Той е можел да убие всички ни, да ни взриви. Ужас!

Разказват съседи на стрелеца от Лясковец
Обновена: 17 мар 2014 09:18 | 17 мар 2014 09:18,
127
Той е можел да убие всички ни, да ни взриви. Ужас!
Стрелецът Петко Савов. Снимка: Нова тв

Три дни след кървавия екшън в Лясковец ситуацията в града е спокойна, само кошмарите на съседите на стрелеца Петко Савов и децата от съседното до дома му училище са още пресни.

"Дръжте ги, тормозят ме!", крещял той по учениците само дни преди да бъде задържан. Иначе в месеците преди случката той често излизал на терасата си, разправял се с децата, хвърлял по тях предмети, най-често буркани.

Днес децата са на училище, предстои всички класни ръководители да говорят с тях, ще имат срещи и с училищния психолог, обяви пред Нова тв директорът на СОУ "Максим Райкович" Николай Кожухаров.

Кооперацията на стрелеца все още е под охрана. Сега, когато той го няма - бойният му арсенал е изнесен, а за ужаса от опита да бъде обезвреден напомнят счупените стъкла и следите от изстрели, отнели живота на един спецполицай и ранили други трима негови колеги.

Още по темата
Двете семейства, съжителствали с Петко и майка му Стефана, са си у дома. Жената, живяла четири десетилетия над тях и го познава от дете, разказва, че в дома им никой не е влизал.

За нея майка му е най-виновна в случая, защото не е искала да го лекува.

"Той е можел да убие всички ни, да ни взриви. Ужас!", разказа съседката на стрелеца.

Комшиите му твърдят, че преди години Петко бил весел човек, излизал от дома си и често сядал в местните заведения. Разказват още, че преди години кандидатствал за работа във Френския легион. Кандидатурата му обаче била отхвърлена заради наднормено тегло. Тогава желанието му за работа във въоръжените сили и употребата на оръжия станали негова фикс идея. Държанието му коренно се променило. Барикадирал се в дома си. До петък.

Тогава съседите на Савов се събуждат от непрестанните изстрели и виковете, които се чуват в ранната утрин.

"Сутринта се събудихме от изстрели, които не спираха. След това излязохме на терасата и всички гледаха, всичко ти минава като на филм, виждаш спецчасти с качулки, чуваш стрелба. Като се замисля какво е можело да стане с децата ни, настръхвам", разказа друга съседка на стрелеца.

Иначе днес състав на Окръжния съд във Велико Търново ще заседава до болничното легло на 53-годишния стрелец, за да прецени дали да удължи мярката му за неотклонение "задържане под стража", която първоначално бе наложена за 72 часа и изтича днес.

Петко Савов бе прострелян на няколко места при спецакцията за неговото задържане и претърпя животоспасяваща операция във великотърновската болница.

"Труд" твърди, че оперираният мъж буйства и е изключително агресивен към лекарите и медицинските сестри, въпреки че са отстранени единият му бъбрек и част от червата. Той непрекъснато ги ругаел и сипел закани, че ще съди България в Страсбург заради акцията по задържането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
29
 
! Отговори
демос преди 10 години
Чета,че един съсед излязъл и видял пукотевицата.900 куршума са били изстреляни.А ако беше убит и съсед.*** от МВР са могли да задържат човека със сълзотворен газ,след като майка му излесе от дома си.По всяка вероятност са решили да направят показна акция ала Цветанов и тренировка на баретите,без да обмислят всичко.Ако имате оръжие и сутринта спейки чуете,че ви се трошат прозорците или ви разбиват вратата,как ще реагирате за самозащита?
75
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пишел жалби, че децата и целият свят го дразнят. Пише в тези жалби че е въоръжен и възнамерява да стреля. И нашите ювелири вместо да му пратят психолог му пратили СОБТ. Тия какво са си мислели че ще стане при такава предистория. Че ще ги цели с фунийки и с хартиени ракети ли?
74
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кремена, това, че са спецчасти, не означава, че са безсмъртни. Принципно, един неуравновесен човек зад оръжието е в пъти по-опасен от обикновен, психично здрав човек, така че стига сте коментирали качествата на тези служители. Имайте малко респект към тия хора, които си рискуват живота ежедневно! Според мен проблемът е друг - защо психично болни хора не са в съответните заведения.
73
6
 
13
 
! Отговори
Добрия чичко преди 10 години
Аууууууможел е да убие цяла БългарияКакъв лош чичко!
72
2
 
10
 
! Отговори
miki преди 10 години
poznavam ubitoto mom4e ot spec otrqda li4no takova mom4e rqdko se sre6ta to se otkroqva ot drugite!prosto 40vek s ogromno sarce, harizma i 4ustvo za humor
71
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
bulgarskamu rabota
70
4
 
