В Пловдив: Наложиха 92 глоби от 5000 лв. за разходки

Най-много сигнали за нарушения - в кварталите с етническо население
29 мар 2020 23:15, Анисия Иванова
224
В Пловдив: Наложиха 92 глоби от 5000 лв. за разходки
Снимка: БГНЕС

92 глоби от 5000 лв и 65 протокола с предупреждения са наложили само за днес служителите на ОДМВР-Пловдив заради неспазване на мерките срещу епидемията от коронавирус. Това съобщи кметът Здравко Димитров след конферентна връзка с директорът на ОДМВР ст. комисар Йордан Рогачев.

Санкциите са наложени по приетият миналата седмица Закон за извънредното положение.

В екипите, които следят за прилагането на противоепидемиологичните мерки на територията на Пловдив участват Общинска полиция, ОП „Общинска охрана“ и Пловдивския общински инспекторат.

Най-много сигнали за нарушения има от кварталите с етническо население, но и в останалите има много санкционирани граждани, съобщи БНР.

Според Закона за извънредното положение, който наруши или не изпълни въведени с акт на министъра на здравеопазването или директор на регионална здравна инспекция противоепидемични мерки, се наказва с глоба в размер на 5000 лв.

Когато нарушението е извършено от едноличен търговец или юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер на 15 000 лв.

Санкции могат да налагат от държавни здравни инспектори или от длъжностни лица, определени от директора на РЗИ, длъжностни лица, определени от директорите на ОДМВР или длъжностни лица, определени от кметовете на общини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още по темата: Пловдивглобикарантина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разходката в парка ли е по-опасно или посещението на Кауфланд, банката или пощата?!
165
10
 
2
 
! Отговори
Тим преди 4 години
Не само там а навсякъде трябва да се налагат глобите
164
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
интересно как ще вземат 5000 лв от някой който няма и 5 лв
163
16
 
13
 
! Отговори
До 193 преди 4 години
Ами ако всъщност не е нищо и никакво грипче. Ако е грипче от което ако премине през всички означава че ще избие хора колкото населението на град като Шумен или Добрич. Как трябва да се реагира според теб срещу броблем който може да избие хиляди? Що си мислиш че твойта свобода да отидеш до парка да се разходиш струва повече от живота на когото и да било? Трябват още по строги мерки даже зада се опазим. Плюс това никой не те спира слагаш 5 бона в джоба и се разхождаш какво се оплакваш
162
11
 
13
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Българина много обича законите и правилата,ама те да се отнасят до другите,а за него персонално да се прави изключение.По този начин ,така той гъделичка егото си и се смята за значителен,и изключителен.Ако е поставен на тясно,той с гъгниви и гърлен глас казва "Ти знаеш ли кой съм язека и какви хора познавам".Като цяло кредото му живота когато трябва да спазва правилата е "Ба они ,че ми рекат"
161
3
 
17
 
! Отговори
до 193 преди 4 години
Коя държава си подкрепял досега!? Ние държава нямаме от много години!
160
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Досега винаги съм подкрепял държавата си. Гласувах на всички избори. Стараех се мракобесните времена да не се върнат...Дойде едно нищо и никакво грипче и паникьосаната държава се обърна срещу гражданите си, а демократите взеха да се кодошат един друг в полицията.Е(б)ал съм ти такава държава и такова "гражданско общество" от натегачи и най-обикновени страхливци!
159
14
 
20
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
*** не се плаши ни от вируси, ни от глоби, ни от нищо. Той е безсмъртен. Не го е грижа нито за него, нито за околните. За родителите също. Никой няма право да му казва, какво да прави, камо ли да му забрани да се разхожда в парка. Няма оправия братче. Няма да се сети, да си седне на гъ3а, докато не започнат да разправят, като англичаните, че ако загинат по-малко от 20000,значи са се справили с положението. Ама ще е късно.
158
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** реваха неистово срещу призраците на комунизма, а сега, когато се разгрърна един отвратителен тоталитаризъм в целия им любим западен свят, са по-ниски от тревата... Какво се случи??
157
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На разходка в парка най-много да заразиш някоя катеричка. Ауууу, че страшно!Ами ако се превърне в зомби?
156
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На разходка в парка най-много да заразиш някоя ***. Ауууу, че страшно!Ами ако се превърне в зомби?
155
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста невменяеми хора явно има, съдейки от коментарите. Населението се е увълчило в изкарването на пари и роптае неуморно пред шанса да живее.И глобите няма да приберат хората от улиците. Просто нашата нация е свикнала да бяга от закона и да го играе тарикат. Винаги. Ще се приберем чак, като завалят трупове. Тогава пък ще ругаем държавата
154
7
 
5
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Това е добре,но важното е и реално да се събират,а и няколко месеца затвор никак няма да са излишни.Крайно време е,по един или друг начин лАумпените да се научат на ред.Както се казваше едно време в онази "лошата" социалистическа казарма,"казвам,показвам,наказвам"
153
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идват избори. Тия глоби ще ви излязат през носа
152
1
 
29
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Овцата цял живот се страхувала от вълка. Накрая я изял овчаря.Грузинска поговорка
151
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимно 183Добре ли сте?
150
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Робът мрази и унищава всеки, който не иска да е роб като него.Скоро ще започнете да доносничите на заптиетата. Ама долу хората са написали как цялата нация е в практически фалит, вие още ли сте заблудени, че ще има екстри?На българина му кажи западно и демокрация, и така можеш да му продадеш диктатура с вазелин.
149
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се кротнете... Няма къде да мърдате! Още стотина глоби и няколко денонощия в ареста с други себеподобни (и вероятно заразени) и ще ще ви дойде акъла в главата.
148
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бой и глоби ли бе? Умрял от глад поклонник. Много ще се смея да те видя как си плащаш типовия хляб със стотинки след 1 месец. Българите много обичаме да ни мачкат. А случайно, ако някой размишлява бой, грешни ударения и миризливи кубинки.
147
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, актове за по 5 бона на българските граждани за разходка в парка, а когато МУДЖАХАДИНИТЕ нелегално пресичат българската граница ги настанявахте и хранехте безплатно!!! Повече пари им давате отколкото на българските пенсионери.Как в парка, а не в хранителния магазин ще разпространиш вируса? Тогава знаеш че или си гражданин мазухист или управлява перверзията.