А сега накъде? Униформените завардиха страната

Затворени са проходите Шипка, Хайнбоаз и части от АМ "Тракия"
Обновена: 3 ное 2015 20:32 | 3 ное 2015 18:21,
120

Снимка: БТА

Стотици полицаи блокираха възлови кръстовища в София и страната, които протестират срещу орязването на социалните придобивки в сектор "Сигурност".

Напрежението ескалира, след като следобед униформените научиха от финансист №1 в държавата Владислав Горанов и от прекия им началник – МВР шефката Румяна Бъчварова, че в техен интерес ще бъдат орязани парите им при пенсиониране от 20 заплати до най-много 10. Намаляват отпуските на полицаите от 30 на 20 дни. Служителите, които не са униформени полицаи, пък вече няма да получават 2% добавка за прослужено време към заплатата и няма да могат да пътуват безплатно в градския транспорт.

Това ги изведе на нерегламентиран протест в София, а и в страната – затворени са проходите Шипка, Маказа, Хайнбоаз и части от магистрала "Тракия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
10
 
16
 
! Отговори
сами сте си виновни преди 8 години
Господа и дами полицаи, обяснете ако можете как се блокират кръстовища в центъра на София и какво следва ако някой друг протестиращ извърши това? Но не вие сте МВР срещу вас няма да пратят жандармерията, защото каквато и жандармерия да пратят срещу вас вие сте подготвени професионално за това (наистина го вярвам и съм сигурен в това). Това да ви е обеца на ухото, когато следващия път изявявате агресията си върху беззащитни хора - млади, стари, инвалиди и деца( аз съм го виждал това с очите си)! Трябва всички вие да разберете, че това да живеем в нормална държава е грижа на всеки един от нас, а
54
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целият ни живот от 20 год.насам е фалшифициран. Наглеците, които определят подаянията на българите във форма на заплати и пенсии, провеждат геноцид над българския народ. Тяхната цел е те да лапат все повече и повече, а народът да тъне в мизерия и да бъде лесно манипулиран чрез глада, безправието и безработицата. Полицаите са държавни служители и се чувстват онеправдани, а какво да кажат хилядите работещи в частни фирми, които са онеправдани всеки ден от частните работодатели, които скапаната ни държава не желае да принуди да спазват законите и да контролират заплащането на труда в частните фир
53
5
 
19
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До Анонимен 67Никъде не твърдя, че всичко лошо в България, се дължи на лошата работа на полицията, но е нелепо да се твърди, че полицията и персонално полицаите си вършат работата професионално.Ако нещо им пречи на полицаите да си вършат работата и протестират за това, бих подкрепил. Но да протестират за отнемане на привилегии, при положение, че не си вършат работата, за която получават заплата над средната за страната НЯМА НАЧИН!
52
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като затриха армията, сега идва ред на полицията.......
51
0
 
15
 
! Отговори
Наивен преди 8 години
Де го тоя мазен тип дето проверяваше личните документи на протестиращите против орехарскиии....ааа да , че това е негово творение разбира се , в библиотекарския университет се разиграват подобни сценариии
50
2
 
21
 
! Отговори
Jj преди 8 години
И пазят крадците - до 500лв не приемат жалби.
49
8
 
25
 
! Отговори
Jj преди 8 години
Тия кратуни вместо да събират пари от глоби - взели да ми пречат на пътя да отида да си изкарам пари до работата.Достатъчно високи са им пенсиите от какъв трябва да вземат 15 бона допълнително?! Майките вземат по 37лв на дете,а те тумбаци 55годишни станали 15 бона ще искат.Не ви ли е срам бе? 37лв взема една майка!!!
48
3
 
22
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До Анонимен 61. Още един случай. Жена е нападната на улицата и и е отнета дамска чанта с пари, документи телефон. Полицаят убеждава чанта да формулират случая като кражба, а не като нападение, за да не му се налага да търси извършителя. В последствие жената разбира, че трябва да заплати глоба за загубата на документите, защото кражбата означава, че ги е оставила без надзор, а не, че са и отнети насилствено.Това професионална работа ли е на полицията?Всички случаи са с лица, които познавам лично и са ми разказвани от първо лице.
47
5
 
