Проф. Гигов: Няма хаос в организацията за ваксиниране

Очаква се и становището за "АстраЗенека"
16 мар 2021 13:28, Ния Христова
48
Проф. Гигов: Няма хаос в организацията за ваксиниране
Снимка: БГНЕС
Няма хаос в организацията за ваксиниране в страната. Очаква се и становището относно безопасността на ваксината на "АстраЗенека", но в момента продължават да се извършват ваксинации с "Пфайзер" и "Модерна". Това заяви във Варна проф. Красимир Гигов, председател на Националния ваксинационен щаб, предаде БНР.
 
"Нямах хаос и няма спиране, има временно отлагане на процеса и това е поради независещи от нас причини. Т.е. поради факта, че при „АстраЗенека“ се появи една кампания по отношение на нея, свързана с няколко случая, които реално и според мен не са реално свързани с ваксинационния процес…Тази политика ще продължава в някои страни. 
Още по темата
 
Надяваме се, че след като излезе Европейската комисия с едно официално становище, чакаме го утре, имаше едно предварително становище…Чакаме нашите български специалисти четвъртък-петък да дадат своите заключения. Според мен, пак ще кажа, никого не ангажирам, едно случайно съвпадение между смъртта на тази пациентка за съжаление, съболезнования към нейните близки, и ваксинационния процес".
 
Той каза още, че през летните месеци се очаква ваксинираните у нас да са 30-40 процента, което ще доведе до спад в темповете на заразяване и овладяване на ситуацията до контролирани нива.

48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Всички под строй доброволно,ходом марш към светлото мутробъдеще.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези от ГЕРБ винаги лъжат.
Когато е пълен хаос, те казват, че няма хаос.
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Професоре и ти си като всички слагачи. Хаоса е пълен. Ваксинирате здрави и прави хора, а болните и старите не искате. В главата ти е хаос професоре. по-голям хаос е само мисленето на Борисов. Затова ни залива ТРЕТАТА ВЪЛНА и както върви ще има и 4-та и 5-та и т.н. Защото ваксини няма. Защото запада ги краде за себе си.
45
1
 
8
 
! Отговори
пфф преди 1 месец
Хаос няма, защото няма ваксинация. Затова няма хаос. Просто няма ваксинация, за да има хаос. Ако да имахте ваксини, стой и гледай...
44
1
 
3
 
! Отговори
ГЕОГИ ПЕХЛИВАНОВ преди 1 месец
ВСЕКИ ПЛЕШИВЕЦ Е ПРОФЕСОР ИЛИ УПРАВЛЯВАЩ. НО ЕТО И МОЙТА ЕПИГРАМА: ИМА ЗАКОНИ НЕПИСАНИ КАКТО ДВЕ И ТРИ ПРАВИ ПЕТ, НА ПРОСТИТЕ ГЛАВИ ОЛИСАНИ НАЙ - МНОГО ОТИВА ИМ КАСКЕТ!!~!
43
2
 
6
 
! Отговори
ваксин преди 1 месец
Хаос може да има ако има желащи за съмнителните ви ваксини
42
0
 
2
 
! Отговори
Х преди 1 месец
Не мога да разбера защо толкова държат на тази Астра-Зенека? Т е несамо са съмнителни ,но и не спазват договорените количества в срок.Считам че това е основателна причина да развалят договора ,ако има такъв.Докато се държат за тази ваксина ,хора умират защото ,не са ваксинирани навреме.Кой ще носи отговорност за смърта ,но хора поради неосигорени навреме ваксини?
41
0
 
8
 
! Отговори
зер преди 1 месец
няма как да има хаос в оргарнизация, която не съществува.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За гербавите каквото и да стане,ако ще да измрем, за тях няма проблем!

Метрото го срина перловската река, за тях проблем няма,природата била виновна!

Хората се разболяват, народа си бил виновен!
Господ-Бойко никога не греши!
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само празни приказки се леят от медиите и нищо по същество. Тези професори си живеят в собствен свят, който най-вероятно се намира на марс
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гигов, Гигов...и тебе откъде те изкопаха?
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тотално объркан ваксинационен план - 1-4 групи, зелени коридори, онлайн платформа. Хоратяа масово се записаха в изборни бюра и наблюдатели за да могат да се ваксинират. Евала на Радев - как го измисли с първата дата!
36
0
 
4
 
! Отговори
до 29 преди 1 месец
До Анонимен 29
Личните ваксинират само с Астра-Зенека! РНК ваксините, ако ги има изобщо, са по имунизационните пунктове! В кабинетите на редовите лекари има само обикновени хладилници за обикновените ваксини - сега схвана ли???
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли нещо неотворено - ресторанти, молове, училища, кина и театри? Хайде на групови екскурзии, стига с този ковид!
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Записах се онлайн платформата за ваксиране. В нея пише, че ако има промяна на ваксинационния каледар и не може да се постави ваксина в определиния ден и час, ще бъда уведомен предварително. Когато отидох за ваксинация, се оказа, че ваксини няма и никой не е сметнал за нужно да предупреди. Освен това разббрах, че платформата е само за вамсина на Астра Зенека-това не беше обявено в нея. Изводите оставям на Вас.
33
0
 
10
 
! Отговори
Пълен провал! преди 1 месец
Правителството на ГЕРБ тотално се провали с ваксините! Защо обсъждате румънците и сега ни плашите с ваксините?
32
0
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 1 месец
Па то няма организация , какъв хаос да има .
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до "до 13", а ти какво се пениш, ако личния лекар не е обяснил както трябва ? И какво ти е виновен възрастния човек, че е ограбен от държавата и с ниска пенсия ?
30
1
 
6
 
! Отговори
Грую преди 1 месец
Няма организация - няма хаос...по сталински :)
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 27...ей главоч, като няма хладилници защо разрешават на личните лекари да бодат ? Къде ще се съхраняват ваксините на личните лекари ? Хората от селата къде ще се ваксинират ? Смешно-трагични управляващи и още по-смешни и трагични в кратуните техни полегнали професорчета и докторчета ! България е с най-ниската продължителност на живот заради управляващи и здравни "лечители" с титли !

Спонсорирани публикации