Недостиг на легла и медици в Кърджали

Ще останат ли пациенти с COVID-19 без лечение?
22 окт 2020 12:45, Ния Христова
11
Недостиг на легла и медици в Кърджали
Снимка: БГНЕС
В област Kърджали отчитат скок в броя на новозаразените с COVID-19. В инфекциозното отделение на единствената болница "Д-р Атанас Дафовски" в областния град, където в момента се лекуват пациентите с коронавирус, са изчерпани свободните легла. Днес от областния кризисен щаб трябва да вземат решение дали борбата с вируса да се включат и трите общински болници в Крумовград, Момчилград и Ардино.
 
Завеждащият д-р Магдалена Маринова твърди, че легловата база в "Инфекциозно отделение" на Многопрофилната болница "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали, където се лекуват пациентите с коронавирус е изчерпана.
 
"Отделението е пълно. В мига, в който успеем да изпишем, веднага приемаме. Пациентите, които влизат за лечение… са с тежко протичане на болестта", заяви  д-р Магдалена Маринова пред Нова ТВ.
 
Област Кърджали отбелязва рекорд в броя на новозаразени с COVID-19.
 
"40 са новозаразените, половината от тях в областния център", посочва Никола Чанев, който е областен управител на Кърджали.
 
Болницата в Кърджали е единствената в областта, която приема и лекува болни с COVID- 19. Разполага с едва двама инфекционисти и още един лекар, който помага почасово.
 
"Не може да реагираме по този начин. В момента ние събираме хора от целия регион. Утре, ако вие идвате от Кърджали, аз няма къде да ви сложа", заяви д-р Маринова.
 
"Предстои областния кризисен щаб да вземе решение…и трите общински болници. Още повече, че болницата в Момчилград разполага и с пулмолог и  инфекционист..необходимите кадри", заяви Никола Чанев.
 
Трябва да бъдат разкрити и още легла в кърджалийската болница.
 
В момента в Многопрофилната болница в Кърджали 20 души са настанени в Инфекциозно отделение, 3-ма са в интензивния сектор, а около 200 са на домашно лечение.

11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вдигайте заплатите, колко протестираха сестрите..
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както вече министъра каза няма да оставим пациент които да не е умрял в болница.
4
0
 
4
 
! Отговори
weiss преди 1 месец
Важното е да няма недостиг на чиновници.
3
0
 
1
 
! Отговори
Козяк преди 1 месец
Към 2. Съгласен! И да им пожелаем на следващите избори пак да гласуват за нея! Да ни е жива и здрава!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Караянчева ше си даде нейното легло... нали е "умна" кърджалийка
1
1
 
5
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
горките :(