27
 
! Отговори
циника преди 8 години
вижте хубаво какво правят ченгетата! Много хубаво гледайте! Така се прави! Няма значение дали протестът им ви се струва справедлив или не. Говорим за технологията на самия протест. Това Е протест! А не разходките на соросо.вите издънки. Не и мрънкането пред компа...
46
14
 
21
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
В българската полиция "работят" основно марди, които не заслужават заплата, камоли привилегии. Ако не от личен опит от опита на познати и приятели всеки български гражданин това го знае! Джебчии и крадци вилнеят на воля, а родната полиция нехае!ВЪРШЕТЕ СИ РАБОТАТА ПРОФЕСИОНАЛНО, ПЪК ТОГАВА ИСКАЙТЕ ПРИВИЛЕГИИ!!!Като няма бензин за колите ходете пеш.За сравнение как работи испанската полиция: Българин си забравя стъклото на колата свалено, връща се след малко и вижда двама полицаи да му пазят колата.
45
15
 
21
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Залепил "Протест" върху значката и то така, че да си скрие служебния номер. Мишоци! Силни са, когато са на тълпа и са анонимни.
44
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уважаеми граждани, ако все още може да се наречете такива, защото мизерията и роболепието са ви докарали до жалко съществуване на мекотели ! С години се насаждаше омраза и неуважение към полицията. Сега, когато полицаите протестират, останалите си викат, че те не заслужават. Така беше и с учителите, всички се озлобиха срещу тях. Това е номера на управляващите - разделяй и владей. Те искат слаба държава и *** народ ! Знаете ли, че в момента МВР е принизено, като нормалния полицай няма елементарни условия за работа, като се започне от хартия, папки, бензин, униформи и т.н. Облагите са само за
43
4
 
19
 
! Отговори
9 нули преди 8 години
Сега ако излязат и ловджийте с чифтетата,става нещо страшно в държавата.Току виж и Боцето се прекатурил в бездната.
42
5
 
9
 
! Отговори
www преди 8 години
До Анонимен 56Да съ въоръжават паравоенни граждански формирования и да им се дават неограничени права при потушаване на безредиците, причинени от полицейски служители :)
41
1
 
18
 
! Отговори
до 55 преди 8 години
Отговорът е лесен в БГ.Просто вижте колко партии има в парламента и ще разберете и колко дявола могат да се съберат на една игла.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма грешка! Ама хунтата трябваше да опита дали ще мине номера.
39
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе колеги,държавата е в последна фаза на разпад,а вие сте седнали тука да се надприказвате и да спорите -колко дявола могат да седнат на върха на една игла!Налазиха ни емигранти,откриват се ударно полукачествени отсечки на "магистрали",бият се депутати и студенти,в центъра на София се гърми с гранатомети,полицаите масово напускат,вие "работите" за 380лв.минимална и сте взели да спорите кой дебел,***,разплут и тн,а не виждате,кой ви го вкарва четвъртит с контрагайка!
38
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
викайте армията да ги изнася
37
0
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
до 48Това, че изборите бяха фалшифицирани брутално е факт !Не казвай обаче, че и руския самолет го свали Бойко, за да отклони вниманието от фалшификацията на изборите.Тази теза, че Волен се е подложил да го бият, за да прикрие фалшификацията на ГЕРБ е доста *** !Раздуват я комунистите, които така и не успяха да докажат на Русия, че са русофили и бяха тотално отрязани от Москва.А, хаосът в зала "Арена армеец" беше плод на некадърността, както на това, така и на предишното правителство.
36
3
 
9
 
! Отговори
Ченге от кариерата преди 8 години
До 43Пич,аз съм в частния сектор от три години,след като се пенсионирах! В момента ръководя,организирам и управлявам почти 150 подобни на теб,кото ме"чакаха".Много от тях са съвестни и свестни хора,но част от "чакащите" се оказаха пълна пръдня-под налягане,поради което отидоха да "чакат" в Бюрото по труда! Така,че не чакайте толкова упорито,а се научете да си вършите работата,иначе в чакалнята на Бюрото!И не ни мислете,ни сме се оправяли и пак ще се оправим! Мислете за себе си!