Кунчев: Ще напълним болниците, ако вдигнем мерките

Според него мерките трябва да останат в сила
15 дек 2020 20:45, Петя Славова
78

COVID мерките трябва да останат в сила и след 21 декември. За това апелира и днес здравният министър Костадин Ангелов и допълни, че ще настоява мерките да са достатъчно твърди, за да се гарантира сигурността на хората, предаде Bulgaria ON AIR.

От ресторантьорския бранш в позиция до медиите поискаха всички заведения да се отворят незабавно.

Емил работи като управител в бар. Обикновено именно там и с приятели посреща новогодишните празници. Но не и тази година.

Още по темата

"За първи път от 7 години ще съм си вкъщи със семейството цялата вечер. Със смесени чувства съм, лично аз си обичам работата и успяваме да се видим с приятели малко повече. Но ще мине и това", коментира Емил Кехайов.

Именно за удължаване на мерките и след 21 декември настоява здравният министър.

"Първо – намаляване на натиска в здравеопазването, второ – контрол. Трето – здрави българи", заяви здравният министър.

В момента имаме спад, който можем бързо да пропилеем, ако не вземем точните решения. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

"Ако направим глупостта да вдигнем всички мерки и кажем "Юруш на празниците - събирайте се, пазарувайте, обикаляйте молове, ходете в ресторанти", ефектът ще е поразителен – в средата на януари ще напълним драматично болниците и броят на болните, и на смъртните случаи ще нарасне значително", категоричен е доц. Кунчев.

За продължаване на ограниченията се обявиха и от Българския лекарски съюз и Здравната каса.

"Минимум една седмица след новогодишните празници, това е моето мнение, защото идват тогава и други празници и да не претоварваме системата", каза управителят на НЗОК д-р Петко Салчев.

Правителството подготвя мерки за провеждане на парламентарните избори в безопасна за здравето на хората среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ако моловете отворят и отидем да празнуваме какво ще направиш, кучето ли ще нариташ или ще арестуваш всички ? Почвай да всяваш пак паника което е противозаконно иначе отваряяяяяме. Гледай да не те видим и тебе в молa ! Кунчо ли си Пенчо ли си, цъpвyл.
12
8
 
9
 
! Отговори
дърт преди 3 години
До Анонимен 8Всички тези изброени "хубавини" ги донесе не Радев, а любимата ви "демокрация"!
11
0
 
1
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
Цър цър цър
10
4
 
6
 
! Отговори
не възразяввам преди 3 години
А как е с градския транспорт, поколко пъти дневного дезинфекцират? А асансьорите в обществените и жилищните сгради през час или на половин час ги дезинфекцират? А за тръбите за отходни води в сградите с повече от два етажа какъв дезинфектант се ползва? Барове, магазини и ресторанти е лесно да се затворят. Вярно ли е, че новогодишните бонуси за държавната и бощинската администрация се пренасочват към хората, лишени от доходи с тези мерки?
9
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяла Европа затяга, ние тук големите умници се готвим за празнуване по кръчми и хотели. Абе луда работа! Сега е моментът за стягане и затваряне, ако едно хубаво купонясваме по празниците , както ние си знаем, няма да има места в гробищата за всички в края на януари! Но българинът винаги е имал грешни приоритети, затова сме блато!
8
14
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
Кво ше дигнеш ти бе, алкохолик? Най - много да надигнеш чашата с долнопробен домашен алкохол с крайно съмнителни качества и да нариташ кучето... за друго нямаш смелост.
7
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз мисля така,най много да отворят детските градини,не повече ! И така докато дойде ваксината и се ваксинират доста хора !
6
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Криза, мизерия, глад, нищета, безпаричие, безработица, безпътица, безвремие, студ, проказа, престъпления, убийства, нападения, изнасилвания, кражби, грабежи, метежи, корупция, наркомяния, алкохолизъм, хомосексуализъм - това са част от явленията, резултат от ПРОМЯНАТА, която ви донесе президент румен радев ветото! Искахте го, получихте си го, ХАК да ви е, радвайте се, веселете се, ликувайте, доволни ли сте сега от резултата?
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
4
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък ако не вдигнеш мерките на 22-ри ще дойдем и ще те разкъсаме на парчета и ще те изядем, ние мерки не ядем и Ковид.
3
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дотук ни докара мракобесният тиранин, провел множество акции на геноцид на бг населението посредство платени кремълски протести - румен радев българофобът! НИКОГА ПВОЕЧЕ РАДЕВ НА ВЛАСТ!
2
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, това ще е най - прафилното решение - не трябва да се отварят заведения, барове, дискотеки и таверни, които реално са бардаци и депа за разпространение на забранени субстанции, познати и като наркотици.
1
19
 
15
 
! Отговори
ИТ СПЕЦ ЗАПЛАТА 7К преди 3 години
Не само, че не трябва да се вдигнат, а мерките относно локдауна трябва да се удължат до 31 март ПОНЕ! Да спасим живота на хората! Не може заради претенциите на шайка безполезни сервитьорки, бармани, келнерчета, охранители, наргилисти, продавачки и прочее неквалифициране гмеж да излагаме живота на народа на смъртна опасност! И без това безполезниците, работещи в хотелиерския и ресторантьорския бизнес се налапаха последните години с кеш, вземайки предвид безбожно високите цени! ЗАГИВАЙТЕ СЕГА!