Роми биха екип на "Спешна помощ" край Варна

Млада лекарка получила плесница, защото направила забележка
170
Роми биха екип на "Спешна помощ" край Варна
Снимка: Булфото, архив

Млада лекарка от Центъра за спешна медицинска помощ(ЦСМП) във Варна бе шамаросана от роми по време на изпълнение на служебните си задължения, съобщи директорът д-р Мая Рашева.

Инцидентът станал снощи около 21,30 ч. в с. Каменар, съобщава информационна агенция "Черно море". Екип на "Бърза помощ" се отзовал на повикване за тежко болен мъж. Тъй като в къщата било много шумно, лекарката помолила за тишина.

"Ти ли ще ми правиш забележки, ма", казал й болният ядосано. И когато лекарката се отправила към пътната врата, съпругата на болния ром й ударила плесница.

За случая е уведомена полицията, каза още д-р Рашева. Това е пореден случай на посегателство от роми над наш екип. Въпреки обидата колежката си е свършила работата и не се наложило да бъде викан друг екип, добави тя.

Директорът на ЦСМП – Варна призова за повече толерантност към спешните медици. Нека хората не забравят, че нашата работа е да помагаме на болните и да спасяваме живота им, обобщи тя. 

Ставри Таргов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: бойВарналекари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бой или пари - това е въпросът. Га зимат пари не ревът и не се оплакват. Нямал е човекът пари, дал е каквото има за стимулиране на родното здравеопазване.
14
4
 
43
 
! Отговори
Терминал 2 преди 7 години
Защо емигрирали хората ... да ви имам боядисаната мизерна държавичка !
13
1
 
54
 
! Отговори
Ауслендър преди 7 години
Страшно е, когато тия новини са статистически .... Навярно разбирате, че всичко е изтървано безвъзвратно!
12
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ромите са изключителен електорат на герп и дпс. По тоя случай, а на бас че на женското *** нема да му кажат гък! Идат президентски избори, нема да си шашкат електората я! То за герп други, освен тия, едва ли ще гласуват. Винаги само те са гласували за герп. Българите не си губят времето за гласуване...
11
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БХК трабва да бъдат смачкани психически и физически....
10
0
 
50
 
! Отговори
ха, сега де.... преди 7 години
...да се наредят медик - полицай, медик - полицай, за да има мир и спокойствие при матовокожите.Къде е Хелзинския комитет ? Защо спи ?
9
0
 
71
 
! Отговори
Елемаг преди 7 години
Като ги галите и им викате "роми" така ще е !!Всичко тръгва в основата си от тази дума!!!По-умните ме разбраха!!
8
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
каде са онеа....БХК ?????
7
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам богат опит с извънземни, постоянно присъствие на власт и полиция и веднага извънземните притихват и се изселват на по-спокойно за тях място, където няма власт и полиция.Но идват избори и то вече всяка година и "властта" ги гали, там е причината!За да оцелее, на България и трябва Пино Счет!В махалите вече масово се крият имигранти, което е равно на предателство към държавата?!
6
2
 
20
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Роми от Ромул предполагам....
5
5
 
45
 
! Отговори
манчо мургавелов преди 7 години
Само да отбележа:Отиваш при кмета да се оплачеш от извънземни и той ти казва,че ти си виновен.Като се обадиш в полицията, като стане въпрос за извънземни и ти затварят телефона или, че си измисляш и те заплашват.Извод, няма държава, няма България.Има само един начин за справедливост и спасение, това е Терминал 2.
4
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има си лесно - да не ходят на повиквания при шведите и това е. При всяко повикване от швед - да се заявява, че полицията не е в състояние да гарантира безопасността на спешния екип, българския съд не е в състояние да гарантира наказания на извършените престъпления и да не се ходи. Омръзна ми да чета за бити лекари. Или в крайна сметка да въоръжим всички лекари с леко огнестрелно оръжие, а шофьорите на линейки - с РПГ-та и да ги лепват - я се е изрепчил, я са го нарешетили.
3
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Тодоре, къде си да си ги вкараш малко в ред!
2
1
 
61
 
! Отговори
край преди 7 години
Е па то ако не шамаросаш некоя докторка то каква демокрация е. Сега нали ще направят преписка, доклад, акт ще ти пишат, протокол с предупреждение, Големи писатели. Той ** човек от писане най-се плаши.
1
2
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми за бой са! Що ходят на адреси на шведи? Да не би да са платили здравни осигуровки?!