От болницата за родилката: Няма такова нещо скачане!

Раждането на Ренета започнало при стажант, после извикали д-р Пашева
Обновена: 20 авг 2018 16:41 | 20 авг 2018 15:15,
148

От болницата в Сливен, където преди дни издъхна 33-годишна родилка след странни методи на раждане според близките й, отричат обвиненията им.

Ренета Томова почина няколко дни след първото си раждане – на малката Мария. Родителите й разказаха, че преди да издъхне, младата жена споделила, че се чувства като смазана, че всичко я боли, че натискали корема й, защото бебето не искало да излезе.

Според бащата и майката на Ренета е бил приложен методът на раждане "Форцепс". От болницата пък обявиха като причина на смъртта й е белодробна емболия. Официално заключение все още няма, защото аутопсия още не е направена.

Още по темата

Родителите на Ренета са категорични, че става дума за лекарска грешка и ще търсят правата си в съда.

От болницата обаче отричат обвиненията им, съобщи Bulgaria ON AIR.

Днес от лечебното заведение за първи път излязоха с позиция. Директорът д-р Весислав Петров беше категоричен, че върху Ренета не е скачано по време на раждането.

Той обясни, че младата жена е била приета с тежка дихателна недостатъчност и високо кръвно. Заради това е била настанена в реанимация. Раждането й започнало нормално – при специализант.

"След време д-р Татяна Пашева била извикана в отделението, защото раждането не върви, напъните стават неефективни, разказа директорът. Той е категоричен, че когато тя е повикана, вече е било късно за други решения.

Директорът отрича върху корема на Ренета да е скачано.

"Д-р Пашева каза, че не са скачали върху родилката, няма такова нещо "скачане върху родилката", категоричен бе д-р Петров.

Пред болницата в Сливен трети ден продължават протестите на близките и приятелите на починалата млада жена.

"Не със смърт се изражза, не със смърт", изплака почернената майка на Ренета. Тя се обърна към д-р Пашева и я попита дали по същия начин би израждала своята дъщеря.

"Родителите търсят вина, аз ги разбирам – най-тежкото е да загубиш дете. Но не можем веднага да кажем - ето този е виновен, отрежете му главата", отвърна на обвиненията директорът.

Междувременно се появяват информации и за други проблемни раждания при д-р Таня Пашева.

Михаела Йорданова разказа, че при раждането й явно е станал перетонит и перфорация на дебелото черво.

"С извадено дебело черво съм, още се възстановявам", обясни младата майка.

Д-р Пашева отказа да застане пред камерата и пред родителите. Лекарката не е отстранена и продължава да работи.

"Болницата не може да излезе със становище, тъй като до момента не е направена аутопсия на родилката. За нас също е неясно защо е починала тази жена", каза днес директорът.

Аутопсията ще бъде направена в болницата в Стара Загора, следствието и прокуратурата работят по случая, медицинският одит започна своя паралелна проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До анонимен 100Ако беше твоето дете как би оценил отговорността. Всеки смъртен случай трябва да се разследва . Като вижда че нещата не вървят на добре вика всички налични лекари , обаждат се в София , транспортират и така нататък . Те какво са направили . Чакали......
111
3
 
9
 
! Отговори
До 111 преди 5 години
Тежката дихателна недостатъчност и високото кръвно са се появили на 2рия ден след раждането. Не е влязла да ражда с такива показатели... чели, недочели, но важното е да плюете. Доказано е, че няма счупени ребра, защото е правен скенер, който не е дал никаква причина за влошаване.
110
3
 
9
 
! Отговори
До анонимен 100 преди 5 години
Как оценявате отговорността на лекар? Ако в рамките на 3 месеца един лекар изро.ди,спаси или помогне,както искате го наречете, 300 пациенти и има 2 нещастни случая за кое да отговаря? Не сте ли наясно,че хората са смъртни и че всеки организъм индивидуално реагира във всяка ситуация?! Че при едни и същи симптоми и една и съща терапия един ще стъпи на крака за 3 дни, друг за 8,а трети изобщо дори... дали като отнемеш правата на лекар с 95% успеваемост заради 1 случай не лишаваш от шанс други 150??
109
4
 
0
 
! Отговори
Доктор антикомунист преди 5 години
Кой не скача е червен! Кой не скача е червен!
108
1
 
