и дадът сънотворно лекарство да заспи и пак щеше да е техен . 3 . Ако не става старицата не дава да го лекуват идва друг момент има топлини камери и още един куп уреди с които да се види че са заспали след което да ги атакуват първо димка зашеметяваща граната щурмовата група влиза и го обезвреждат . Щеше да има счупени прозорци но не и жертви.
73
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Познавам момчета от СОБТ и...не мога да повярвам...Жалко за убития най-вече,жалко и за докарания до отчаяние народ...и докато Петко е убиец,тия,които стопиха българите на половина са "политици",аз също съм омерзен и бесен, както и милиони като мен...Не знам ,но често си мисля,че трябва да пострадат тия в парламента жестоко, да имат страх иначе загиваме...!!!
72
2
 
5
 
! Отговори
Тереза преди 10 години
относно темата за убития полицай- аз съмв ШОК, как е допуснато един луд първо и най-важно- да е на свобода и второ не по малко важно-кой му даде право на оръжие?
71
2
 
5
 
! Отговори
Тереза преди 10 години
така, като е сляп народа и се довери на тази напаст, ще си носим последствията. Аз съм твърдо против ГЕРБ и всички техни поддръжници. Съгласна съм с част от коментарите, които прочетох-те докараха страната до този хаус, мизерия и безхаберие
70
6
 
6
 
! Отговори
И.П преди 10 години
сетил ми се сега Бойко да се прави на мъж. Да трае там в ъгъла, че той доведе държавата до това положение. Ще държим лудия на свобода, ами и разрешително за оръжие ще му дадем-що не. Той знае какво да прави с него. Ах вие долна *** мръстна. Кка не ви досрамя поне малко, па се скрийте от екран и не се появявайте. Клеветници.
69
5
 
4
 
! Отговори
И.П преди 10 години
Освен това, в съседните градове Велико Търново и Горна Оряховица също са от ГЕРБ, болниците и диспансер и те бяха с ръководства от герберски калинки, които не са си свършили работата