58 са новите случаи на коронавирус у нас, седем са деца

Починал е един човек
Обновена: 27 апр 2020 08:27 | 27 апр 2020 08:10, Петя Славова
204
58 са новите случаи на коронавирус у нас, седем са деца
Снимка: БГНЕС

58 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас. От тях 22 са настанени в болници. Активни области са 7. Така общият брой стават 1348. Активните случаи са 1141, съобщи ген.Мутафчийски на сутрешния брифинг от Оперативния щаб.

Още по темата

Първенството държи област Плевен с 23 случая, като 17 са контактни на работещи в Мизия. Шестима души са настанени в две болници.

В София са 19 случая, амбулаторните са 12, Кюстендил - 8, Велико Търново - 4, Пловдвив 2, Сливен и Пазарджик - по 1.

Има седем нови случая на деца - в Плевен 5 момчета на 6, 8 и 15 г.  и едно момиче на  годинка. В Пловдив едно момиче на 14 години. Децата са в леко състояние.

147 са случаите на медицинския персонал с девет нови случая.

И този процент се стабилизира. 7 са в Пирогов от различни клиники,  във ВМА - една медицинска сестра.

206 са излекуваните, което е 15,3%. Починали са 56 души. За деня един нов - мъж на 70 години от Бургас с онкологично заболяване. 301 са в болници, от които  41 са случаите в интензивно отделение.

По въпроса броя на тестовете направени у нас, ген. Мутафчийски уточни, че се очаква въвеждането на автоматична система, която да позволява проследяването на броя на тестовете за коронавирус, които се правят у нас.

Той коментира картата на заболяемостта като много различна в отделните области. "Всячески се опитваме да изчистим субективния момент като например ниска активност на местните здравни органи в издирване на евентуални случаи. Направихме справки за област Разград и Пловдив и очертахме препоръки на местното РЗИ да търси по-активно.

"По думите му, където има т.нар. заспиване, се обръща изключително внимание местното РЗИ да бъдат по-активни и да не се пропуска нещо. Другият акцент на националния щаб са областите с много заразени - Видин, Кюстендил, Плевен, София. "Тук препоръките са за активно туширане на огнищата.", заяви още Мутафчийски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
8
 
11
 
! Отговори
ползвайте мозъка си преди 4 години
За борба с грип, генерали не ни трябват.
106
6
 
4
 
! Отговори
Нощния-за край преди 4 години
Шумерите са били страхлив номадски странстващ неизвестно какъв етнос които създава в затънтеното укритие град ЕРИДУ първата култура,цивилизация и религияПредчувствайки собствения си геноцид от заобикалящите ги варвари черноглавия Шумер създава своята колония ЧЕРНАТА ЗЕМЯ то ест Египет за заблуда на враговете им и то в Центъра на СветаМонарха на Египет е носел титлата:ХОР НЕБТИ НИСУТ БИТИ СА РА като най-важното е било НЕБЕТО-НебтиЯвно е че са СИНИ НОЩНИ АСТРОНОМИ но май не са от черна раса
105
2
 
5
 
! Отговори
до Уставът преди 4 години
защото еднозвезден генерал в Бя вече ит 20 гидини се води бригаден генерал, а двузвезден е ген майор. Отдавна не сме във Варшавския договор пич.
104
2
 
