В Трън категорични. Не искат златодобив

92,9 % от гласувалите на местния референдум е с "да"
Обновена: 12 юни 2017 07:04 | 11 юни 2017 23:05, Петя Славова
91
В Трън категорични. Не искат златодобив
Снимка: БТА

92,9 % от гласувалите на местния референдум в община Трън са гласували с "да", а 6 % от избирателите с избрали "не" в общественото допитване. Това са все още неофициалните резултати и по първоначална информация.

Очаква се Общинската избирателна комисия в Трън, където ще се броят бюлетините да излезе с официалните данни. Възможно е да има разминавания в процентите.

Още по темата

Първоначалните резултати от протоколите са готови. 1935 от избирателите са гласували с "да", а 125 с "не". Недействителните бюлетини са 21. Тези данни са подадени по телефона от комисиите, които са били в избирателните секции, пише "Труд".

2081 избиратели гласуваха в референдума от 3846, които имаха право да упражнят вота си. Те отговаряха на въпроса: "Против ли сте община Трън, чрез общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и преработка на метални полезни изкопаеми?".

Отговорът с "ДА" на бюлетината означава, че избирателят не е съгласен Община Трън, чрез Общински съвет да одобрява устройствени планове, които предвиждат добив и преработка на метални полезни изкопаеми.

Другият възможен отговор, който е "НЕ" означава, че гласуващият е съгласен Община Трън, чрез общински съвет да одобрява устройствени планове, които предвиждат добив и преработка на метални полезни изкопаеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
15
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
До анонимен 25,Може, да и от някой села общинския център ще се намира на 100км. Ама какво ли им пука на софиянци от този факт!По въпроса- браво на жителите на Трън! Сега е нужно при всяка една инициатива за потъпкване на тяхното решение трябва да протестират и да организират стачки! Държавата може да помисли нещо по въпроса за легализиране на дребния златодобив с конвенционални средства- драги багерчета и т.н., а и да помисли за изкупни центрове за златото! Така ще печелят и държавата и хората
19
36
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А да ама аз пък като гражданин ИСКАМ да има златодобив? Не може 100 човека да решават национален проблем! Ако всеки град откаже да работи , какво правим ?
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Прага е 6000 х. Ама си затварят очите, защото ще започнат едни,, слухове ,, при демокрацията ...демокрацията затрива ....като дойде демокрацията и всичко се срина ... Така че затова се търпи . Не че не вярно, че като дойде демокрацията , всичко се оттече...Просто са си заровили главите в пясъка и ние ги търпим .
17
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък се учудвам че има общини с 3000 човека население, трябва да има някакъв праг от поне 10 хиляди човека
16
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трън е едно страхотно екологично кътче в България, и има голям неизползван потенциал за туризъм,унищожаването на тази възможност за да се защитят интересите но поредните олигарси, изглежда доста тъпо.По интересно е друго в град трън има доста малцинства ,но младото им поколение е грамотно просто ходят на училище.А това гласуване показва, че това е работещ модел, иначе нямаше да бъде проблем да се купят гласовете .
15
0
 
7
 
! Отговори
амисега преди 6 години
Струва ми се, че някой е взел авансово комисионните. Ама обърквате човека бе, трябва да върне парите.
14
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Кое е жалкото . Че здравето е по -важно от парите ли . То пък едни пари .1,5 % за държавата,а за Трън отровени води ,земи и черен креп и вдовици . И пустош ,пустота и тук таме някой българин . Пустота .
13
3
 
29
 
! Отговори
много специалисти преди 6 години
по златодобив са се събрали тука. Сигурно ги мързи да си хвърлят отделно пластмасата, ама иначе дават акъл колко безопасен е технологичния процес за добиване на злато, особено когато е на чужд гръб. Мишки.
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗа демокрацията ,мнението на хората е без значение . Ще лъжат ,мамят но злто ще се добива .,,Демокрацията,, ще се изплюе на решението на народа .
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип въпросите трябва да бъдат по-ясно формулирани, щото в този вид дава на държавата шикалкавене
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
..народът си каза тежката дума ....БиБи-тко по повод АЕЦ Белене ,въпреки че народа гласува със 60 на 40 да имиаАЕЦ
9
43
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за хората в Трън! То вече и туристи не ходят там, защото ждрелото на Ерма е по-красиво от сръбската част. Някой жестоко ги е излъгал, че ще им замърсят природата. Има и истина обаче в долните коментари: Някой щеше да си "открадне" златото, а местните хора да работят за робски възнаграждения.Но помнете ми думата след като цъкнете минусче: До 5-10 години там ще се добива злато!Няма такова нещо като "неизползваемо златно находище"
8
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БГ - патриотОще един с гръмко "патриотично" име като теб.Ами, много ясно, че някоя компания ще го добива златото, ако изобщо се стигне до това.Като толкова искат, трънчалии да си направят компания и да си го добиват сами. Никой не им пречи.Стига с тези псевдопатриотични лозунги. АМан от пишман патриоти.Иначе, браво на трънчалии- гласуваха и си казаха мнението.
7
1
 
17
 
! Отговори
Do 7 преди 6 години
До АнонименАми, прочети малко, позаинтересувай се и тогава коментирай.А, като цяло...район може да се развива не само с рудо/злато добив.Така че...хайде да не драматизираме.
6
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трън влиза в Бг историята с първия реално признат -проведен референдум !!!Това е пряка Демокрация ,която е "невероятно но -факт " за съвременна България !Браво !!
5
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като слушах аргументите "против" нищо смислено не казаха. Замърсявали околната среда, ама как с какво и по какъв начин, мълчание.
4
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трън, място със затихващи функции.
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То въпроса е така формулиран, че въобще неможе да се каже нищо категорично, незнам как може да се допускат такива въпроси до референдум за
2
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много се радвам - първо, че са гласували толкова много хора, второ, че са предпочели здравето пред парите. Има надежда!
1
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
браво на хората!