Гъста мъгла и намалена видимост довели до мелето на "Тракия"

Тировете са намалили, но колите зад тях не са успели
Обновена: 31 мар 2014 13:03 | 31 мар 2014 12:06,
58

Снимка: Dnes.bg

Гъста мъгла и намалена видимост са най-вероятните причини за двете верижни катастрофи на АМ "Тракия", при които 15 души бяха ранени, а двама загинаха, съобщи началникът на "Пътна полиция" - Пловдив Радослав Начев.
Още по темата
По думите му по данни на шофьорите, участвали в произшествията, мъглата е била толкова гъста, че не са имали пряка видимост между двата инцидента, което на практика означава, че катастрофите са независими една от друга.

Конкретните причини са в процес на изясняване.

Според Начев най-вероятно водачите на тировете - участници и в двете катастрофи, са намалили скоростта заради мъглата, за да не се ударят в колите пред тях, но това явно не са успели да направят колите зад тях.

"Беше страшно, помагахме на всички пострадали. Аз успях да спра, но зад мен колите не успяха и така ме удариха, нищо не се виждаше от мъглата, видимостта беше под 5 метра”, разказа пред Dnes.bg Томи Тонев, който е един от участниците в катастрофата.

Кола със софийска регистрация е влязла изцяло под тира, водачът й е загинал на място.

Загинала е и пътничката във втората по-тежко пострадала кола.

Четирима от ранените, сред които и едно дете, са в Университетската болница в Пловдив и няма опасност за живота им.

Първа е катастрофата в посока София - Бургас, където са и загиналите. Малко след това на около 20 метра преди нея става и втората катастрофа в посока Бургас - София.

Колите, пострадали в двете верижни катастрофи, са двайсетина.

На място на произшествието работиха екипи на Спешна помощ, Гражданска защита, аварийният отряд на Пожарната, които в момента разчистват пътното платно, както и над десет коли на "Пътна помощ", които извозиха пострадалите автомобили.

Около 12 часа беше възстановено  движението при 135 км на АМ "Тракия", в посока София - Бургас, а час по-късно и в посока Бургас - София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бързащите умрели с предимство жалко е , но факт
11
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЧе защо да намаляват, нали ако пристигнеш с 30 мин по-късно си най-големия балък и всички ще ти се смеят... Сега двама души никога няма да пристигнат и на никой не му е смешно.
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-вероятно изведнъж на магистралата се спуснала по-гъста от обикновено мъгла, което е накарало водачите и от двете страни на магистралата рязко да намалят, и оттам е почнало всичко.
9
10
 
17
 
! Отговори
Коце преди 10 години
Бързаците пак са *** на умряло.....
8
1
 
57
 
! Отговори
Кирил преди 10 години
Две думи,Скорост и Дистанция. Всеки да си прави сметката.
7
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"По думите му по данни на шофьорите, участвали в произшествията, мъглата е била толкова гъста, че не са имали пряка видимост между двата инцидента, което на практика означава, че катастрофите са независими една от друга."И разбира се никой не е съобразил скоростта си с намалената видимост.
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Причината за верижната катастрофа на магистрала "Тракия"не е мъгла, съобщи преди малко слушател на радио "Фокус", който се е движел в района на магистрала "Тракия", непосредствено преди катастрофата тази сутрин. Той е категоричен, че причина за верижните катастрофи не е мъгла, а гъст черен дим. Според него, най-вероятно е било запалено нещо в района на магистралата, тъй като се е усещала силна миризма на гума. Слушателят допълни, че времето в района е било съвсем ясно и не е имало мъгла.
5
7
 
16
 
! Отговори
ПОЗИТАНСКИ ГЕЙ преди 10 години
ББ Е ВИНОВЕН!!!!!
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква мъгла, черен дим от запалени *** гуми.
3
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както се вижда от статията, фаровете май не са помогнали!!!
2
2
 
3
 
! Отговори
martony преди 10 години
Да, от това определено става ясно къде са се случили катастрофите."Първа е катастрофата в посока София - Бургас, където са и загиналите. Малко след това на около 20 метра преди нея става и втората катастрофа в посока Бургас - София."
1
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кола със софийска регистрация е влязла изцяло под тира, водачът й е загинал на място.-------------Ей тоз е бил баш бързака. Ако не е бил той е било възможно и да се размине работата.