Оранжев код за жега е обявен за 11 области утре

Жълт код - за всички останали области
17 юни 2016 14:29, Анисия Иванова
2
Оранжев код за жега е обявен за 11 области утре
Архив: Булфото

Оранжев код за високи температури е обявен утре в 11 области в страната. Това сочат към момента данните за опасните явления.

Опасно високи температури се очакват в областите Плевен, Велико Търново, Русе, Габрово, Ловеч, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и Благоевград. Там се очакват температури между 38 и 40 градуса.

Оранжев код означава, че се прогнозират опасни метеорологични явления. Хората трябва да са внимателни, да следят прогнозите за времето и да следват съветите на властите, посочват от НИМХ-БАН, цитирани от БТА.

Жълт код за високи температури утре е обявен във всички останали области в страната. Там очакваните температури са между 35 и 38 градуса - в Западна България, 32-35 градуса - в Източна България и Смолян. По-ниски ще са температурите по Черноморското крайбрежие.

За днес е обявен жълт код за високи температури в цялата страна - между 34 и 39 градуса.

Жълт код означава, че има повишена вероятност за опасни метеорологични явления. Възможни са щети. Хората трябва да следят прогнозата за времето и да не предприемат неоправдан риск при извършване на дейности, зависещи от времето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
бягайте към Шабла -тук е хладно