"Голямото прибиране" започна

Очаква се натоварен трафик в последния почивен ден
Обновена: 4 яну 2015 12:40 | 4 яну 2015 09:25, Веселина Йорданова
114
"Голямото прибиране" започна
Снимка: архив, БулФото

Очаква се натоварено движение по пътищата в днешния последен ден от поредицата почивни дни за новогодишните празници.

От Агенция "Пътна инфраструктура" напомнят, че от 14 часа до 20 часа ще бъде ограничено движението на камиони над 12 тона по магистралите и някои пътища, които се очаква да са по-натоварени, предаде БНР.

От Пътната полиция препоръчаха на шофьорите, които слизат от Родопите, да изберат пътя Доспат-Кричим. Причината е свлачище, което затруднява движението по пътя Асеновград-Смолян. Заради очаквания трафик днес беше решено автомобилите да се движат само в едната лента, без да се отклоняват по обходни маршрути.

От Столичната пътна полиция призоваха хората, които се прибират в София след празниците, да тръгнат по-рано и да не чакат последния момент.

За днешния ден синоптиците обявиха жълт код, заради очакван силен вятър в почти цялата страна. Това най-вероятно ще доведе до образуването на поледици на много места след вчерашните сравнително високи температури


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: транспорт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
3
 
! Отговори
далекопровод преди 9 години
Роден съм в гр. София, в едни не толкова далечни, но много хубави времена! През 1993г направих най добрия избор, като се заселих в гр Пловдив, все още ми е мило когато минавам по Ситняково, детството ми мина в блокчето срещу мол Сердика :( София не е вече същата и "кестените" не са! Мили "софиянци" от Самоков, Ихтиман, Костинброд, Толбухин, Момин проход и т.н. дошли следствие на денонощния труд срещу жителство на вашите родители, спрете да плюете, а се избършете- Поздрав най сърдечен от Пловдив!
79
2
 
5
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Шопски виц-Вуте петък вечер пасе стадо овце до околовръстното,гледа колите които заминават за страната.Минава Геле и го пита-Вуте,кво праиш?-Е па гледам как софиянци си одат по родните места!!!:))))
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще има нова миграция на балканопитека *** към черно море,това ще е август.
77
8
 
12
 
! Отговори
Festo преди 9 години
До ВЕЩИЦАТАИстинските софиянци, поне до 3-то коляно останахме толкова малко, че покрай провинциалната *** не се забелязваме. Проблемът е , че дойдохте с цървулите си и продължехте с вмирисаните маратонки, дойдохте с неразбираемото "мЕчене" и странните диалекти..... И.... не научихте нищо ново ! ! ! Умен не значи културен ! ! !
76
3
 
5
 
! Отговори
дядомраз преди 9 години
Всички ядохме и пихме и си го платихме. Дано сте си починали добре! Да сте живи,здрави и не унивайте. Следващите месеци има още мноооого хубави празници.
75
3
 
11
 
! Отговори
Шопа преди 9 години
Ся си идват от селата дето обраха яйцата и мазните баници да ги ядът у Софето.Тук не правят такива или са скъпи.
74
11
 
7
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
НЕ БЪДЕТЕ ТОЛКОВА КРИТИЧНИ И АРОГАНТНИ ВИЕ КОРЕНЯЦИТЕ. МНОГО Е ВАЖНО КОЙ СТОИ НАСРЕЩА ВИ ХОРА ИЛИ ЧОВЕЦИ. МАЛКО СА ЧОВЕЦИТЕ ТА МАКАР И ОТ ПРОВИНЦИЯТА КОИТО ПРЕВЪЗХОЖДАТ ПО ВСИЧКО ВАС КОРЕНЯЦИТЕ. БЛАЖЕННИ СА ВЕРУИЩИТЕ. НА ЕДНИ ГОСПОД ДАЛ МНОГО НА ДРУГИ НИЩО МАКАРИ КОРЕНЯЦИ.
73
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смяяяяях, те хора не останаха в тая скапана държава........
72
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко, толоква добре изглеждаше София по празниците, като едно време, преди голямото нашествие, стартирано от лицето Жельо Жабев от Жабокрек ...
71
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Селячеството се завръща у столицата:D E, няма такава държава:D
70
5
 
