Ден трети: Майки на протест пред МС с оставка!

Исканията им до момента не бяха чути от властта
24 окт 2018 10:30, Петя Славова
109
Ден трети: Майки на протест пред МС с оставка!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Трети ден на протести на майките на деца с увреждания и на всички, които ги подкрепят. Исканията им остават без промяна, а като единствен изход от ситуацията те виждат оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Още по темата

И снощи протестиращи се събраха пред Министерския съвет, предаде Bulgaria ON AIR.

"Целта ни е да бъдем чути и ще протестираме, докато Бойко Борисов не уволни Валери Симеонов", заявиха майките.

Протестиращите затвориха бул. "Дондуков" и обещаха и днес да са пред Министерския съвет, за да поискат оставката на вицепремиера.

Днешният протест е насрочен за 17:30 часа. А по-рано през деня за децата с увреждания и техните семейства ще бъдат отслужени молебен и литургия.

За днес беше организиран и контрапротест в подкрепа на Валери Симеонов. Най-вероятно обаче той няма да се състои. Самият вицепремиер призова това да не се случва. Минути след призива му протестът беше отменен, а събитието в социалните мрежи - изтрито.

Въпреки това бизнесът остава зад вицепремиера. Оказа се обаче, че част от организаторите на контрапротеста са членове на партията на Симеонов и дори са участвали в листата за избори през 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
13
 
2
 
! Отговори
УЖ преди 5 години
Думичката УЖ би трябвало да се махне и тогава думите на Симеонов стават със съвсем друг смисъл. На практика В.С. помогна най-много на майките - сега страхливият Б.Б. ще развърже държавната кесия.
34
16
 
13
 
! Отговори
Bg syndrome преди 5 години
Мале като чета коментарите, горко ни на нас, като нация. Оскотели, злобни, партийно пристрастни човечета пишат коментари в несвяст, без да се замислят, че утре може те да са на мястото на майките или децата им. Никой не е застрахован от увреждане, без значение от възрастта. Грозни коментари от грозни хора. Нищо чудно, че и такива ни управляват.
33
2
 
9
 
! Отговори
*** До 24 преди 5 години
Забравих да добавя че, и тя обича така да приказва "бъди благодарен че...", а понякога направо пожелава съдбата си(с детето) на други които не са и угодили.*** се помоли, може да ти олекне... И бъди благодарна за това което имаш и не мисли че, разбираш всичко за да не те ползват. Защото има една по-голяма картина която се вижда само когато си излезеш от егото и си безпристрастен (не безсърдечен).
32
15
 
8
 
! Отговори
Здравейте ! преди 5 години
Вие не разбрахте ли, че тези протести-СИСТЕМАТА НИ УБИВА, не стават въпрос само за пари, парите са средство за преживяване, става въпрос за отношение към тези хора в социума, ставата въпрос за отношението между нас...Това е свързан социален алгоритъм, четете Ерих Фром, Карл Юнг..Желая ви успех в живота !
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте рекламите след статията - "Живи в ЕС Официально", и ще разберете защо не се връзваме на призивите на русофилите.
30
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България още има първосигнални хора които е могат да разберат че като искат пари от държавата те всъщност искат пари от народа и хората които имат бизнес. Държавата за да може да "даде" нещо, първо трябва да го вземе от някого.Истинския проблем че тези от които държавата може да се вземе стават все по малко, а тези които искат държавата да им се даде стават все повече. Това е тежкото последствие от демографската криза. Именно затова и се теглят нови заеми всяка година. И така до фалита.
29
4
 
11
 
! Отговори
Безцветен трол преди 5 години
Пишем ги за да разлайваме кучетата и да се пукат от яд червените злобари. Пари нямаме- ти ако имаш няма да откажем,но не обещаваме нищо!
28
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
здравейте, троловеза колко лева пишете простотии по цял ден и кой дава повече - валерката или бсп=то
27
4
 
11
 
! Отговори
Телян Беевски преди 5 години
Майка ми също подкрепя протеста,понеже имам група инвалидност а вие не ми плащате достатъчно!
26
2
 
