8 млн.лева дали пенсионери на ало измамници през 2018 г.

От полицията подготвят нови брошури за превенция на престъпленията
12 фев 2019 19:41,
11
8 млн.лева дали пенсионери на ало измамници през 2018 г.
Снимка: Булфото

Близо 8 млн.лв. са отишли в ръцете на ало измамници през 2018 г., сочи полицейската статистика.Това съобщи бургаският депутат Ивелина Василева на среща с пенсионери в к-с "Зорница".

Още по темата

На поредната среща от кампанията на бургаските депутати от ГЕРБ "Заедно срещу ало измамите" Василева, депутатът Диана Саватева, говорителят на ОДМВР-Бургас Цветелина Рандева и полицейският инспектор Иван Панайотов запознаха възрастните хора с най-честите механизми за измами и начините за справяне в критични ситуации.

"Разчитаме много на добрата координация с полицията, с нейните представители работим успешно. Когато вие самите споделяте личен опит и впечатления, това може да подпомогне и органите на реда, за да изградим заедно бариера срещу измамниците. Защото освен материални щети, престъпниците нанасят и психически поражения на цели семейства, което е най-страшното последствие от криминалните им действия", коментира Ивелина Василева.

"Личните срещи са най-добрия начин да се запознаем с проблемите ви. Голяма част от измамените са интелигентни, при един от последните фрапантни случаи на предадени 100 000 лв. жертвата е архитект. Това е сигнал, че срещу нас е изправен много гъвкав съперник. Колкото повече усилия полагаме по темата, толкова по-голям е шансът ни да се справим с този социален феномен", заяви Диана Саватева. Тя допълни, че най-добрата реакция е да се затвори телефона при съмнително обаждане и веднага да се свържат с познат.

Цветелина Рандева подчерта, че измамниците нанасят тежки психически увреждания на възрастните хора и техните близки. От полицията са подготвили и нови брошури, които скоро ще бъдат разпространени сред хората от третата възраст.

"Няма как полиция, прокуратура или социално подпомагане да ви поискат пари - това е друга много разпространена схема на ало измамниците. При съмнения за катастрофа с пострадал близък, обадете се на семейството си, на 112 или на КАТ. Само това са достоверни източници на информация", посъветва Рандева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Голямо пране на пари и забъркват и пенсионерите,дават някой лев на пенсионера да и метне през терасата нали се сещате ..
7
0
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Па то човек нема смисьл да ходи в банката и пита за кредит, прельжи един или двама пенсионери да ти хвьрлят некоя хилядарка от прозореца и чиста работа ......
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да са живи и здрави. Имали бол пари, дали. Така е казал геният Бай ***.
5
3
 
2
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
После - пенсиите били ниски! Май още трябва да им ги намалят, че само глупости правят.
4
4
 
7
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Да дават, бе.... Нинова има нужда от пари. ПЕРАЧКАТА ЙОНЧЕВА ВЛИЗА У ЗАТВОРА !
3
1
 
12
 
! Отговори
ББ преди 5 години
Оооо,па това е добре,значи народа живее супер!
2
3
 
17
 
! Отговори
Владо преди 5 години
А защо ДАНС, полиция, власт нищо не правят?
1
4
 
10
 
! Отговори
Джо преди 5 години
Половината са за милиционерите, такса спокойствие за измамниците!