Курортите по Северното Черноморие са почти празни, хотели затварят

На юг е по-оживено, почиват предимно българи
219
Курортите по Северното Черноморие са почти празни, хотели затварят
Снимка: БГНЕС

В разгара на лятото курортите по Северното Черноморие остават празни, съобщи „Труд“.

Основните туристи в комплексите, освен българи, са почиващи от Румъния и Полша, както и много малко гости от Германия и Нидерландия.

Още по темата

 Броят им обаче е толкова малък, че част от хотелите, които отвориха преди броени седмици, вече обявиха край на сезона и хлопнаха кепенците.

Подобни случаи има в курортите Св. Св. Константин и Елена, Златни пясъци и Слънчев бряг. На плажовете пък има основно българи от съседните по-големи градове, които се радват на чистото и спокойно море.

Причината е, че тези комплекси през последните години работиха основно с чужди туристи, а след отказаните чартъри през последните седмици и включването на страната ни като рискова дестинация по отношение на COVID-19, такива почти липсват.

Представителите на бизнеса са изключително притеснени и прогнозират поредица от фалити, още повече, че за част от хотелите това е втори подред нулев сезон след фалита на международния туроператор „Томас Кук“ през миналото лято.

За да си спестят търсене на персонал, въвеждане на засилени мерки за сигурност, разходи по работа при полупразни хотели и всички рискове с евентуално заразени гости, близо 70 на сто от бизнесмените отказаха въобще да работят през това лято.

Именно заради дългогодишните навици на българите да почиват в по-южните курорти, на юг от Слънчев бряг през това лято е значително по-оживено, макар и туристите да не са толкова, колкото през миналото лято.

Повечето гости обаче не залагат на „ол инклузив“ пакети в големи хотели, а избират къщи за гости, настаняване в къмпинги или в самостоятелни апартаменти.

Това доведе до оферти от по 42 лева за настаняване с изхранване и безплатни чадъри на плажа на човек на ден, при условие, че през лятото на 2019 г. цените бяха почти двойни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
49
 
! Отговори
Не ми пука! преди 3 години
Когато отново се върнат бунгалата по морето, тогава ще ходим на почивка там, а сега в гръцко, чиста вода, чиста храна при добро обслужване, кой ще отиде да се къпе в л.айната в Черно море?
46
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До От Берлин "Полицията не ги разгони" Ми как ще ги разгони когато е забранено гости да се гонят, ми те са добре дошли...
45
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как не видях в Гърция батки да ми се мутреят с ланци,да ми карат с джетове по главата,да ми искат пари за паркинг,да си изсипват фекалните води от хотелите в морето,да ми сервират храна от която после да не мръдна от WC-то?!КАК?!Е как да ида на нашето море?!ЕМИ НЯМА КАК!!!!
44
0
 
28
 
! Отговори
... преди 3 години
Лоренцо Ламас с мазната коса да пълни автобусите и газ към северното черноморие.
43
1
 
4
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 3 години
Сега всички се успокоиха , нали ? :))
42
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Mn me kefi kak kato vsi4ko e nared tarsqt samo 4ujdenci i mi vikat varvi si v garcia, kogato doide kriza haide da podkrepim bulgarskoto. Mi ne ni6to bulgarsko ne podkrepqm, az 6te si hodq tam kadeto bqx jelan i predi krizata. Tova se nari4a izgrajdane na otno6enia s klienta skupi mutrobiznesmeni
41
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цените им са безобразни. Нищо не са подменили, но тази година цената на нощувката е двойна. И защо? Чистачки идват само ако ги повикаш. Не са подновили нито един от старите си мебели. Няма да казвам, че къщичките в Албена се чистят от къпинки! Не, мерси. Шопдката салата от половин домат и половин краставица е от 8 лв на горе!!! Правете сметка! Никой българин няма да отиде! Да си правят ковид партита с англичаните!
40
7
 
31
 
! Отговори
От Берлин преди 3 години
До УжасМалко си в грешка за протестите!!!В Берлин имаше преди 4 седмици голяма демонстрация на черното либерастко движение...Над 15 000 един до друг, над 60% без маски...Полицията не ги разгони...Сега, според ,,статистиките" и спекулациите, Берлин трябваше да е половината пламнал ....?!Кажи ми, къде са тези поне 100 000 нови заразени след тази ,,безотговорност"....???
39
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българския управляващ и българския работодател е крайно време да измислят други достойнства освен това ''ами евтини сме", щото вече и това не е вярно.
38
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казах ви как в началото на сезона ще са много смели, ама като видят как няма хора ще запеят друга песен.
37
1
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Превърнахме света в една огромна клоака! Навсякъде тонове отпадъци, на сушата и в моретата! Фекалии се изливат в океана, обаче ние трябва да "почиваме" и да се плацикаме в тази септична яма! Ама моля ви се, нашето море е замърсено, гръцкото е чисто, няма и коронавирус, юруш на маслините! Жалки сме, ако така продължим, човечеството няма щанс!
36
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бетон?! Ето ви БЕТОН!
35
1
 
45
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Бира 5 лв., Цаца 10 лв, Шезлонг 10 лв. Чадър 8 лв. Е как да стане ?
34
3
 
32
 
! Отговори
ДО 30 ДИМО преди 3 години
ДИМО ТЕ ВЕЧЕ И ЗАПАДНИТЕ ТУРИСТИ НЕ ИДВАТ ЗАЩОТО СИ ИМАТ БЛИЗКИ КУРОРТИ ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ В ПЪТИ ПО ЕВТИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ ИМАТ ЕКЗОТИЧНИ РАЗСТЕНИЯ ПАЛМИ ЗЕЛИНИНА А БЪЛГАРИЯ ЦИМЕНТ И БЕТОН КОЙ ДА ДОЙДЕ ИМА СТУДЕНОВЕРЕЩИ ПАЛМИ ВАРНА БУРГАС НЯМА ЕДНА ПОСАДЕНА ВИДА СЕ КАЗВА ТРАХИКАРПУС КРИМ И СОЧИ СА ЗАСАДЕНИ ТАКИВА ВИДОВЕ КАТО ИМАШ ПРЕДВИД ЧЕ КРИМ Е НА ПО СЕВЕРНА ШИРИНА ОТ ВАРНА И БУРГАС НЯМА МОЗЪК В ЧУТОРИТЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ....ТОВА Е КМЕТОВЕ ПРЕСТЪПНИЦИ...ПОЛИТИЦИ ПРЕСТЪПНИЦИ.КРАЛО ПАРА НЯМА АКЪЛ
33
2
 
47
 
! Отговори
Pf преди 3 години
За собатвениците един слаб сезон не е фатален. Като имаш хотел за милиони ще имаш и пари да изкараш няколко години без да работят. Проблема е за обикновените работници от малките градове които сс разчитали на няколко заплати през сезона.
32
1
 
19
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
Ами, ще пропуснеш една година морето тогава. Кво толкова?
31
0
 
38
 
! Отговори
..... преди 3 години
Хотелиерите сами са си виновни с тези безумни цени ,ниско качество и да не забравяваме любезното съдействие на кмета на Варна .
30
2
 
24
 
! Отговори
селянин преди 3 години
яеле си изкарах две седмици у гръчко ко ми пука
29
1
 
38
 
! Отговори
Ехаа преди 3 години
Най - накрая, дано да научат цената на парите :)))
28
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алибегата ще реве ли сега пак, или ще го пропуснем? Сега вече може ли да си затворим както трябва и да се справим като по- белите страни, като например Китай, Виетнам и изглежда вече и Италия?