9
 
! Отговори
V преди 5 години
В таз държава не журналята ,а ,,бизнеса,, е първата власт .Никой не знае кой управлява държавата и на къв принцип ??? Демокрацията не е бизнеспроект ;) На запад си имат лобисти ,а тука направо тристранка за да не плащат за лобисти ;) Майките не разбраха че тези управляват страната без избори ;) Най добре бизнеса да си гледа бизнеса ,а майките да си гледат децата. Нормален човек щеше да каже на тристранката да спечелят избори и тогава да дават акъли ;)
25
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като на брифинги нямат нищо против *** да позира до тях. След като "изловиха" със здраво дете пред телевизиите активиска на БСП. След като разпознавам почерка на ***: "Борисов да дойде" и "дебелашкото поведение". Ами подкрепяйте ги още. Да не говорим за поведението им в бюрата по труда и социалните служби. И брадчедите не се държат чак така арогантно. Нищо не е случайно. Господ наказва. "Бъдещето на България".Били слаби и затова трябва тях да подкрепим.Къде са бащите на тези деца?
24
5
 
11
 
! Отговори
Оху преди 5 години
Една черна майка много прилича на татка а едно дете- на дядка
23
5
 
23
 
! Отговори
Браво Валери!!! преди 5 години
Не гласувам за вас, но в случая сте много прав. Най-накрая някой да каже истината.Всички искания на майките са задоволени и спечелиха всичко - по 930 лв./дете/месец. Не помня комунистите толкова ли им дадоха докато управляваха 9 години???Тъкмо се зарадвах, че всички искания на майките са решени и ще се приберат най-накрая вкъщи, за да си гледат децата и хоп - изненада.Нов подем на протестите, нови крясъци. За какво?Но видях на митинга БКП, Зелените, хората на Иванчева и ми стана ясно...
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз така и не разбрах за какво точно протестират?
21
6
 
21
 
! Отговори
говорене на българск преди 5 години
Огромно его, по-голямо от обичта им към децата! Излиза че, Симеонов е прав за тях:УЖ децата им болни ПЪК ги изпружили на пек и студПревеждам тази разговорна форма с (уж/пък): "или детето ти е болно и ти постъпваш безотговорно или не е толково болно. След като детето ти е видимо болно, значи ти си безотговорна" - това им каза Симеонов. Призовава към разум... ама имат ли го?
20
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички искания на тези кресливи жени СА ИЗПЪЛНЕНИ ОЩЕ ПРЕДИ ДВА МЕСЕЦА!!! Защо тогава продължават да протестират? Факта, че продължават да протестират показва единствено, че техните цели изобщо не са свързани с децата с увреждания, а с идването на БСП на власт. затова и "протеста" им е пълен с хора от БСП.
19
8
 
23
 
! Отговори
Майките наглеят! преди 5 години
Всичко е договорено с майките и с омбудсмана.400 млн. лв., с 60% повече за следващата година?450 - 930 лв./1 месец/дете? Досега бяха 100 - 240 лв.Освен майките, организирано на протеста са хора на БСП, ДСБ, Да България, Демократична България, хората на престъпничката Д.Иванчева, платени ненормалници от разни НПО-та, Спаси/Разруши София, Зелените, Йоло Денев, както и няколко заблудени граждани. Изобщо, там са редовните дежурни и платени.ГЕРБ е на власт 7 г.Колко дадоха БКП/БСП за 9 г.???
18
7
 
17
 
! Отговори
офф преди 5 години
А защо скочиха да простестират точно сега? Да не би последните 20 години условията да са били по добри и сега изведнъж да са се влошили?Във всички сфери на обществото си има мизерия и тя не е нито от днес нито от вчера. Най вредни за една държава са именно тези които вечно си мислят че всички са длъжни да им дават нещо. Все "държавата" да "ДАДЕ".......!? Абе тези хора не осъзнават ли че дъжавата не дава. Тя само може да взема и да разпределя. Държавата не е поиводител на добавена стойност.
17
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** 20Мммммдаааа..........това е от вида на "една жена каза"..........знаеш ли, вместо да благодариш на Бога, че не ТИ си едно от тия деца и не твоята майка се мъчи с тебе, си седнал да плюеш по тях!!! Е да, какво искаме от ТАКЪВ НАРОД, на който такова "вице" му е в правителството!!!! Че то си е като гърнето и похлупака!!! Щом такова и-з-ч-а-д-и-е ги "вдъхновява"....................пази Боже държавата ни!!!
16
15
 
17
 
! Отговори
балканиада преди 5 години
Гледам пак се политиканства. Платени били някои, червени, бенбени и подобни глупости.Този политик обиди грозно и брутално български жени, майки, публично, по недопустим начин.За това няма друга алтернатива освен да бъде изритан завинаги от политика и обществен живот.Уви, обаче балканските бай-*** кокал не пускат, пак има миризливи договорки и шушукания на тъмно. Не народ, а ***. Не съм го казал аз.Естествения подбор си казва думата, затова изчезваме като народ.Боли, ама е истина.