Нищо ново! Разходите на българина растат, доходите му – не!

Половината от населението не се справя с неочаквани разходи
28 ное 2018 10:45, Петя Славова
268

Тревожна статистика – половината от българите не могат да се справят с неочаквани финансови разходи, сочи последното проучване на Евростат.
Още по темата

За 2017 година става въпрос за близо 53% от българите. За сравнение в Европейския съюз средният показател е бил 34 на сто.

"В България едно заболяване може да значи тежест за бюджета между 10 и 20 хил. лева. НЗОК не покрива огромна част от пособията, необходими за непредвидени обстоятелства, свързани с влошено здравословно състояние. А това може да ни коства здравето, за съжаление понякога и живота", отбеляза пред Bulgaria ON AIR Ваня Григорова от КТ "Подкрепа".

Според икономиста Кольо Парамов това са фатални условия, плод на 25-годишна грешна доходна политика.

"Позволихме си лукса да дадем разрешителни за 450 частни болници и лаборатории, които изсмукват по възможно най-грубия начин бюджета на НЗОК. Дори и още 1 млрд. лева допълнително да бъдат предвидени, с тях ще се случи същото. Отпадна преразпределителния подход на държавата и резултатът е, че се стигна до сегашното положение", коментира той.

Вчера парламентът прие на второ четене рамката на бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2019 г. За здраве през следващата година са заложени близо половин милиард лева повече. Повече пари са заложени както за болнична, така и извънболнична помощ. Осигурителната вноска се запазва 8%, както досега.

Приходите в бюджета ще бъдат в размер на почти 4,3 млрд. лева. Ръстът в приходите е с 418,4 млн. лв. спрямо 2018 година.

Здравноосигурителните приходи ще бъдат над 4,2 млрд. лева, в които влизат трансфери за здравно осигуряване и здравноосигурителни вноски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
7
 
! Отговори
Do 98 преди 5 години
До До демократ 82А, според теб, кое е по-добро от демокрацията?Да се върне бай Тодоро селския, от Правец?Моделът в С.Корея? Венецуела? Русия?Демокрацията за виси от това, кой ти я прилага.Когато я прилагат комунисти като БСП и ГЕРБ, то тя ще е уродлива, също като тях.А, кое е по-добре в момента и кое е по-зле...това е съвсем друга тема.
89
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на следващите избори си помислете за кого ще гласувате....поне да махнем ГЕРБ от властта....те ще мобилизират всички ,които са на хранилка при тях,но не са повече от останалия народ...
88
2
 
8
 
! Отговори
Стефанов преди 5 години
До Работодател90 - Така ли? Ами тогава като не искаш с добро, може и с лошо. Ще се научиш. Ще ти подскажа - дори няма да разбереш откъде ти идва. :-)
87
3
 
9
 
! Отговори
До демократ 82 преди 5 години
Ха-ха демократе, преди да кажеш и колко се е подобрило и образованието по времето на демокрацията, си виж правописа: ,, патуваш" или ,, пътуваш". Това се учи още в 1-ви клас. Смешно е възрастен човек да не знае как да пише правилно. Ама ти си повтаряй, че от демокрацията по-хубаво няма.
86
1
 
17
 
! Отговори
Работник преди 5 години
До Работодател. Нещо бъркате нещата НАП не е бюро справки. А и ви зададох *** въпрос, на който можете да отговорите с ДА или с НЕ. Осигурявате ли вашите служители на реален доход ? В крайна сметка, като критикувате работниците, дайте да ви видим какъв работодател сте вие ? В нашата фирма тези, които сме на ръководни позиции работим наравно с всички останали работници, такъв пример ни е дал шефа и за това го уважаваме. Във вашата фирма, дали е така ?
85
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да изберем БСП, ще ни направят милионери за нула време, като през 97г., яко.
84
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора не хранете неграмотният т'рол изявяващ се с ник "работодател"
83
1
 
