Протестите днес: За доходите ни, за чист въздух, за закони...

Недоволните затвориха отделни участъци, но сблъсъци нямаше
Обновена: 25 ное 2018 18:57 | 25 ное 2018 18:35,
216
Протестите днес: За доходите ни, за чист въздух, за закони...
Снимка: БТА

В редица населени места днес отново се провеждаха протести. Недоволствата бяха свързани с ниските доходи и стандарт на живот, предвидените промени в Закона за вероизповеданията, мръсния въздух, имаше искания за смяна на политическия строй.

Недоволни затвориха Петолъчката, други пътя към Бургас и Котел, но полицаите им забраниха да блокират изходите за Ямбол, Сливен и Стралджа.

Протестиращите от Благоевград затвориха пътя за Кулата. Първоначално те успяха да се измъкнат от полицията, като им казаха, че прекратяват протеста, и излязоха на главния път, предаде bTV.

Някои поискаха оставка на правителството и депутатите от 240 да станат 90.

Протестни действия имаше също в Разлог, Банско и Гоце Делчев. Протестиращи от Шумен, Разград и Търговище пък блокираха движението от и за Варна. С автомобили и жива верига протестиращите затвориха дори автомагистрала "Хемус".

Още по темата

Около стотина протестиращи се събраха в Бургас и тръгнаха по бензиностанциите да зареждат за дребни стотинки. Така те блокираха движението на кръговото на изхода в посока Слънчев бряг.

В Русе автошествие блокира централния бул. "България" с възгласи "Оставка!". Сред исканията е и по-ефективна борба със замърсяването на въздуха в дунавската ни столица.

Десетки хора се включиха в пешеходно шествие в центъра на Варна. Те достигнаха до Аспаруховия мост, но пълната му блокада не беше позволена. Основното искане беше за повишаване на стандарта и по-добри условия на живот.

Трийсетина жители на Монтана протестираха в центъра на града с искания за по-добър живот и смяна на политическия строй. Протести имаше и в Лом, както и на пътя за прохода Петрохан край берковското село Бързия. Пътни блокади не бяха допуснати.

Протестно автошествие от над 70 автомобила премина по улиците на Враца. Впоследствие над сто недоволни, включително и българи, живеещи в чужбина, блокираха  за кратко международния път Е-79 край града в двете посоки и играха хоро.

Освен срещу цените на горивата, протестиращите се обявиха и срещу цялото управление на страната през последните 30 години, срещу драстично ниските доходи, поискаха и оставката на правителството.

Протестно автошествие се проведе в Стара Загора. В него се включиха над 100 коли и мотори.

Представители на верски общности в България отново протестираха срещу промените в Закона за вероизповеданията и в защита на свободното изповядване на вярата. Протестиращите се събраха пред парламента, като шествието им продължи към Министерския съвет и Президентството. Подобен протест имаше и в Добрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
0
 
! Отговори
albert ainstain преди 5 години
До АнонименЗащо си анонимен. Защо не обявиш име . мога да ти кажа моетето истинско име . ТО Е АЛБЕРТ .
139
0
 
0
 
! Отговори
albert ainstain преди 5 години
До Я па ти... Пък Вие, на който са го набутали вече ,ако искате не мърдаите. Аз не съм от тия .Затова ще протестирам . Ако, ти си свикнал да ти е вътре , си е твой проблем. От АИНЩАИН
138
0
 
0
 
! Отговори
albert ainstain преди 5 години
До жаго Eла да работиш моята работа , и тогава реши дали твоята работа е по лесна от моята . И се научи да пишеш правилно.
137
0
 
2
 
! Отговори
Nie преди 5 години
И против глобалното затопляне и международното положение.
136
1
 
7
 
! Отговори
Чепето преди 5 години
Гербери съсипаха страната ни. ДОЛУ бандата крадци наречена ГЕРБ и Патриотите.
135
3
 
1
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
171 Ами вземета власта и се наредете на работа като БСП-ари.Кво ви пречи ? Нали сте по умни.Абе знаем ви и вас що за стока сте. Айде няма нужда.Колко по мърдаме , толкова по ни влиза. За това по кротко с Оставката.
134
2
 
2
 
! Отговори
Питам преди 5 години
Сто протестиращи , сто искания.И да питам врачани, хванаха ли мошеника обещал им по 30 лв. и избягъл ?Бяха се зарекли че ще му таковат мамата.
133
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка!
132
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кьораво и сакато на протести! Изглежда това е новата м.о д.а на БСП-то!
131
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кьораво и сакато на протести! Изглежда това е новата мода на БСП-то!
130
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кьораво и сакато на протести! Изглежда това е новата мода на БСП-то!
129
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е точно и прекрасно според платените списвачи на Герб! Двеста лева пенсия си е достатъчно, когато финансовият министър живее в палат на кръстника му, а тъщата на гербавия Гьобелс е богата на апартаменти!
128
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестирайте за всичко, бе.... Хахахааа...Некой нещо да ви пречи...???!!!
127
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка! Троловете на гербавите в затвора, при господарите си!
126
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, протестирате си, бе.... ХахахааааНАЛИ ВИ плащат, за това...?!ЩОТО ОНЯ ГДЕТО ПЛАЩАЛ У ВРАЦА,ИЗБЕГАЛ С ПАРИТЕ!!!!
125
1
 
2
 
! Отговори
До 177 преди 5 години
Никой не са назначили а предлагат тия пари като предлагат 3 бона ще назначат а колко са грамотни със сигурност са по-добри и грамотни от тебе ***
124
2
 
3
 
! Отговори
До 177 преди 5 години
Аз съм ай ти с няколко висши образования и езици в коя фирма давате 3 бона да пусна св нали си много отворен некадърни сме били ами като ми предлагат 1000 бруто кой ще ти работи аре като си отборен кажи фирмата да си пуснем поне една група народ св то.
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bravo na smelite balgari vsi4ki da islesat imat pravo na dostoen jivot s normalna sigurnost i dohodi sa dobar jivot tia ot gerb pravitelstvo i v nv sa milioneti te ne jivejst s 205 lv i s 485 lv saplati a koi sa tia goranov zvetanov vejdi fandakova pavlova milioneri saharieva kakvi sa tia imoti semi vili tehnite deza jivejst zarski a naschte eftini otrovni hrani i s grad.transport do koga simionov pak naziski israsi iska mvr i namalo da ima protesti v bg toja da se naha ot nc i politika faschaga
122
5
 
2
 
! Отговори
жаго преди 5 години
Не знам за какви млади и образовани казвате че ги назначават за по 6-800 лв, като даже при нас търсят млади и образовани Ай Тита със заплата 2800 лв и няма. Да не са млади, и само на книга образовани - средно, а иначе неграмотни, дай им чалга и цигари. Те трима такива назначихме - ми той само цигарата му в уста , и *** за зеле не става от тех. Само пречеха, и айде пайдос. Те такива са на протестите.
121
7
 
5
 
! Отговори
Недоволен преди 5 години
Протестирам, че като вали сняг се натрупва снежна покривка и е студено, а като вали дъжд се намокря всичко. Неможе ли обратното да бъде? То това не е живот,ужас не се търпи вече