Откриха пострадал сноубордист след падналата лавина

Младежът не е затрупан, но има травми от инцидента
11 мар 2015 16:44, Красимир Ангелов
3
Откриха пострадал сноубордист след падналата лавина
Снимка: Reuters

Пострадал сноубордист e открит от планинските спасители в улея под връх Тодорка в Пирин, където по-рано днес падна лавина, съобщи за БТА ръководителят на базата на Планинската спасителна служба при БЧК в Банско Румен Баряков, който със свои колеги участва в спасителната акция.

Откритият е български младеж,  който не е бил затрупан, но има травми. След оказаната му първа помощ той е транспортиран до медицински център за обстоен преглед.

Още по темата
Сигналът за лавината е получен около 11.50 часа от очевидци, пътуващи с лифт. По думите им те са видели и скиор в района, където се е свлякла снежната маса.

Планинските спасители веднага се отправили към посоченото място, което е извън скизоната, и са започнали спасителна акция за издирване и евентуално оказване на помощ на пострадали.

Хората, подали сигнала за лавината, твърдели, че са видели скиор, но планинските спасители, които са на мястото, са установили при огледа, че в снега има само следа от спускане със сноуборд.

Засега те нямат информация за изчезнали или издирвани други скиори, сноубордисти или туристи, но продължават с лавинни уреди да проверяват района дали има евентуално затрупани под снега.

За да достигнат до пострадалия, планинските спасители са слезли в ниската част на улея, където лавинната опасност продължава да е изключително висока и така те са действали в крайнорискови условия, подчерта Румен Баряков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и на мен ми се иска на 37 да се пишем младежи, ама това става само ако си милионерче в някоя от ония държави, не работиш, а "усилие" значи само напрягането за ските и фитнеса, и по цял ден пиеш ръчно изстискани от млади мулатки специално за теб сокове от екологично отглеждани суперплодове, За нас тук на 37 вече започваш да имах хронични здравословни проблеми и умората и животът са те смазали
1
1
 
0
 
! Отговори
Майката на Бах преди 9 години
Айде стигеде...На кого да вярваш? В други медии пише, че ПСС-то отрича въобще да е имало лавина