16
 
! Отговори
?! преди 5 години
Приятели, не се хабете! Под името на автора на статията има прозорче с броя на постовете. в момента е 233м, а се виждат 88! Да ви е честита демокрацията по мутренски!Дори не се сещат как се излагат?!
82
10
 
2
 
! Отговори
Работодател преди 5 години
До СтефановДо Работодател Доводи от типа "А вие защо биете ***" не приемам.Ми не приемай, кой те кара да приемаш. Никого не караме насила да приема каквито и да доводи или работа.
81
3
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До nikiСя, какво излезе? работодателя три всичко срещу Бойко, за да може във форума да се намърдат герберите Работодател и Ники и да покажат нивото на ПП ГЕРБ;))) Това нелоялна конкуренция. Истината, наистина е тази, ние просто медийно прегазваме герберите и им отнемаме правото на глас, както те ни отнемат правото на свободно предвижване
80
0
 
7
 
! Отговори
Стефанов преди 5 години
До Работодател Доводи от типа "А вие защо биете ***" не приемам.
79
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
86 Престани да дрънкаш глупости и върви да вършиш работата "работодателю"
78
0
 
7
 
! Отговори
От 79 преди 5 години
А да забравих за ,, демократа". И той е от хората на Бойко. Май той беше писал, че всеки българин имал по 3 коли. Сега ще напише нещо и за препълните колички в супермаркетите...как Българинът ще умре от преяждане..
77
0
 
10
 
! Отговори
!! преди 5 години
Малко не върви да се вдигат всички данъци , такси , горива , и хранителни изделия а заплатата да е 500 лева. Повечето хора са по магазините , добре но знаете ли че половината от тях семействата им са в друга държава се скъсват да работят за да има за нас... Замислете се с , с труда на един "работник" работодателя може да изкара 2000 лв печалба за месец да кажем но за работника са 500 лева и после частните фирми нямали печалба , далиПрочети още на: https://dnes.bg/stranata/2018/11/28/nishto-novo-razhodite-na-bylgarina-rastat-dohodite-mu-ne.394880
76
0
 
9
 
! Отговори
Работник преди 5 години
До Работодател 68. Няма как да ви пращам лични данни, тъй като нямате основание за обработването им, а вашият отчет е публична информация, така че аз не нарушавам закона, когато ви искам ЕИК, докато вие нарушавате закона, като ми искате имейла !!!
75
1
 
7
 
! Отговори
Работник преди 5 години
До Работодател 68. В нашата фирма шефа ни е слънце и го интересува работата да е свършена, а не по колко точно часа работим. Когато ни се налага да работим повече работим, когато има по-малко работа си седим на бюрото и очакваме задачи за изпълнение ! Ако в България имаше почасова ставка, вероятно щеше да ми плаща по-малко, но той е доволен от качеството на моята работа, а аз от неговото отношение. А вие ще отговорите ли на моя въпрос за осигуровките ?
74
4
 
10
 
! Отговори
До 74 преди 5 години
Мозъкът ти е задръстен на тебе. 5% от мутрите живеят добре, другите българи оцеляват. Аман от платени на ГЕРБ. БОЙКО твоите хора да измислят по-достоверни лъжи. Едно и също всеки ден пишат да опровергават новините. Василев, Работодателя, Чиновника, Споко и мазната манджа Странджа, всеки ден едни и същи лъжи копират. Не са оригинални. Смени ги с други да те защитават.
73
1
 
7
 
! Отговори
До "рсботодател преди 5 години
***, не се обяснявай и престани да т'ролиш. Смешен си!
72
0
 
9
 
! Отговори
селянин по дух преди 5 години
Ударих една вряла *** със ледена бира и туршийка от мазата,сега мятам едно дърво в печката и се завивам с мекото одеялце. Приятна почивка!
71
5
 
1
 
! Отговори
Работодател преди 5 години
До До"работодател&Защо си мислиш, че някой трябва да дава отчет точно на теб какви осигуровки е внасял?