Курортите по Северното Черноморие са почти празни, хотели затварят

На юг е по-оживено, почиват предимно българи
219
Курортите по Северното Черноморие са почти празни, хотели затварят
Снимка: БГНЕС

В разгара на лятото курортите по Северното Черноморие остават празни, съобщи „Труд“.

Основните туристи в комплексите, освен българи, са почиващи от Румъния и Полша, както и много малко гости от Германия и Нидерландия.

Още по темата

 Броят им обаче е толкова малък, че част от хотелите, които отвориха преди броени седмици, вече обявиха край на сезона и хлопнаха кепенците.

Подобни случаи има в курортите Св. Св. Константин и Елена, Златни пясъци и Слънчев бряг. На плажовете пък има основно българи от съседните по-големи градове, които се радват на чистото и спокойно море.

Причината е, че тези комплекси през последните години работиха основно с чужди туристи, а след отказаните чартъри през последните седмици и включването на страната ни като рискова дестинация по отношение на COVID-19, такива почти липсват.

Представителите на бизнеса са изключително притеснени и прогнозират поредица от фалити, още повече, че за част от хотелите това е втори подред нулев сезон след фалита на международния туроператор „Томас Кук“ през миналото лято.

За да си спестят търсене на персонал, въвеждане на засилени мерки за сигурност, разходи по работа при полупразни хотели и всички рискове с евентуално заразени гости, близо 70 на сто от бизнесмените отказаха въобще да работят през това лято.

Именно заради дългогодишните навици на българите да почиват в по-южните курорти, на юг от Слънчев бряг през това лято е значително по-оживено, макар и туристите да не са толкова, колкото през миналото лято.

Повечето гости обаче не залагат на „ол инклузив“ пакети в големи хотели, а избират къщи за гости, настаняване в къмпинги или в самостоятелни апартаменти.

Това доведе до оферти от по 42 лева за настаняване с изхранване и безплатни чадъри на плажа на човек на ден, при условие, че през лятото на 2019 г. цените бяха почти двойни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувайте за другарката НиноваСлабо, Банкя, слабо. Нинова е джобна опозиция на Баце и това всеки го вижда. Седни си, двойка.
66
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко с години се обграждаше с примитивни откъм интелект, но послушни и крадливи лакеи. Които, разбира се, назначаваха под себе си същия тип хора. И сега, когато положението е, меко казано, лошо и наистина са нужни хора с умения и познания, да му измъкнат каруцата от тая кал, въпросните хора нямат никакво желание да спасяват Баце и кохортата му от крадльовци.
65
11
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Единственият от когото Мафията се страхува и има защо е РАДЕВ! Само че една птичка пролет не прави- Няма как да се пребориш с мафията която е навлязла в Всички Институции-Трябва огромна чистка -Този "***" наречен ГЕРБ и мафиотизирани остатъци от БСП ДПС и Патреоте трябва също да се изчистят -Много ще е Трудно -Пълно е само с "Политически Трупове" Стари хиени се подават на Слънцето виещи за кокал -Такъв е и СДСрът А Йорданов -Герджиковци Царисти Куневици -много е "замърсена" Политиката в БГ
64
14
 
4
 
! Отговори
Социалист преди 3 години
Гласувайте за другарката Нинова, другарката Нинова е прочела много книги, не е като Бойко! По добре другарката Нинова, отколкото Бойко Борисов който е прочел само Винету и не знае английски.
63
2
 
14
 
! Отговори
тити преди 3 години
Хазната е празна всичко "усвоиха".
62
1
 
47
 
! Отговори
Преди 60 години преди 3 години
когато бях на 10 години съм летувал на Златни пясъци с родителите си, тогава хотелите бяха по няколко етажа, като кооперациите и почти бяха скрити от огромни дървета около тях. Тогава ресторантите имаха обособени пикници, печаха месото пред клиентите и се консумираше на място сред природата. Нямаше никакви такси по плажа, всеки си ходи къдо му харесва, днес е ужас, мутрите са окупирали цялото крайбрежие, хак да им е!
61
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ще гласувам за Валерката, по добре Валерката от ГЕРБ и Бойко, Валерката е патриот.
60
4
 
13
 
! Отговори
Лошо преди 3 години
очаква се гладна зима във северо-източна България. Някой трябва да помогне финансово на хората, а не знам има ли вече пари в бюджета, или Пеевски ги окраде всичките?
59
13
 
3
 
! Отговори
Капиталист преди 3 години
Да изгоним комунистите от ГЕРБ и да ни дойде едно капиталистическо правителство което да забрани достъпа на бедни руснаци със 120е заплати до черноморието и да ни идват само богати американски туристи от Флорида и Калифорния със 120К заплати.
58
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато един отрасъл разчита на чужденци за да го държат в оперативно състояние, той рискува фалит при нарушаване на международното придвижване. Тъй като до сега не се беше случвало никой от големите в тази индустрия не го е планувал. Сага пищят и кършат пръсти. Е, драги господа, ако набърчите вашите три санитиметрови чела ще разберете, че никой не ви е виновен. Откровено гнусливото ви отношение към българските туристи ги изгони към други меса. Не ви достига потенциал да ги върнете.
57
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хайде приятели, кажете приятелиКазвам ти, приятелю - всеки с повече от една прочетена книга е подходящ. Сигурно дори и ти, ако си чел нещо повече от Винету.
56
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравейте приятели, хайде кажете сеге приятели, като изгоним на изборите омразните ГЕРБ и Бойко Борисов които ни щракат капаните, кого ще турим да ни управлява и да ни отщрака капана на Бойко Борисво и на ГЕРБ, хайде приятели, кажете приятели?
55
2
 
27
 
! Отговори
K преди 3 години
По-добре да фалират, колкото се може повече хотели по Бетономорието
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ф.С.В.Добре ли сте?
53
2
 
52
 
! Отговори
Български манталитет преди 3 години
Да фалират всичките мутри и тарикати! Съсипаха природата, създадоха лоша репутация на България като дестинация за туризъм, укриват данъци, не плащат осигуровки на служители и какво ли не др. То не беше такса за празен стол, такса за барбарон, такса за въздух... Разчитаха на пияници от Русия, Германия и Англия а българите ги третираха като долно качество хора. Айде да ги видим сега!
52
8
 
22
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Ще видите "капанът" на ГЕРБ как ще щракне Есента -Заедно с Банките как се купуват фалирали бизнес имоти--Толкова ли не Разбрахте че завишаването на заразените бе точно в старта на Сезона с ясна цел да ни сложат карантина на туристите-Другите Държави как мислите -че там няма Ковид? Гърците сигурно крият заразените -защото са Хитри! А нашите Барбаганьоси решиха да оберът и Едрият Бизнес- след като няма вече какво да се краде-дребен бизнес не остана почти!Ще останат само олигарсите!
51
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родният "велик" туризъм сърба здраво това, което си надроби. С години гледаха българския турист едва ли не с презрение и обясняваха как "големите пари идват от западните туристи, ние сме елитна дестинация".И сега какво? Даже руснаците вече не искат да идват тука, че Турция им е по-евтина. Клиент лесно се гони, но да му спечелиш доверието отново е почти невъзможно.
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откакто приватизаторите унищожиха заводските почивни станции края на 90 те и през ум не ми е минаво да си давами парите на мутритеОтиваме за един по ден без нощувка 5 -' 6 Съботи
49
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умирам от кеф, слушайки воят на гладен и фалиращ *** хотелиерресторантьора.
48
1
 
7
 
! Отговори
София! преди 3 години
На юг има магистрала! На север още се строи!