Влакове пак се движат при Мурсалево след инцидента с тир

На пътя са се свлекли 80 тона скална маса
2
Влакове пак се движат при Мурсалево след инцидента с тир
Снимка: БТА

Движението на влаковете в участъка между гарите Бобошево и Кочериново е възстановено от 10:25 ч., съобщиха от БДЖ. Всички влакове, които по разписание преминават през този участък, се движат с намалена скорост между двете гари.

Още по темата
Движението беше прекъснато вчера след инцидент, при който бързият влак от Благоевград за София се удари в товарен автомобил, паднал върху железния път.

То е възстановено след изтеглянето на електрическата мотриса „Дезиро” от мястото на инцидента в гара Кочериново с дизелов локомотив. Извършен е и оглед, както и възстановителни дейности по железния път и контактната мрежа от екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура”.

Инцидентът е бил предизвикан от свлечена скална маса, в резултат на което ТИР пада на релсите на прелеза при Мурсалево, в момент, в който там е преминавал влакът. Няма пострадали пътници. С травми, но без опасност за живота са двамата шофьори на камиона. Мотрисата на влаковата композиция е изгоряла.

Свлачището, което се е активизирало вчера от водата, от непрестанните дъждове, реално е било с обем от около 80 тона. Около 40 кубика скална маса се е свлякла на трасето, обясни председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров пред БНР.

Той каза още, че на ската са правени укрепителни дейности с метални мрежи, които да предпазват от по-малки падащи камъни.

Инж. Лазаров съобщи, че и на пътя за Девин има участък, който е пропаднал - отново заради свлачище.

На пропадналия участък при Мурсалево трябва да се направят укрепителни мероприятия. Ние сме сигнализирали за многобройни такива точки по пътната мрежа, каза директорът на АПИ.

По думите му това е свързано с огромни средства, които трябва да бъдат осигурени, а на този етап бюджетът на пътната агенция не го позволява.

Само за възстановяване на свлачището при Мурсалево ще са необходими между 1,5 и 2 милиона лева.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: жп транспорт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега пьтната агенция като изплати всичи щети от инцидента другия пьт да се замислят кьде да насочат парите за този джоб, но тука е Бьлгария дьржавата като монопол ще изкара че се движело с не сьобразена скорот тира. Вместо да патрулира превантивно, оставят на сьдбата хората.