6
 
! Отговори
до 113 преди 4 години
Подлогът винаги е с пълен член.
103
5
 
6
 
! Отговори
До 107 преди 4 години
А, че чрез този вирус се цели нещо друго, това е ясно. Не случайно икономически величия от цял свят, повтарят, че светът няма да е същия. СЗ отдавна казвам, че ни готвят нова Ялта, разделение на света на нови групи. Явно сегашното разделение не изнася на лидерите в сянка. Даже сега докато всички да се вторачили в този вирус, то отношенията в оста САЩ- Китай, Русия ескалират. В чуждите медии има много за това. Та така... чакат ни интересни времена.
102
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, тия заразените в Плевен, само от "тарикатите софиянци" дето на агне отидоха са се заразили! От нищо друго не е! А, и да попитам. За тия деца, до 12, дето можем ги разхождаме в парковете. Да ни посочите дължината на каишките, на които да ги "разхождаме", че да не нарушават мерките и да влизат или недай Боже - СЯДАТ в тревата! ***, шапкари и *** ***! Ей такива ни управляват!
101
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майтапчийски пак плаши с бройки, ама вие гледайте умрелите - 1 човек, раково болен. 95% от умрелите са стари и с придружаващи заболявания. Пенсионерите да си стоят в вкъщи, ама младите за какво ги тормозят!?Един хирург правещ се на епидемиолог става все по-вреден за държавата ... и един който го слуша!Ке умрем от кеф да умирате от страх ... и аз да ви спасявам живота виртуално, ..но ви оставям без работа! А вие да ми лъскате портрета на стената с дезинфектант! И само ни дават по телевизора!
100
10
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
честито на пътивалите по Великден и на тези дето са ходили на църква ... да видим колко попве ще изгорят
99
2
 
3
 
! Отговори
_/- преди 4 години
До АнонименКефиш ме.Ама за минусите нема да ти проста.Искам пък и толкоз.
98
3
 
6
 
! Отговори
Ken преди 4 години
От 20 април насам няма данни за направени тестове. Защо ? Да не би да се чака ако започне да спада броя на заразените тогава да се започнат пак ?
97
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До _/-може да искаш минуси, ама няма! относно въпроса ти, отговора е като във вица за "ситуацията и шамарите"!
96
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До въпросиКой ти го гарантираше това преди 3 месеца?Кой ще ти го гарантира след 6 месеца?Гаранция-Франция.И без туй местата в детските градини са кът.Щом искаш - освобождавай твоето.
95
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 105това са само доказаните от тестовете и евентуално заболелите!! а колко са наистина, никой не знае! особено по селата и гетата!
94
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До въпроси - как ще гарантират...Не е необходимо да гарантират неизпълними неща. Хипотезите са две:1. Вашето домакинство попада в рискува група и не може да си позволи приемане на зараза в текущия момент - детето остава вкъщи.2. Вие се нуждаете от свобода на движение и възможност за работа, нямате хронични и съпътстващи заболявания, предполагате, че ще бъдете "лек до умерен" случай - пращате детето на ясла или градина.Самите деца не се предполага да не се заразят, но при тях минава леко.
93
4
 
6
 
! Отговори
До въпроси преди 4 години
Еми те го обясниха. Ще пуснат само децата след 7 клас, понеже имат що годе някакъв усет към спазване на правила. После ще разделят тези ученици в две смени. По този начин ще могат да разделят чиновете на по 1,5. Тъй като децата до 6 клас, включително няма да присъстват, то децата ходещи на училище ще са по малко на брой. И по този начин ще могат да разделят една паралелка в две стаи. Остава проблема при учителите. Директорите ще трябва да решат как да разпределят децата и учителите
92
4
 
11
 
! Отговори
_/- преди 4 години
аз само за минуси и за малко един въпрос за дистанцията - колко е максимално възможната дистанция в парка и колко е максимално възможната такава в градския транспорт,който не беше ограничаван и затварян? Към щаба.И да напомня за минусите - искам много!
91
5
 
9
 
! Отговори
некой преди 4 години
До До НЕКОЙ: Епидемия от жълта треска е имало няколко пъти в самата Европа. Имай предвид, че е нелечима и всичко приключва за седмица с предимно фатален край. Спрямо нея, това вирусче е планински въздух. Но жълтата треска в момента не върши работа, защото е твърде опасна. И затова се пуска вирусче, което е едното нищо.
90
5
 
10
 
! Отговори
dd преди 4 години
БРАВО, ГЕНЕРАЛЕ!
89
2
 
16
 
! Отговори
Аналгин Хининов преди 4 години
Само в Разград нЕма! Да са живи и здрави хората!!!Там Киро Гела ги откупи още на третия ден. Да не му се мешат мерките в бизнеса.Как само скорострелно го "излекуваха" за 3-4 дни, а?
88
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът е, че в нашата татковина у хората липсва самоконтрол и дисциплина.И понеже липсва, имаме 1300 заразени за вече 45 дни... Няма и 30 на ден. Сигурно е щото липсва дисциплина. Що пишете глупости?