Изтеглят от пазара: Още заразен яйчен меланж от Германия

Първите лабораторни резултати са отрицателни за фипронил
19
Изтеглят от пазара: Още заразен яйчен меланж от Германия
Снимка: visualhunt.com

От Европейската комисия по системата за бързо предупреждение е получено съобщение за партида замразен яйчен меланж, замърсена с фипронил, доставена от Германия, в количество 1440 кг, съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите.

Още по темата
Незабавно БАБХ извърши проверка в обекта - склад за търговия на едро, получател на пратката. 

Към момента на проверката е установено, че в склада са налични 1142 кг от нотифицираната партида, които с Акт за забрана са спрени от реализация и за тях е издаден Протокол за отговорно пазене. При извършената проследимост са установени получателите на останалото количество от 298 кг яйчен меланж от засегнатата партида и се извършва изтегляне от пазара.

В изпълнение на заповед на изпълнителния директор на БАБХ, относно превенция на разпространението на пазара на яйца и яйчни продукти, и продукти, произведени от тях, замърсени с фипронил, се извършват проверки и са изпратени проби за лабораторен анализ. Първите 18 резултата от лабораторни анализи на яйца и яйчни продукти - майонеза и сладолед, са отрицателни за фипронил.


19
Още от
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
warning AIDS 2014 преди 10 месеца
отровени тази година от яйца гости на БЪлгария имат видими отлично AIDS 2014 симптоми..пожълтяване на цялото тяло..
13
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 10 месеца
През 2012 година провеждах тестови проучвания .На фона на ограбваните от наркомани европейски страни Украйна беше божествена..Милиони живееха отлично.Обща божествена охрана над цялата територия..Единствено яйца по евростандарт в магазините бяха страшно опасни..Общо обсебващо поле на нагли нашественици провеждащи по онова време масови убииства в страни охраняващи средиземно море.НАшествениците се виждаха около корите с яйца като облаци с ясно видими белезникави граници .консуматори имаха ореол
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ето това е капитализмът! Яйца с отрови, колбаси са костено брашно и специално обработени хомогенизирани свински кожи! Е-та - овкусители, подсладители, антиоксиданти, ароматизатори, оцветители и какво ли не! Печалбата преди всичко!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
днес в кауфланд се загледах в бисквитена тота с настърган шоколад отгоре. прочетох съставките - и яйчен прах. и се отказах. ето,така се губят клиенти,дори когато някоя фирма не е виновна. стискайте си още яйчения прах !
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
да не се чудим що имаше толкова промоции на сладоледи тая година.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Интересно, че никой производител, използващ яйчен прах, меланж или както му се казва там, не се застрахова, като предварително сам си изследва суровината, дори в условията на такава екстрена обстановка. Печалбата преди всичко :))

Убеден съм, че сме изпапкали много повече и са произвеждали като светкавици.
8
0
 
11
 
! Отговори
Гюнтер преди 10 месеца
Хехее..егати и "бързото предупреждение".Да мине лятото,та да изтеглят тогава сладоледа. Хахаааа
7
0
 
6
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 10 месеца
Новите немци, не са запознати с езика, цял живот са ги учили , че всичко що има череп на опаковката е полезно за здравето на европееца и сега им е трудно да влязат в противоречие с думите на имама.
6
0
 
11
 
! Отговори
А,защо, преди 10 месеца
Германия ни пробутва заразени яйчени продукти? Нашите не изследват ли какво внасят? Защо ние винаги сме нечия жертва?
5
0
 
10
 
! Отговори
Неа преди 10 месеца
Просто не яжте нищо с яйчен прах ... Ще му изтече годността ще го хвърлят ..ще се набутат и другия път ще внимават . Толкова ли е трудно да не им купувате боклуците ?
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
значи,хем за европа е опасен този прах - според ЕК , хем го "изтеглят от пазара, хем според нашата БАБХ не е чак толкова опасен за българи. издръжливо племе сме,хай !...за сега. после ще си проличи по черните ни дробове и болните ни деца,и ще почнем да търсим пари за лечение в чужбина.
3
0
 
10
 
! Отговори
jk преди 10 месеца
До №2:
Кой ти каза, че всичкия фипронил е у нас, след като беше открит в 18 други държави от ЕС? И тях ли ще закриваш? Техните чорбаджии по-малко алчни и безкрупулни ли са, след като месеци наред са крили скандала съвместно със съответните държавни институции? Питам аз какво е качеството на немските стоки по принцип и какъв е контрола там след като е възможно да попадне такава отрова в нещо предназначено за храна. Измамници - както лъгаха света с "дизелгейт"
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички спагети, макарони, юфки, бисквити, майонези, торти, еклери, кифли - на кладата. А то козунаците по Великден бяха дори на двойни цени и откровено си бяха месени с яйчен прах. Не че тогава баш па никой да не е знаел за немския меланж. Що да разваляме Празника на хората с подробности!
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Може да се продава като лекарство против въшки.