А сега накъде? Униформените завардиха страната

Затворени са проходите Шипка, Хайнбоаз и части от АМ "Тракия"
Обновена: 3 ное 2015 20:32 | 3 ное 2015 18:21,
120

Снимка: БТА

Стотици полицаи блокираха възлови кръстовища в София и страната, които протестират срещу орязването на социалните придобивки в сектор "Сигурност".

Напрежението ескалира, след като следобед униформените научиха от финансист №1 в държавата Владислав Горанов и от прекия им началник – МВР шефката Румяна Бъчварова, че в техен интерес ще бъдат орязани парите им при пенсиониране от 20 заплати до най-много 10. Намаляват отпуските на полицаите от 30 на 20 дни. Служителите, които не са униформени полицаи, пък вече няма да получават 2% добавка за прослужено време към заплатата и няма да могат да пътуват безплатно в градския транспорт.

Това ги изведе на нерегламентиран протест в София, а и в страната – затворени са проходите Шипка, Маказа, Хайнбоаз и части от магистрала "Тракия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
20
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Продължение на 47Бивш директор на милиция има СОД фирма, служителите му хващат крадци докато изнасят охранявано оборудване. Идва полиция и не събира доказателства защото всичко е ясно. Делото отпада поради липса на доказателства. Охраняваната фирма съди СОД фирмата за щети.Хазяина от по-предния случай вижда вещите си на пазара, обажда се на полицая - Вещите са еди къде си. Оня му каза, че сега бил твърде зает.Ето това е работата на българската полиция !ДГД ! Фуражките първо да се научат да си вършат работата и тогава да искат привилегии!
34
2
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Управляващата хунта ще клекне ! Тя не може да оцелее без полицията да я пази !
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братя българи,наистина ли сте маймуни.Бойко страхотно играе ва-банк.Първо Волен.Второ зала Армеец.Трето гранатомети.Четвърто сваляне имунитети.Днес правим върха на разиграване сценария чрез дразнене полицията и всичко има една цел отвличане вниманието на българина от тоталната 100% фалшификация на изборите.Ще видите ,че всичко ще си дойде на мястото,когато проблема фалшификация простичко отшуми,а режисьора и сценарист Бойко,ще почне да *** паричките,а вие си лайте,като си нямате работа.
32
3
 
17
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Подкрепя се някой, който се усеща, че си върши работата! В българското общество няма такова усещане спрямо полицията!Ще ви разкажа три случая съвсем реални.Телефонни измамници звънят. Обажда се човекът в полицията от друг телефон, отговарят му - То сега имаме много работа, нищо не можем да направим.Квартирант, със сключен договор(имена,ЕГН) изнася обзавеждането на квартирата и неплаща наем и сметки. Полицая казва-"То всичко е ясно" и не събира доказателства. Делото отпада поради липса на доказателства.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то в вулгаристан останаха само милиционерите,що поне не земат да си излъчат едно правителство?
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв протест са били,- на 20-те платени шорошоида, които дрогирани крещяхте по жълтите павета. Ето ви сега правителство - на мутрите и некадърниците с 25 млрд заем за 4 месеца.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Shte eskalira do BAT BOIKO, i toi ste opravi rabotata. Taka pak ste si digne reitinga! Naglasena rabota znaem
28
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Бг доходите са ниски и в такива случаи трябва да подкрепяме всеки дръзнал да се бори за парите си! Подкрепям полицаите!
27
4
 
5
 
! Отговори
ист преди 8 години
Кой ще ни пази от полицията. Кой ще пази наркотрафикантите. Полицаите да се теглят всака година -да се установява колко по тежък е трудът им.
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кой да ги разгони ?Главнокомандващия хибрид между *** и Чехъл с двамата гвардейца пред президентството ли ?Ти не разбра ли, че армия няма отадвна, благодарение на вашите *** ценности.Скоро ще станем и султанат, пак заради вас.
25
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ще са протестите утре... да подкрепим полицаите... Боко на бунището на историята..
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо в БЛИЦ: Изстрел в центъра на София, близо до Министерски съвет! Най-вероятно има труп
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Революцията в България срещу евроатлантическото робство е неизбежна.
22
2
 
0
 
! Отговори
до Атакистчето преди 8 години
реви реви другата седмица с кеф ей тия същите дето сега са там на патя ще идат ще наритат човекати с имунитета и он пак ке пореве ама карай тоз пат дали някой кука ще го гушка да го утишава?
21
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Късно е, моме Румяно, за китка. Реформите в МВР трябваше отдавна да са ПРИКЛЮЧИЛИ, а вие не знаете как да започнете.
20
8
 
32
 
! Отговори
Жена преди 8 години
до 22...докато им плащаме пенсиите на младите отрудени полицаи за верна търкаческа та?акосърбелна службица, те, същите, работят като лични охрани на този или онзи.... Миньор да ревне за пари - ДА, ама тези куклички ...хайде моля ви се!
19
4
 
45
 
! Отговори
лошия лейтенант преди 8 години
Да им ударят по една палка, да запомнят и те че са били на протест.
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Довечера, по новините, Баце ще нахока нахалния министър, и ще вдигне заплатите на всички с поне 10%.
17
1
 
21
 
! Отговори
Жена преди 8 години
НеО, Неааааа, хаОс! с О!Европроектите отиват за трикратен ремонт на Шаноградско, опа Цариградско!Добре, че са емигрантите да пращат пари! България в момента от това живее, ако на някой не му е ясно!
16
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Яко съкращаване, ама мноооого яко... Колко желаещи чакат да се освободят ваканции просто им е бедна фантазия.