Родилка се бори за живота в Бургас, търси се спешно кръв

Младата жена е с отлепена плацента и в критично състояние
Обновена: 11 ное 2014 15:23 | 11 ное 2014 15:23,
5
Родилка се бори за живота в Бургас, търси се спешно кръв
Снимка: архив Булфото

24-годишна родилка се бори за живота и има спешна нужда от кръв след тежко усложнение. Жената е от Средец и е постъпила в болница „Черноморска – Бургас“ с една от най-сериозните диагнози в акушерството  – пълно преждевременно отлепване на плацентата и фундроянтно развитие на ДИК синдром, съобщиха от болницата.

Още по темата
Тази сутрин в леченбното заведение са пристигнали републикански консултанти по акушерство, гинекология и анестезиология и интензивно лечение от Медицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора.

На помощ са дошли и специалисти от  болница „Ст. Киркович”. Те са оперирали жената, като са й извършили оперативно родоразрешение по спешност. Прелети са й и 16 сака прясно замразена плазма.

Количествата кръв в Бургас, Сливен и Ямбол от постъпването й в болницата до сега обаче вече са изчерпани, алармират от болницата, в която се опитват да спасят жената. Тази сутрин са доставени последните 10 сака кръв от Стара Загора.

Всеки желаещ да помогне, като дари кръв, може да го направи в Кръвния център в Бургас. Родилката е с кръвна група АВ положителен резус фактор, съобщават от болницата.

Усилията на лекарските екипи да спасят живота на родилката продължават вече повече от 18 часа. Въпреки това състоянието на младата жена продължава да бъде критично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление заради ограничението да съм под 50 кг неми "връзва ръцете" до 50-годишнината.За 27 год,уви, не ги натрупах
1
8
 
35
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
АЗ СЪМ "О" ГРУПА С Р. ФАКТОР /+/. МНОГО МИ Е ДАЛЕЧ БУРГАС. АКО БЕШЕ В ПЛОВДИВ ДА ПРИСТИГНА. ЖАЛКО ДАРИЛА СЪМ 28 ПЪТИ КРЪВ. НА 67 Г. СЪМ