Роми биха екип на "Спешна помощ" край Варна

Млада лекарка получила плесница, защото направила забележка
170
Роми биха екип на "Спешна помощ" край Варна
Снимка: Булфото, архив

Млада лекарка от Центъра за спешна медицинска помощ(ЦСМП) във Варна бе шамаросана от роми по време на изпълнение на служебните си задължения, съобщи директорът д-р Мая Рашева.

Инцидентът станал снощи около 21,30 ч. в с. Каменар, съобщава информационна агенция "Черно море". Екип на "Бърза помощ" се отзовал на повикване за тежко болен мъж. Тъй като в къщата било много шумно, лекарката помолила за тишина.

"Ти ли ще ми правиш забележки, ма", казал й болният ядосано. И когато лекарката се отправила към пътната врата, съпругата на болния ром й ударила плесница.

За случая е уведомена полицията, каза още д-р Рашева. Това е пореден случай на посегателство от роми над наш екип. Въпреки обидата колежката си е свършила работата и не се наложило да бъде викан друг екип, добави тя.

Директорът на ЦСМП – Варна призова за повече толерантност към спешните медици. Нека хората не забравят, че нашата работа е да помагаме на болните и да спасяваме живота им, обобщи тя. 

Ставри Таргов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: бойВарналекари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
9
 
6
 
! Отговори
Озадачен преди 7 години
И двете страни не са каквито бяха, но кой е виновен?Липсата на държава-образованието калпаво, как пациента да разбере какво означава да учиш 20 години за да станеш лекар?На него и образование и здравеопазване му се подаряват за наша сметка.Лекарите вече са търговци, не ги интересува пациента , а печалбата.Справедливост няма,контрол също.Как я докарахме дотук ?
34
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този народ заслужава само едно- да остане без некъдърните си лекари и да се лекува при врачки и ходжи.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сега тази битата,да иде в църква и да пали свещи за прошка,зато що кат са я ударили по едната буза,не е подложила и другата.такова не християнско поведение е срам за БПЦ и народа ни. ,,Сините Лакти'' са прави та да се сърдят. Не ги сърдете ,нежели СЪДЕТЕ.
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 49И къде съществува това чудо не видено: представител на съответния етнос (за да не ме изтрият веднага!) да си плаща "данъци, мед. осигуровки" и т.н.?Много съм любопитен да го видя!
31
1
 
19
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
В моя гад, имаше градски интернет сайт, имаше и форум в него, преди години, сега го затвориха, за да не казват хора от народа истината в очите. Там се изявяваше редовно един рус и синеок швед от нашия край, и чертаеше шведската визия за бъдещето на страната ни. Ще спестя изказванията му, само ще кажа за картинката, която ни обещават след 15-20 години-Българите, малцинство, движещо се на групи за самоотбрана само в светлата част на денонощието, който изостане-бит , е--н, и с отрязани уши ...
30
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 49Недей го пожелава, че ще се случи на теб!Все невинни докторята, все недооценени, а някой като уморят все не са виновни!Малко са ги маризили!
29
1
 
32
 
! Отговори
Многострадалеца Боко преди 7 години
"Директорът на ЦСМП Варна призова за повече толерантност към спешните медици" значи ролите се обърнаха, ние цивилизованото общество сме вече *оми и към нас трябва толерантно отношение а към тях цивилизованите трябва да се обръщаме: Може ли ако обичате да не ми удряте плесница? Без коментар народе , дотук ни докара демокрация 27 години така здраво ги интегрирахме че, те вече са вип персони а ние персона нон грата.
28
1
 
33
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Това, посегателството над екип на "спешна помощ" не беше ли криминализирано със закон?Не беше ли подсъдно? А кога ще видим новината, за бързото производство и ефективната присъда на някой от биячите? Абсолютна наглост от тяхна страна!Може да са всякакви докторите, но са отишли на място, нощем, да спасяват човека. Поне елементарни изисквания да спазват шведите-я си представете, как докторката преслушва със слушалките в тая врява, и какво чува, поставете се на нейно място? Но, така са намерили...
27
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искат хората качествено мед.обслужване,какво ви очудва.Защото са от ,,Синята Кръв'' ли?Нали и те са БГ граждани,и те плашат мед.осигуровки.Плащат данъци,представят ни в чужбина,имат лоби в ЕС-парламент,имат си царе и барони,баронеси и принцеси.Вие кат си нямате нищо,кой ви е виновен.Да имате.
26
10
 
7
 
! Отговори
Анкета преди 7 години
Който смята, че родните докторя и мед сестрите си заслужават пердаха от време на време да цъка +Който смята, че няма забележки към тях и не правят за бой да цъка -С уговорката, че не ги слагаме всички под общ знаменател, а говорим за мършата в стадото, всеки е имал досег с нея, да не кажа, че преобладава!!!
25
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 31Питаш докога. Докато не се вземат твърди мерки към разбушувалата се органика! Со много бой и малко со благо! Спешна помощ да се съпровожда от полиция, на която да бъде заповядано да използва крути мерки. и никаква Хипократова клетва, когато стават такива инциденти!
24
17
 
10
 
! Отговори
Да ги бият!!! преди 7 години
Трябва да ги съветват от време на време наглите докторчета и мед сестри, защото съвсем изнагляха!Отиваш в 5 часа на преглед - първи - сестрата гледа да пусне някой неин човек, минаваш към обяд - десети...Отиваш за медицинско - сестрата не можела да те пусне, чакай на опашката с другите...Отиваш в 3 сутринта с болки в сърцето - никой не се сеща да ти направи ЕКГОтиваш с трудно-подвижен инвалид на ТЕЛК - линейкаджиите буквално те псуват на майка като каруцар, защото затрудняваш маневра....
23
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето в такива моменти ти става свидно за Бай Тошо.
22
1
 
6
 
! Отговори
Хубава работа, ама преди 7 години
Хубава работа, ама...
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В други сайтове не пише, че са от боята и трябва да се сещаш. Ама и такава цензура няма по другите сайтове. "Български" сайтове....
20
0
 
6
 
! Отговори
gogo new преди 7 години
do 37щом не нищо ела да ти ударя един тогава и да не пискаш
19
16
 
8
 
! Отговори
varg преди 7 години
И едните и другите са за бой.
18
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роми биха полицаи, роми нарекоха полицаи ***, роми биха лекарка, роми задържани за телефонни измами, роми душиха възрастна жена!!! Докога така бе???
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заедно с ромите ще бият политическия противник на изборите. И ще викат победа, победа в ендекато.
16
20
 
8
 
! Отговори
Сали Хасан преди 7 години
Много нагли докторици са се навъдели напоследак! Тя ти влиза в твойта къща а има притенций после как да си слушаш музиката! После ти и обесневаш как стоят нештата а тя тръгва да се жалби и да се оплаква! Иначе бела, млада ама никво въспитание няма!