29
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
ако един възрастен селски луд може да изпотрепе бг специалните части,какво ли ще могат обучена група терористи
69
4
 
12
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
ако един възрастен селски луд може да изпотрепе бг специалните части,какво ли ще могат обучена група терористи
68
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Системно унижаван човек, е Петков, но комунистите, винаги дамгосват своите жертви, с нарицателното луд. Унижаван от властта и *** е Петков.
67
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Причината за изостряне на отношпенията деца-Петко може би е арогантното отношение на децата при отправена забележка.Със сигурност са го наричали пед*рас или гей.Тия епитети се използват и между самите деца като поздрав.Децата са много агресивни и спрямо учителите.Образователната система и педагозите,та и психолозите да помислят по въпроса.Често чета в пресата,че някой си нашамарил дете,което го наричало гей,след което ч1овека бил задържан от полицията.Свобода за децата да,но не и свободия.
66
6
 
8
 
! Отговори
... преди 10 години
Не е избран точния подход от МВР,то и за това се крие името на командира подписал разрешението за акцията,но това не оправдава действията на стрелеца.При виковете : "предай се,полиция" е бил длъжен да се предаде.И не става въпрос за никаква самозащита,защото ако беше в друга страна и стреля по полицаи,акцията приключва за 2 минути,като го изкарват покрит!Отново всичко ще остане скрито,покрито - доста неща не се споменават около случая,а би трябвало да има оставки при такава жалка акция!
65
3
 
34
 
! Отговори
Изумен преди 10 години
Да му се невиди и абсурдната сбъркана мижава държавица дето сме....за разни братя галеви малеви и тем подобни *** дето с милиарди са крали, хора са прибивали, изнудвали и тем подобни, един ревизор не смеят да пратят, ама на сами хора и пенсионери по цели спецотряди пращат да ги ловят като терористи.....4е и показно да става! Къде са галевите питам аз като много ви е еня за сигурността и закона?! Даже и на по4ивка ги пратиха....били ги издирвали...приказки за лека нощ за бавноразвиващи се!!!!!
64
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На високи децибели и шум трудно се издържа.Всеки жител на Пазарджик ще го потвърди.Идва лятото и бедните ромчета надуват уредбите денонощно и тероризират целият град.Къде е полицията държавата кмета, всички ли трябва да изпляскаме като Петко?
63
5
 
26
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Сега може да обрули продажната държава доста сериозно в Страсбург особено ако се подготви добре! Нападат го все едно е терорист, макар 4е освен жалби нищо друго не е направил, а и на вси4кото отгоре е ве4е инвалид. Абсурдистан доста добре ще има да плаща.....като на вси4ки постове са сложили кухи тивки с бръмбари в тях....така ще е. Акцията е пълен провал - убит е невинен 4овек и още един инвалид....понеже някой си грухтящ шеф във униформа не става за тая работа освен да млати мешана скара!!!
62
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Двама души-майка и син са викали за помощ.Вместо спасителна акция,те им спретнали спецакция.
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен АЗ ПОЗНАВАМ ХОРА БИЛ ВЪВ ЛЕГИОНА И СА СИ СЪВСЕМ НАРЕД - ВЕЧЕ СА ПЕНСИОНЕРИ. НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ - ДИАГНОЗА БИЛО. ПО ГОЛЯМА ТЪПОТИЯ НЕ БЯХ ЧЕЛА ОЩЕ ДНЕС
60
5
 
21
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Най-вероятно ще успее да осъди България - всичко публикувано до този момент говори за действия при самозащита.
59
1
 
21
 
! Отговори
666 преди 10 години
Ако имаше работа нямаше да е асоциален. Голяма част от обществото ни е подтикнато към асоциален начин на живот, поради липса на средства за осъществяване на нормален такъв. Не е възможно да се довериш и на най-близките си, заради измами. А тези, които мамят са принудени да го правят по един или др. начин, защото гладен не се стои.
58
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" оперираният мъж буйства и е изключително агресивен към лекарите и медицинските сестри, въпреки че са отстранени единият му бъбрек и част от червата. Той непрекъснато ги ругаел и сипел закани, че ще съди България в Страсбург заради акцията по задържането му. "И аз бих буйствал и бих се държал агресивно, ако ме нападнат някакви непознати през нощта в къщата ми и после се наложи да ме оперират, както е станало с Петко Савов. Да се радва ли искат, че са го направили инвалид?
57
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За да искаш сам да отидеш в ФРЕНСКИЯ ЛЕГИОН това значи че в България му се е стръвалоАД!Малките терористи от училището са виновни-сега кой ще тормозят!