7
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
STIGA SA SE OPRAVDAVALI! KAKAV FORZEPS!? KOI RAZDA VE4E TAKA ,KATO PREZ 1500 GODINA? SAMO V BALGARIJA RAZBIRA SE.ZASJTO NE ZEZAROVO-KAKAV BESHE PROBLEMA,DA TEGLJAT BEBETO S KLESHTI,I DA UMORJAT MAIKATA I DA OSAKATJAT BEBBETO? STIGA S TEZI VESHTIZI PO BOLNIZITE I RODILNITE DOMOVE.NE VI LI E SRAM,BALGARSKI ,,LEKARI, ?
107
3
 
8
 
! Отговори
Ала преди 5 години
Родих и 2 вечера въобще не влязоха в стаята ми,изписаха детето ми с инфекция по кожата.и в носа.Ако искате да не ви погледнат отидете там
106
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...Това носи огромен негатив за цялата лекарска гилдия ....." сега ние за репутацията на лекарите ли трябва да се грижим...? Не стига че сме потърпевши, ами ще им лъскаме имиджа! Те по принцип се смятат за Богове, но си е ТЯХНА РАБОТА да си пазят авторитета! Не е задължение на пациента!
105
4
 
9
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 5 години
Обещах да разследвам случая и започнах. Разбрах от жена раждала през 1980 година в сливенската окръжна болница следния факт. Тя е раждала на 29. В картона й пишело: "Стара родилка на 29 години-за секцио". Това го дискутирахме с доктор Уотсън и стигнахме до извода, че тази жена не е трябвало да ражда за първи път по естествен начин на 33. Сега ще разследвам, кой е взел грешното решение да няма секцио-дали това е направил екипа или семейството е настоявало да ражда по естествен път-демокрация.
104
4
 
8
 
! Отговори
Коечв преди 5 години
Че как ще имаш думи бе, ***, дето си писал под N 98! Въпросните некадърници, грубияни и престъпници в бели престилки от сливенската болница са извършили убийство! Чиста проба убийство! непредумишлено, разбира се, понеже е резултат от потресаваща некадърност и простотия! И със сигурност са искали пари!
103
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам просто решение. Първо да кажа че не знам дали е разрешено близък да присъства при раждане. Да се промени закона така че , бащата а може би и майката която вече е раждала да присъстват . Жената е в съзнание и може да поиска помощ. Така ще има свидетели . Сигурен съм че ще има лекар при всяко раждане.Ако откажат да присъстват въпроса е друг.
102
3
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 105 преди 5 години
Говорещата амеба продължава да се опитва да мисли? Уаууууууу!
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До Анонимен 100Е нищо лично. Трябваше да сляза до твоето ниво за да ме разбереш. Иначе си права отношението на докторите е точно като към проблемен телевизор. А резултата ... поредната трагедия. Само мечетата лисват.
100
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновен и осъден политик или лекар в България няма! Бялата мафия се пазят един друг както и политиците.
99
2
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 100 преди 5 години
Аналогията между родилка и телевизор показва потресаващо висока интелигентност, несъмнено ниво "амеба".Почитания ;)
98
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е видео записа от процедурата по раждането????А, вярно, бе, в нашите болници няма такава апаратура и процедура, хирургичяските операции да се записват.Колко удобно, нали!?
97
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората са афектирани и има за какво. Медицинското ниво и най-вече отношението на лекари към пациенти е блутално! Това не е просто медиина война или мнения на разбирачи, а следствие, реакции, които си имат причина.
96
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Нямам думи..Ако ти върнат телевизора неработещ как ще оцениш работата на техниците. Или това ще е просто още една трагедия . Да забравим и да продължим нататък по същия начин. И ти си абсолютно некомпетентен какво се случва в съременната техника. Лекарите трябва да са отговорни . Повечето не са. Каквото стане ..... извинението "усложнения".
95
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 91Поздрави от простоватата персона до френската родилка. Следащия път раждай при същата докторка в същата болница. Може и баби да повикаш . И те са израждали деца много преди акушерките. Но факт е че жената е мъртва . И отвсякъде вони на незаинтересованост и некадърие.
94
14
 
10
 
! Отговори
Нямам думи.. преди 5 години
...за да характеризирам лекотата, с която напълно некомпетентни хора си позволяват да оценяват труда на лекарите! Нямам думи за медиите, които с настървение дават публичност на обвиненията на роднините на починалата родилка...Станалото е трагедия, но да се говори и оценява предварително какво и как се е случило е много, много тежък симптом!
93
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам предвид спукани капиляри по горния кбепач, грешката е моя. Така или иначе с модерни меноди се сбедят тоновете на бебето, ако няма показания за проблем да прилагаш форцепс иби натиск си е чиста проба прибързване. И втория ми син го раждах над 20 часа, което е нормалното родилно влеме, въпреки че докторите точно такива като мен не ги обичат, общо взето все много се бърза!