Курортите ни препълнени, търговци недоволни - само бедни почиващи

Хотелиери и търговци по Южното Черноморие са недоволни и от този сезон
9 авг 2021 23:15, Ния Христова
292
Курортите ни препълнени, търговци недоволни - само бедни почиващи
Снимка: БГНЕС

В най-големия курортен комплекс по Българското Черноморие - "Слънчев бряг", хотелите са пълни на 100%.
 
По 15-20 хиляди автомобила с туристи влизат на ден в курорта, а пред павилионите за бързо хранене се извиват опашки. Плажните барове и ресторантите също са пълни.
 
Търговците обаче са недоволни от сезона:

Още по темата
"Много е зле, специално за моя магазин. Аз съм доставил обувки специално за руските туристи, но такива липсват, на тяхно място дойдоха румънци, които нищо не купуват, преобладават младежи, които пък въобще не пазаруват, те ходят само по заведенията, и то нощните."
 
"Туристи има, но много бедни, как ще си платим наемите. И мерките не се спазват от туристите", споделиха пред БНР  търговци по Южното ни Черноморие.
 
Те са недоволни, че това лято идват бедни туристи, роми, които работят зад граница, украинци и поляци, които не пазаруват.
 
"Няма изобщо западни туристи, а ромите вечер крадат от туристите", заявиха още търговци и хотелиери.
 
А пък от своя страна има и недоволни хора, че курортите са претъпкани, шумно е и също натоварващо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С девиз: Ден година храни и това Ви е много другари.
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не рабирате ли че почиващите са еманация на търговците тип хитреци?
28
0
 
47
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Много се смях като четох за обувките , ами г-н търговецо, хората отиват на почивка, да хапнат ,да пийнат , а не за чепици. А и да ви кажа , аз не бих си купил обувки от сергия
27
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лакомо дупе кръв ака.
26
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквито търгашите, такива и почиващите.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СеляндурЕвала пич!
24
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам как може да си недоволен, при положение, че си на 100% зает. Колкото до уличните търгаши - ами преориентирайте се... В крайна сметка и самите туриста са пострадали, така че си искат само почивката и не искат дрънкулки и избелели кюлоти от миризлива плажна сергия.
23
0
 
49
 
! Отговори
Селяндур преди 2 години
Не бе, роден съм си в областен град ама понеже се опитват да ме цакат - в багажника са ми чадърите и шезлонгите. В автохладилника ми е уискито. Лаптопа ми е пълен с филми и книги си нося. Тръгвам в 8:00 от Русе и в 10:00 съм на плажа в Камчия, че има готини беседки. Жената и децата на плажа, а аз под беседката със студено уиски и там някакви ядки. После съм на бира. в 17:00 съм напит, но жената кара добре и в 20:00 съм в банята си в Русе. Гориво - 48 лева.
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не са се оплакали после, че им бил слаб сезона!Е - нямало е "балконинг", пияни англичани...пеперудките не са заработили за газдите, които са наели плажоветеНе са вървели скапаните манджи (втора и трета употреба...)Хората са си носили бирата на плажа и са снимали орангутаните, които не са смеели да ги бият...МЪКА, БОЖЕ!!!
21
0
 
24
 
! Отговори
gogo преди 2 години
Това че търговците са недовални по принцип е позитивно.
20
0
 
42
 
! Отговори
българин преди 2 години
В момента съм в Обзор.Тук е пълно с почиващи! А що се отнася за " търговците" ,когато и да ги попиташ,все им се вижда малко печалбата им!-:) Така че не ги слушайте,работех тук преди години и познавам още търговци! Повечето казват че е ок печалбата! Вие преценете на кого да вярвате! Търговец доволен по принцип има ли?-:)
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси поръчковия репортаж! Как смесиха наеми и маски в едно мнение, не ми стана ясно. Статия съшита с бели конци.
18
0
 
40
 
! Отговори
Pipi преди 2 години
Все са недоволни родните търговци. Не стига, че пържат по 1 седмица с една и съща мазнина, че лъжат в грама а, че гледат сърдито и т. Н. Ами пак не са доволни. В българските курорти просто не знаят как да накарат клиента или госта да похарчи парите си с удоволствие и да си тръгна доволен. И още нещо-разбира се, че българските туристи са по-бедни, все пак стандартът е такъв. Толкова изкарарват хората. Все пак е България, не е Маями, не е Сардиния, не са Тайланд и тн.
17
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормалните хора, които биха си купили обувки, няма да отидат на Сл.Бряг. Изобщо там нормални хора не биха отишли, или ако не са се заблудили като мен - да видят какво е това животно...
16
7
 
31
 
! Отговори
Патил преди 2 години
Никога повече!Лани бях на Албена, днес се върнах от гръцко. Всеки ден таверна, рибки, салатки, ципуро...С кеф си похарчих парите!Догодина не зная къде ще съм, но знам че няма де е на нашето.
15
0
 
48
 
! Отговори
Qwerty преди 2 години
Като ида на нашето море и така ме дразнят тези печалбари, че гледам да похарча по-малко пари спрямо, ако си стоя вкъщи. Те гледат само нещо да те прекарат, няма никаква услуга и качество. Апартамент до плажа с кухня и тераса и не ме интересуват никакви обирджии. Даже плодовете за плажа си ги взимам по пътя за морето. После вечерно време разходки по крайбрежната да позяпам и разтъпча малко. Не си правя майтап.
14
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом продавач на шнорхели ще ви е премиер, цялата държава е морски курорт.
13
0
 
31
 
! Отговори
Наглеци преди 2 години
Този сезон цените са двойни. мутрягите се опитват да си избият загубите от миналата година, как да купуват хората, ами всички сазасегнати от пандемията. Всяка година като се примирям лятото си наемам автомобил за 20 дена, всяко лято е по около 300 евро, това лято минимум 600 евро.
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
таргаш щети свали кожата и ще ти продаде палто
11
0
 
61
 
! Отговори
Qwerty преди 2 години
Настроили хотели *** до ***, заприличало на азиатско гето, а после се сърдят, че заможните туристи ги избягват.