Отрова умори кучета и котки в рудоземско село

Полицията в Смолян проверява сигнала за отровата
16 дек 2016 15:37, Красимир Ангелов
23
Отрова умори кучета и котки в рудоземско село
Снимка: Булфото, архив

Полицията в Рудозем извършва проверка по сигнал за отровени кучета, информира ст. комисар Николай Димов, директор на ОД на МВР- Смолян.

Собственикът на едно от кучетата твърди, че става дума за поредица от случаи на умишлено подхвърлена бързо действаща отрова в селоЧепинци, а жертва са станали домашни кучета и котки.

Сигналът е постъпил в полицията след последния случай, при който за една нощ на улицата са починали две домашни кучета и няколко котки.

"Кучето почина пред погледа ми за около 15 минути", разказва собственикът Славчо Мадански пред БТА. По думите му домашният любимец бил изведен на разходка в Чепинци и внезапно паднал. Кучето пазач, което е кръстоска между сибирска лайка и каракачанска овчарка, колабирало само 2 минути, след като яло от подхвърлена край кошовете за смет храна.

Пристигналият веднага ветеринар се опитал да го спаси, но усилията се оказали безуспешни.

В рамките на няколко часа по същия начин е отровено още едно куче, каракачанска овчарка. При оглед на района, собствениците намерили парче сланина, в която се предполага, че е сложена отровата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като бях малък, кучета почти нямаше. За последните 3-4г във всяка къща по 1. Това говори много, хората вече се чувстват в опасност.
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива големи кучета трябва да са на повод и с намордник, но стопаните никога не ги ползват...Ако някой пострадал от кучета е подхвърлил отровата - подкрепям!
15
0
 
10
 
! Отговори
Пепи преди 7 години
Аз имам котки,но и на мене отвреме на време ми идва на ум да хвърля малко отрова.Тия кучкари са най *** племе.Живял съм в Испания.Там всички кучета са повод.А не да ме душат и собственика да вика - ама то не хапе.
14
0
 
0
 
! Отговори
Elh преди 7 години
Tam horata sa mnogo dobri. Ne e umishleno, a nestasten sluchai s razvaleni b-okluci ili moje bi otroven sniyg, otroven dajd...ujnite vetrove moje da sa pratili himicheski otrovni vestestva ot Siria po vazduha s snejnite oblaci?!
13
6
 
2
 
! Отговори
Красимира преди 7 години
*** с отровата вече си е подписал проклятието. Жалко за животните. Къде е това село Чепинци, общ.Рудозем ? Не бих се изненадала, ако в района се появят групи нарушители на нашата граница ...
12
3
 
22
 
! Отговори
:) преди 7 години
Паркът който се намира на 200 м от блока ми се напълни с бездомни агресивни кучета.Децата вече не ги пускаме там за да не пострадат. Собственици на кучета си разхождат спокойно въшливите кучета пак в този парк. Пълна мизерия! Кажете поне каква е отровата, че търся от доста време такава.
11
4
 
5
 
! Отговори
:/ преди 7 години
Колкото и да си държа кучето на каишка, то си души, а като му замирише на нещо - близва, хапва... Помислете над варианта: дете вижда нещо интересно на земята, бутне го, после ръцете в устата, то пък изцапано с отрова от сланината до него...
10
12
 
6
 
! Отговори
Д-то преди 7 години
Само злобни, безсърдечни, нечовечни, ниско образовани и нещастни мижитурки могат да направят такава зверщина, а подобни на тях ги подкрепят. Насочете гнева си към кмета, негово задължение е да кастрира уличните животни (собствениците на домашните плащат данък, а парите са за това), както и към тези, които изхвърлят омръзналите им любимци на улицата.
9
4
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Aми ако си ги държите на каишка и ги пускате само на определени за това места дали някой ще ги трови?
8
7
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Рядко хващам по някой "чистач"като теб, но като се случи е забавно. Плачат и подсмърчат.
7
2
 
5
 
! Отговори
Ветеринар преди 7 години
Горките животни-в началото на демокрацията ги правеха на салам,а сега....Ужас,ужас...
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кучето, колкото и да го учиш да яде само на дадена храна от теб, за секунда да изместиш поглед и е изяло някой *** по улицата. Големи сте разбирачи, стига да не е ваше животното, което сте гледали толкова време
5
3
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
Бушменска логика е твоята. Ми то държавата не възпира и пияните да карат и да убиват. Да вземе и лофиорте да избиваме.
4
14
 
7
 
! Отговори
Без преди 7 години
Това българите сме лоши хора. Никъде по света няма такава диващина.
3
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горките животни.Не са случили нито на стопани ,нито на държава.
2
9
 
31
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Е как са домашни,пък са на улицата?
1
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Домашни кучета какво правят на улицата в урбанизирани условия отровени? Значи са били пуснати от собствениците си свободно из селото. Жалко за животните, но нито капка жал за стопаните.