Пловдивчани атакуват дизайна на винетките в съда

От АПИ са категорични: Всички срокове са спазени!
15 дек 2015 10:37,
43
Пловдивчани атакуват дизайна на винетките в съда
Снимка: БТА

Трима пловдивчани ще атакуват новите винетни стикери в съда. Причината за това, е че според тях от Агенция "Пътна инфраструктура" не са спазили срока за обнародване в Държавен вестник на графичния дизайн на стикерите.

Антон Дончев, организатор на протестите срещу цените на новите винетки, заяви, че вече е пуснат сигнал до омбудсмана, подготвят се и документи до Върховния административен съд.

Още по темата

Протестиращите са категорични: Цените на новите винетки са обнародвани в срок, но не и графичният дизайн. Според адвокати, ако това наистина е така, пускането на винетките на пазара може да бъде забавено с години.

Организаторите смятат, че хората масово няма да си купуват винетки, а протестите ще продължат.

От Агенция пътна инфраструктура също са категорични: Всички срокове са спазени, като специално графичният дизайн е обнародван в Държавен вестник на 10 ноември в брой 87.

Конкретният текст гласи: АГЕНЦИЯ "ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА" КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО ЗАПОВЕД № РД-11-1255 от 21 октомври 2015 г.: На основание чл. 21г, т. 7 и чл. 10а, ал. 13 от Закона за пътищата във връзка с чл. 11, ал. 2, т. 8 от Правилника за структурата, дейността и организацията на работа в Агенция "Пътна инфраструктура" одобрявам графичното оформление на различните групи и видове винетни стикери за 2016 г. Председател на Управителния съвет: Л. Лазаров".

Новите винетки бяха официално представени вчера от строителния министър Лиляна Павлова. За лек автомобил цената на годишната винетка е 97 лв., 30 лв. ще е месечната, а 15 лв. - седмичната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За всяка стотинка трябва да се протестира. Защо е изкарана с труд. Най-обичам и аз да харча чужди пари и то , ако може никой да не ме контролира ще е още по - добре. Вижте околовръстния на Враца, как върху стария тът са положене 3 (три) сантиметра асфалт и няма и година и какво? Кръпки разбира се!
21
0
 
4
 
! Отговори
да 31 преди 8 години
Неее, не си разбрал. Обществото иска да се краде по-малко.Парите са достатъчно, ако се харчат разумно, а не всеки ремонт да се надува няколко пъти за да спечелят "нашите хора".
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 31Добре философе, давам ти казус, който да му намериш някакво решение. Представи си, че живееш на село, пътната мрежа е второстеменна и третостепенна и ти трябва в масовия случай луноход, за да се предвижваш. Трябва ти медицинска помощ или аптека, която в повечето села липсва от 20г. и трябва да отидеш до близкото градче или град. Та в задачата се пита с пенсия около 200лв. или заплата около 400лв. плащаш данък на колата, винетка, акциз и караш по картофените ниви, които не се ремо
19
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не смятам, че трябва да се протестира заради повишаването на винетките и затова не излизам. Трябваше 150лв да ги направят за да може след 5 години да има нормални пътища в тази държава.
18
0
 
15
 
! Отговори
A cop преди 8 години
Тия съвсем ни вземат за канарчета Една проста сметка: При 4 млн коли, по 10л на 100 км и пробег от 10000 км годишно - по 1 лв акциз на литър гориво прави точно 4 млрд лева. НЕ Е ГРЕШКА ЧЕТИРИ МИЛИАРДА ЛЕВА Къде отиват тези пари? Защо не стигат на Лилето та иска още?
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари герберасти, Ама казвайте преди изборите, че ще ни дерете така брутално кожите. Или г-н Буда е на принципа - след мен потоп, дреме ми за МАТ'РЯЛА.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
големите ербапи дето разправят "кво пък толкоз 30лв" ще ги видим каква песен ще пеят като се вдигнат цените на всичко. Тя тая продукция се телепортира в магазините нали умници мамини?
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винетката нямаше да е задължителна, ако има пътища за свободно придвижване. В момента няма такива и това е огрничаване ня гражданите ми права.
14
0
 
7
 
! Отговори
Bruxelle преди 8 години
Eu othvarli vinetkite.:-):-):-) ne sa spravedlivi. Ste ima magistralni taksi.:-)Kolkoto i da ne i se viarva na marzelivata L.Pavlova.
13
0
 
7
 
! Отговори
dopa преди 8 години
kam 5.POjelahte na naglecite vo glave s Minetka da si kupqt sveshti,no da vi informiram che i sveshtite ot 15 ti Dekemvri sa s dvoino po visoka cena
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СИТИЯ НА ГЛАДНИЯ НЕ ВЯРВА , ЗА ТОВА НА ЛИЛЯНА И БОРИСОВ И ЦЯЛАТА КЛИКА ВЪН ОТ ДЪРЖАВАТА А НЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО , ТЕЗИ ХОРА СА ПИЯВИЦИ , УБИВАТ БАВНО
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Долу Боко и неговата крадлива банда!
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бацко нали строи пътища, видукти и вятърни мелници, кой мислите ще плаща сметката? Ако си мислите за разни пари по европейски програми и т.н. нещо много сериозно сте се объркали.
9
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХОРА НЕ СПЕТЕ , ИГРАЯТСИ С НЕРВИТЕ И МИЗЕРИЯТА НА НАРОДА , КОГАТО ВЗИМАТ МИЛИЯРДИТЕ ЗАЕМ НЕ НИ ПИТАТ , ЗАГРОБВАТНИ С ВСИЧО , ВСИЧКИ СА ЗА ЗАТВОРА , ТАМ ИМ Е МЯСТОТО
8
2
 
29
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Събираме за 2ти апартамент на Лили във Виена и ждобни да си харчи
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Приятели, защо всеки изключва себе си в коментарите...../ направете, не плащайте, вие сте.../, та нали сме в един КАЗАН???!!!
6
0
 
16
 
! Отговори
Ватенка и ушанка преди 8 години
Аз ща си купя новия Урал NEXT и ще го карам без винетка из балкана!
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те ги лъжат и дерат всеки ден, обричат на нищета и глад родителите и децата им, те са захванали за 30лв да спорят има ли смисъл. Опичайте си акъла
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако няма безплатна алтернатива за придвижване, ще се съдим. Може да се спечели някой лев от ограничените ми права за свободно придвижване.
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плебове кой ви е излъгал, че това е демокрация? Плащайте и си тряйте че и без това идват по-големи сметки...