Нехранителните големи магазини приемат поръчки и пред самите обекти

Може да се пазарува и онлайн
27 мар 2021 14:10, Петя Славова
17
Нехранителните големи магазини приемат поръчки и пред самите обекти
Снимка: БГНЕС

Големите нехарнителни магазини, които се разпростират на площ над 300 кв. м. работят, но не приемат клиенти. Поръчките се приемат онлайн, но могат да се вземат пред самите обекти, съобщава БГНЕС.

До тази ситуация се стигна, след като вчера икономическият министър Лъчезар Борисов издаде указания как да работят тези обекти, които дотогава изнасяха щандове отвън или намаляваха площта, но часове по-късно те бяха отменени заради ресторантьори, които изразиха недоволство от това изключение и от премиера Борисов с мотива, че не трябва да се противопоставят бизнесите.

"Не работим. Стоката, която е заявена онлайн само се получава на входа на магазина. Клиент може да получи стоката си и на домашния адрес. Това е като услуга към момента. Магазините ни не работят. Така работим от 18.03.2021 г.", заяви управителят на магазин за бяла и черна техника Иван Ефремов.

Той каза, че поръчки приемат и по телефона. А на място, пред магазина, клиентите се консултираха от служители на обекта, които изнасяха навън съответната стока.

По думите му търпят загуби, но въпреки това ще оцелеят, като същевременно се съобразяват с наложените мерки от държавата, защото най-важно е животът и здравето на хората да бъде запазен.


17
Още от Страната
Д-р Маджаров: Мерките трябва да продължат, за да задържим платото
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 3 седмици
Не е вярно.До нас имаше заведение,което сега след минимален ремонт продава за в дома.Но тук хората готвят качествено и сега имат дори по голям оборот.Скарата им пуши по цял ден,повече отпреди.А който е забърквал бъркочи сега се вайка! И по добре.Както е казал Дарвин оцелява не най големият,а най приспособилият се!Кафе и аз си правя и то далеч по добро отколкото в кръчмите.Имам си 4 вида кафета и си ги пия на терасата.
10
3
 
6
 
! Отговори
гневен преди 3 седмици
Има огромна разлика между това да отидеш в магазин за техника да огледаш хладилниците например ,да си избереш и да ти го докарат в дома и да седиш в някое заведение и да седиш там с часове!Това е все едно да забранят в ресторант да влезеш само да си избереш и да ти го доставят в дома.Престоят ти в магазините за техника е минимален-10-15 минутима не като в ресторанта!
9
4
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 3 седмици
до 1
Твоята верица пролетарска проста!
Ела ти да видиш как си изкарвам хляба с пот на челото в офиса!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 1

Ама те и нивите струват пари. И ако искаш да се прехранваш с това няма да стигнат декар-два,а ще трябва много земя. Тъй че не намеквай как който иска може да живее от това. Големите риби отдавна изкупиха и земеделската земя.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 5
Как няма безработица при затварвнето на един обект като Техномаркет?!?? И защо да се оскъпява стоката!?! При затварянето на ресторантите няма безрабитица, защото няма назначени на договори, е, най-много двама - трима на по 4 часа ;))
6
6
 
2
 
! Отговори
БРЦК преди 3 седмици
Хора събодете се
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До +++
Само неадекватни хора , могат да излязат с такова предложение
Няма да кажат нещо от рода - ще се опитаме да въведем работещи и правилни мерки, да създадем работещи механизми за компенсация на засегнатите и така нататък
За подобряване работата на болниците
Ама да станеш и да кажеш ,че ще махаш всякакви мерки , на фона на срутващата се болнична помощ , си е чиста проба малоумие
4
2
 
6
 
! Отговори
До +++ преди 3 седмици
Един глас, с него ще си и останат. Възраждане са партия, кято събира по-малко гласове, отколкото са роднините по съребрена линия на Костя Копейката....
3
5
 
16
 
! Отговори
Ами преди 3 седмици
Нали ресторантите могат да продават храна за вкъщи. Значи няма проблем да се продават и нехранителните стоки на входа, след като не се влиза в магазина. Но пък ресторантьорите доказаха по най-злобен начин приказката за казана с българите в ада.
2
16
 
6
 
! Отговори
+++ преди 3 седмици
Паpтия Възраждане обещава незабавно отпадане на ковид мерките и закриване на НОЩ ако е на власт. Един глас от мен имат.
1
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гледайте какво време е навън. Изорах 10 декара пустееща земя станал съм в 5 часа. В момента правя лехи и ще садя от всичко което се ражда на тази земя. А тези гледат на работата лекото и на баницата мекото. Елате тук в нивите да видите как се изкарва хляба с пот на челото и с мазоли по ръцете. Вашата верица готованска мързелива.

Спонсорирани публикации