Българите умират, емигрират, а раждаемостта - намалява!

Разликата в заплатата между мениджър и работник - над 100 пъти
Обновена: 9 фев 2019 18:26 | 9 фев 2019 18:10, Петя Славова
565

19507 гледания   |  Още видео
Населението на България вече е под седем милиона. Това отчете калкулаторът на ООН.

От началото на годината до сега са починали над 10 хиляди души. По смъртност пък сме наравно с Афганистан и Сирия, където се води война.Затова пък раждаемостта в България непрекъснато намалява - от 175 000 през 1975г. до 60 000 през последните години.

Тъжната статискика продължава: емигрирали са почти хиляда души. Родените са почти седем хиляди. Така за малко повече от месец страната ни е загубила над пет хиляди души, предаде Bulgaria ON AIR.

До 2000 година населението на България е над осем милиона души. С началото на новото хилядолетие то започва да намалява.

Още по темата

И така за последните 18 години броят на хората в нашата страна се понижава с един милион, за да станем под седем милиона в края на 2018 година. Населението на България е било най-многобройно през 1988 година, когато почти достига девет милиона души.

Най-малко е било населението след Освобождението. След Съединението през 1885 година се прави ново преброяване, което установява, че населението на България е три милиона.

31 хиляди българи, които са емигрирали през миналата година ще я съпоставим със 60 хиляди. По близо толкова наши сънародници годишно купуваха еднопосочни билети за чужди държави през 90-те години.

През миналата обаче 25 хиляди души, които са живели дългосрочно в чужбина са се завърнали у нас. Положението със заплатите също не е добро. Разликата в заплащането между работник на минмална заплата и мениджър в мултинационална компания надхвърля 100 пъти.

Още по темата очаквайте в "Историите ON AIR" - веднага след централните новини.

 


565
Още от Страната
Жестокост: 12 животни убити в Кюстендилско до детска градина
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
. Споменава се че по онова време населението е наброявало приблизително 9 000 000 тогава строя беше комунизъм.Тръбите, че имало лагери, хора са ги взимали от тех и повече никой не ги е виждал, за всяко нещо са влизали по затворите, крадяли, обирали и всичко от тоя род. Тогава населението пак е приблизителна численост 9 000 000. Сега и времето на промените почва да намаля кой е виновен сега под 7 000 000 души сме? Мислете е? Данните за сега са противоречиви!
291
2
 
0
 
! Отговори
едно преди 1 седмица
мнение на редови руски гражданин за този дето мъти водата на Русия,на нас българите,а и на целия свят,благодарение на БГ. петоколонниците от които навсякъде по форумите гъмжи!!https://youtube/watch?v=MY4LV_AT7HE
290
3
 
0
 
! Отговори
Един преди 1 седмица
въпрос към червенужковците във форума?! Ако един човек се разболее едновременно от СПИН,***,ТУБЕРРКУЛОЗА и поне два вида РАK,/това всичкото на куп се нарича “КОМУНИЗЪМ“/,кой лекар на света може да излекува такъв пациент и то с едно щракане на пръстите!Е, да ви стане ясно,че този пациент се нарича България,а доктора на който се сърдите,че не върши чудеса се нарича ГЕРБ,Виновника е БКП/БСП,а един от главните симптоми на червената болестна комбинация е именно демографският срив!!
289
0
 
8
 
! Отговори
Преминаващ преди 1 седмица
БЪЛГАРИТЕ ! Изключително точно, кратко и ясно за кого става въпрос ! Само, че има една малка подробност ! Стабилност и Сигурност са синоними . За да има Стабилен и постоянен ръст на раждаемостта трябва да има сигурност за поколенията, които ще се създадат ! А Българина е генетично привързан към идеята ДА НЕ СЪЗДАВА НИЩО, ако не е сигурен в неговото бъдеще !!! За разлика от малцинствата, пардон "Гласът народен, глас Божий" подсигурен до десето коляно от същия този БЪЛГАРИН !
288
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българите умират, емигрират, а раждаемостта - намалява!

Заглавие от рода - 2 пъти го отрязвам и се късо!!!

Какво IQ има журналиста?
287
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
измислена дръжава,
само ромите ще я оправят.
286
2
 
13
 
! Отговори
Anonymous преди 1 седмица
Че как така?! Новините ни заливат само с вести за чудесно икономическо положение, вечно растящи заплати и евро постижения! Кой лъже? Бас ловя, че са Герберите, които от десетилетие се превърнаха в партия държава. Да напомня на някого?
285
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Обаче сме остров на стабилността, а иначе народът ходи на гурбет във "фалирала" Гърция...
284
0
 
12
 
! Отговори
Хасен преди 1 седмица
Какво, как да няма раждаемост в България-глупости! Айшето в моменто е на път да се ощени с четеринадесето ***! Колко още искте?
283
0
 
13
 
! Отговори
Антоний Пенчев преди 1 седмица
А НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ОТ КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА? МОЕТО ЛИЧНО МНЕНИЕ Е, ЧЕ ТЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОБСЛУЖВАТ ОТ НЕ СЕМЕЙНИ И БЕЗ ДЕЦА ЛИЧНОСТИ.
282
1
 
5
 
! Отговори
Панама пейпърс преди 1 седмица
Ква раждаемост ва гони ба ,никой не иска раждаемост,те ако искат ,МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ КАКВО ДА ПРАВЯТ, сичко си е както трябва,голямо правене се прави и за: глада ф африка, трафика на хора,наркотиците ,модерното робство ,тероризма и тн .тн .
пък все нищо не става.
281
1
 
26
 
! Отговори
bbb преди 1 седмица
населението на България е под 5милиона.... измамници
280
16
 
7
 
! Отговори
Главен Осеменител преди 1 седмица
Върнете соц. кошарата с мрежи, вишки и изходни визи.

Комунистите ще ходят да ви правят деца по къщите По списък.

И ще станете десет милиона!

Венсеремос , дрОгаре ;))
279
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо си мислите че всички са *** и с трето клас като Станко Тодоров.... Последния бастион на комунизма е в канала
278
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бойко е виновен не Младенов... Луканов... Дойнов... Гоцев... Лилов... Доган... Костов.... Първанов... Станишев...
277
5
 
28
 
! Отговори
ivailo преди 1 седмица
E как така , нали ни управлява великия Бойко , според когото всичко е прекрасно в държавата :)))
276
4
 
7
 
! Отговори
осъдени души преди 1 седмица
До последен шанс на БКП

В Белене успяха да ни натикат, но устите ни никога!
275
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дали има 5-6 млн, от които много небългари..........Ми нали това искат тия с 100 пъти по-високите заплати, вероятно смятат, че като умрат всички те ще станат още по-богати. Може и така да е....
274
6
 
14
 
! Отговори
последен шанс на БКП преди 1 седмица
До песимист
БСП са кръгли убийци1 лъжи и крадци..... НЯМА ДА МОГАТ ДА НИ ЗАПУШАТ УСТИТЕ....
273
3
 
14
 
! Отговори
песимист преди 1 седмица
До България ще я бъде!

- когато комунистите няма да ги бъде!