15
 
! Отговори
пацо преди 9 години
Уфффф сите амбицирани селчовци пак ще напълнат с таратайките и присъствието си, вече скапаните улици. Като бях малък се пусках с шейна по улицата и за цял ден 1 кола. Улиците бяха чисти със зеленина и хубави тротоари. После направиха Панелните комплекси и набиха най простите у тях, всякакви военни и работници по заводите, тия комплекси си бяха кални изначале, кат на село двора. Та София се скапа след 80-те години. А сегашните младежи по голямата част поне са студенти и не са като ония работници
69
2
 
3
 
! Отговори
Ганьо е в Чикаго преди 9 години
Софиянци то "голямото преместване" на х*й тек@ си е държавна политика , държавна политика като онези х*й теци от ДС номенклатурчици за оплаквания търсете арменската банкерка с големите връзки или ББ с БВП на Сф. /
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"не говорите на ЛЪ но говорите на Е",а вие от изтока мЯкате и мИкате дори и когато трябва да е Е,научето го най-накрая тоя КнБългЕз направен по говора предимно на източна България но със западнобългарско произношение,преди 9.09.1944г.екането и якането са били равнопоставени,после якането надделява а сега направо полудявам като чуя голЯми,бЯли,видЯли и дори свЯстен ужас, иначе това дърляне за София и провинция е смешно защото е 21век и не сме в Африка за да сме предимно селски жители
67
2
 
9
 
! Отговори
az преди 9 години
Днес бях в квартал на другия край на София. Наложи ми се да тръгна по-рано за да избегна задръстванията от голямото селско завръщане. Ужас до къде я докарахме.
66
7
 
8
 
! Отговори
Алекс-София преди 9 години
От къде си бате от София. Я да видя личната ти карта? Лична карта Бургас хаха :D :D :D Тези от прованса са опасни! :D
65
3
 
17
 
! Отговори
София-Сити преди 9 години
ПсевдоСофиянците се завръщат от родните си места хахах :D Колко хубаво беше по празници в София,а от утре започва отново лудницата.
64
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***,в София не говорим на ЛЪ,ама ти как да знаеш.Дойдохте от село,прекараха ви с 30 годишни ипотеки,за да си купите жилища,ривете,чи нямало миста в детските градини за чаветата ви.Искате жилище,искате работа,искате да няма задръствания,искате високи заплати,мразите София и софияци,но не се махате,защото тук е по-добре от това да ринеш на прасито.А на варненеца ще кажа,че преди 89 г и в София отношенията бяха по-различни.И ние растяхме "диви" и свободни по софииските улици.
63
2
 
23
 
! Отговори
Селянин преди 9 години
Пристегам си путурите, нарамвам бохчата и се фръгам на електричката, че утре съм на работа...
62
3
 
9
 
! Отговори
Аналог преди 9 години
Тук във Видин пък днес се радваме на ГОЛЯМОТО ИЗСЕЛВАНЕ,понеже Кауфланд е на булеварда за влашките села,хорицата са дошли да напазаруват и айде обратно по селата.Та да има после с какво да се хвалят пред комшиите -Ееей,бях в града,ядох кебапчета от еди къде си,напазарувах от Кауфланд.Не го казвам с лоши чувствв.Просто правя аналог.Даже донякъде си е тъжно.Успешна нова година на всички !
61
3
 
10
 
! Отговори
варненец преди 9 години
Преместих се в София преди години по икономически причини. В софия просто се плаща 2-3 пъти по добре за същата работа, но се отказах да живея в 'големия' град. Къща на село, работя в София. Разликата между хората в 'прованса' и софиянци е фундаментална. Отношенията са много по лични и нормални. Да не говорим за условията за почивка уикендите и след работа. Децата израстват сто идеи по 'диви' и свободни от тези в панелките.