Изтеглят от пазара: Още заразен яйчен меланж от Германия

Първите лабораторни резултати са отрицателни за фипронил
19
Изтеглят от пазара: Още заразен яйчен меланж от Германия
Снимка: visualhunt.com

От Европейската комисия по системата за бързо предупреждение е получено съобщение за партида замразен яйчен меланж, замърсена с фипронил, доставена от Германия, в количество 1440 кг, съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите.

Още по темата
Незабавно БАБХ извърши проверка в обекта - склад за търговия на едро, получател на пратката. 

Към момента на проверката е установено, че в склада са налични 1142 кг от нотифицираната партида, които с Акт за забрана са спрени от реализация и за тях е издаден Протокол за отговорно пазене. При извършената проследимост са установени получателите на останалото количество от 298 кг яйчен меланж от засегнатата партида и се извършва изтегляне от пазара.

В изпълнение на заповед на изпълнителния директор на БАБХ, относно превенция на разпространението на пазара на яйца и яйчни продукти, и продукти, произведени от тях, замърсени с фипронил, се извършват проверки и са изпратени проби за лабораторен анализ. Първите 18 резултата от лабораторни анализи на яйца и яйчни продукти - майонеза и сладолед, са отрицателни за фипронил.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
warning AIDS 2014 преди 1 година
отровени тази година от яйца гости на БЪлгария имат видими отлично AIDS 2014 симптоми..пожълтяване на цялото тяло..
13
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
През 2012 година провеждах тестови проучвания .На фона на ограбваните от наркомани европейски страни Украйна беше божествена..Милиони живееха отлично.Обща божествена охрана над цялата територия..Единствено яйца по евростандарт в магазините бяха страшно опасни..Общо обсебващо поле на нагли нашественици провеждащи по онова време масови убииства в страни охраняващи средиземно море.НАшествениците се виждаха около корите с яйца като облаци с ясно видими белезникави граници .консуматори имаха ореол
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето това е капитализмът! Яйца с отрови, колбаси са костено брашно и специално обработени хомогенизирани свински кожи! Е-та - овкусители, подсладители, антиоксиданти, ароматизатори, оцветители и какво ли не! Печалбата преди всичко!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
днес в кауфланд се загледах в бисквитена тота с настърган шоколад отгоре. прочетох съставките - и яйчен прах. и се отказах. ето,така се губят клиенти,дори когато някоя фирма не е виновна. стискайте си още яйчения прах !
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да не се чудим що имаше толкова промоции на сладоледи тая година.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно, че никой производител, използващ яйчен прах, меланж или както му се казва там, не се застрахова, като предварително сам си изследва суровината, дори в условията на такава екстрена обстановка. Печалбата преди всичко :))

Убеден съм, че сме изпапкали много повече и са произвеждали като светкавици.
8
0
 
11
 
! Отговори
Гюнтер преди 1 година
Хехее..егати и "бързото предупреждение".Да мине лятото,та да изтеглят тогава сладоледа. Хахаааа
7
0
 
6
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 1 година
Новите немци, не са запознати с езика, цял живот са ги учили , че всичко що има череп на опаковката е полезно за здравето на европееца и сега им е трудно да влязат в противоречие с думите на имама.
6
0
 
11
 
! Отговори
А,защо, преди 1 година
Германия ни пробутва заразени яйчени продукти? Нашите не изследват ли какво внасят? Защо ние винаги сме нечия жертва?
5
0
 
10
 
! Отговори
Неа преди 1 година
Просто не яжте нищо с яйчен прах ... Ще му изтече годността ще го хвърлят ..ще се набутат и другия път ще внимават . Толкова ли е трудно да не им купувате боклуците ?
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
значи,хем за европа е опасен този прах - според ЕК , хем го "изтеглят от пазара, хем според нашата БАБХ не е чак толкова опасен за българи. издръжливо племе сме,хай !...за сега. после ще си проличи по черните ни дробове и болните ни деца,и ще почнем да търсим пари за лечение в чужбина.
3
0
 
10
 
! Отговори
jk преди 1 година
До №2:
Кой ти каза, че всичкия фипронил е у нас, след като беше открит в 18 други държави от ЕС? И тях ли ще закриваш? Техните чорбаджии по-малко алчни и безкрупулни ли са, след като месеци наред са крили скандала съвместно със съответните държавни институции? Питам аз какво е качеството на немските стоки по принцип и какъв е контрола там след като е възможно да попадне такава отрова в нещо предназначено за храна. Измамници - както лъгаха света с "дизелгейт"
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички спагети, макарони, юфки, бисквити, майонези, торти, еклери, кифли - на кладата. А то козунаците по Великден бяха дори на двойни цени и откровено си бяха месени с яйчен прах. Не че тогава баш па никой да не е знаел за немския меланж. Що да разваляме Празника на хората с подробности!
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да се продава като лекарство против въшки.