58 са новите случаи на коронавирус у нас, седем са деца

Починал е един човек
Обновена: 27 апр 2020 08:27 | 27 апр 2020 08:10, Петя Славова
204
58 са новите случаи на коронавирус у нас, седем са деца
Снимка: БГНЕС

58 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас. От тях 22 са настанени в болници. Активни области са 7. Така общият брой стават 1348. Активните случаи са 1141, съобщи ген.Мутафчийски на сутрешния брифинг от Оперативния щаб.

Още по темата

Първенството държи област Плевен с 23 случая, като 17 са контактни на работещи в Мизия. Шестима души са настанени в две болници.

В София са 19 случая, амбулаторните са 12, Кюстендил - 8, Велико Търново - 4, Пловдвив 2, Сливен и Пазарджик - по 1.

Има седем нови случая на деца - в Плевен 5 момчета на 6, 8 и 15 г.  и едно момиче на  годинка. В Пловдив едно момиче на 14 години. Децата са в леко състояние.

147 са случаите на медицинския персонал с девет нови случая.

И този процент се стабилизира. 7 са в Пирогов от различни клиники,  във ВМА - една медицинска сестра.

206 са излекуваните, което е 15,3%. Починали са 56 души. За деня един нов - мъж на 70 години от Бургас с онкологично заболяване. 301 са в болници, от които  41 са случаите в интензивно отделение.

По въпроса броя на тестовете направени у нас, ген. Мутафчийски уточни, че се очаква въвеждането на автоматична система, която да позволява проследяването на броя на тестовете за коронавирус, които се правят у нас.

Той коментира картата на заболяемостта като много различна в отделните области. "Всячески се опитваме да изчистим субективния момент като например ниска активност на местните здравни органи в издирване на евентуални случаи. Направихме справки за област Разград и Пловдив и очертахме препоръки на местното РЗИ да търси по-активно.

"По думите му, където има т.нар. заспиване, се обръща изключително внимание местното РЗИ да бъдат по-активни и да не се пропуска нещо. Другият акцент на националния щаб са областите с много заразени - Видин, Кюстендил, Плевен, София. "Тук препоръките са за активно туширане на огнищата.", заяви още Мутафчийски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
8
 
! Отговори
до ВЪПРОСИ преди 4 години
И как като се заразят едно друго, няма да лепнат заразата и вкъщи? :) И аз искам да знам
86
8
 
13
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 4 години
Сега ще обясня защо Ви баламосват и то на Световно ниво. Жълтата треска е нелечима и годишно от нея умират повече от 200 хиляди човека. Да е затворил Света заради жълтата треска? Не. Някой да Ви задължава ваксинация от жълта треска? Не. Това вирусче на грипчето кръстено корона-вирус е просто безобидно и служи за две неща. Първо, за рестарт на Световната икономика, която изгърмя и второ, за да могат мошениците от СЗО и фармацевтичните гиганти во главе с гада Гейтс да сгънат едни трилиони в долари
85
2
 
20
 
! Отговори
въпроси преди 4 години
Искам министрите на образованието и здравеопазването да отговорят на следните въпроси за децата в детските градини: Как ще гарантират дистанция на 25+ деца в група? Как ще накарат децата непрекъснато да са с маски? Как ще опазят децата да не контактуват отблизо едно с друго, да не пипат много насам-натам, особено навън, как ще гарантират, че няма болно дете, защото сутрешния филтър НЕ е достоверен източник. Как ще гарантират опазването на пурсонала в ДГ от зарази.
84
4
 
9
 
! Отговори
Zlatena преди 4 години
До 106Няма не искаш.Ще бъдеш затворник.Така каза великия годжи.
83
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъвто сайта такива и "коментарите"
82
4
 
15
 
! Отговори
Уставът преди 4 години
Защо годжи е женерал - майор а има две звезди на пагона? Не трябва ли да е ген. Лейтенант? Защо носи парадна униформа без фуражка? Голям цирк е тоа.
81
6
 
4
 
! Отговори
BNHQNASKI RAZPRAn AN преди 4 години
Аз активно осирам форума.
80
9
 
10
 
! Отговори
Zlatena преди 4 години
Ако се криете в панелните си дупки, вие и децата ви, и не излизате да видите слънце до края на живота си, ще победим короната и генерал годжи ще е велик.
79
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щаба, Не знам за ***, но до онзи ден гонехме първия пик. От вчера вече гоним втори :D
78
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този спокойно може да го гледаме още 10 години и няма да каже нищо ново
77
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес Годжев обясни как ще живеем в режим на затягане и отхлабване на мерки до безкрай, но:1.Дори за миг не се замисли от къде ще идват кинтите за здравеопазване след като икономиката не работи;2.Какво ще се случи когато след време, което е все по-близо изградим групов имунитет - по мнение на истинските специялиси, вкл. Кунчев (стоящия от ляво на Годжев) ще е в начлото на юни.Обаче това му го казали от истинският Кембриджкси университен, не от някъв друг...ха-ха-ха
76
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЩабаЕстествено, че ще разхлабят мерките.много ли искаш цял живот да си затворник?Толкова ли те е страх да не умреш?
75
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ZlatenaА аз ти пожелавам да умреш от глад.
74
5
 
8
 
! Отговори
До Zlatena преди 4 години
Страхотен изказ.Мисля, че можеш и още.Давай!
73
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До устава питаТака така, ами като е прав, къде му е фуражката? Например вчера в южния парк? Носеше си чадър смешкото хахаха срам за униформата
72
2
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До ZlatenaА от теб как да се отървем?
71
4
 
12
 
! Отговори
MaйMyнатa преди 4 години
Zlatena, пак скимти на ужас
70
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този как му се иска това положение да не свършва...Дребните душици като се почувстват значими и става страшно.
69
5
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Диалог на г-л Мутафчийски с журналисти на...брифинга: -Искаме в Св. Влас! -Тази година в Св.увас.
68
12
 
3
 
! Отговори
НОВ НОЩЕН преди 4 години
Манипулират Ви че тази зима е имало поне два метра сняг в София пък го скрили от народаОт много слънчасване и светлина е абсолютно неизбежно цялата бяла раса да стане съвсем нова ЧЕРНА РАСАЖълтата раса се знае че се е САМОСЪЗДАЛА от чисто ГЕОГРАФСКИ,КЛИМАТИЧНИ и ХРАНИТЕЛНИ особенностиБелият европеец е въпрос на слънце и напредващ "дъновизъм" да стане кореняк черен европеецТа първата ЧОВЕШКА цивилизация и религиите са от Нощния Черен Шумер вероятно избити а религията им-открадната