Ревизоро: В Карловско мизерстват, а украинци са на първа линия

Частичното бедствено положение там е за предотвратяване на нови бедствия
Обновена: 30 яну 2023 10:30 | 30 яну 2023 10:30, Анисия Иванова
322

Все още е в сила частичното бедствено положение, обявено в Карловско, заради придошлите реки в селата Каравелово и Богдан.

"Ако имаше пари, за тези 6 месеца защо не изчистиха това село? Повече от половин година държавата я нямаше. Общинските съвети няма да признаят вина, надяват се като обявят извънредно положение, някой от София да отвори големия портфейл, а те да харчат за друго. Аз съм българин, не мога да си представя, че държим украинци на първа линия на морето и ги храним, а българите, които стоят в тези къщи, мизерстват повече от половин година, те работят, плащат данъци", коментира бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров в студиото на "България сутрин".

Той уточни, че когато общините разпределят бюджетите си, без значение от коя партия са, най-малко се дават за почистването на реки. И допълни, че кметът, колкото и пари да иска за тези дейности, Общинският съвет взима решенията за бюджета.

"И 24 часа да работят - чудесата няма да се случат. Държавна фирма трябваше да отиде, хората не може да вземат функциите на държавата. Сам човек не може нищо да направи, без пари не става, а с малкия ресурс хората удържат където е най-спешно", каза Димитров.

Пред Bulgaria ON AIR кметът на община Карлово - Емил Кабаиванов, заяви, че четвърти ден се работи на място в речните корита в двете села.

"На 2 декември бяха почистени на 2,5 м дълбочина и 10 м широчина. Дъждовете сега донесоха нови земни маси, предимно пясък. С два верижни багера и самосвали свалихме около метър надолу, ще продължим докато стигнем до твърдо дъно, още метър и половина. Не става въпрос за много пари. Обявява се частично бедствено положение за предотвратяване на нови бедствия, в това няма нищо лошо, хората разбраха, че го правим, за да не се повтарят събитията", каза кметът.

Той беше категоричен, че пари има, но проектите изискват време. Изграждат се 18 км нов път и 6 км нови водопроводи. Те ще бъдат завършени до края на лятото. Работи се и по проекти за изместване на речните корита.

"Проблем има над населените места в Средна гора - да се реши експертно дали ще се изграждат някакви съоръжения или язовир, който да поеме водите и наносите", посочи Емил Кабаиванов.

И бе категоричен - няма бедстващи хора от двете села, няма семейство без подслон, да гладува, без отопление. А Министерството на енергетиката ще поеме сметките за отопление на 212 семейства, на които са предоставени климатици.

Бившият екоминистър коментира, че построяването на язовир не е най-доброто решение на проблема.

"Бързо ще се запълни, трябват прегради и редовно да се изгребва материал. Този наносен материал идва от Балкана. Трябва да се хване, в планината, да се изчисти генерално и да се спре. За дигите трябва да се отчуждят големи терени. Знае се отговорността, но няма кой да направи тези диги, тичаме след събитията", заяви Емил Димитров - Ревизоро.

Той коментира и Плана за възстановяване и устойчивост и закриването на въглищните централи. По думите му няма да има ефект, ако предоговаряме тази глава.

"Сами си унищожаваме енергетиката. При тези параметри, тези централи няма да оцелеят. Нашите ще останат, чуждите ще ги затворим, за да спазим бройката", прогнозира бившият министър на екологията.

Според него трябва да се даде възможност на въглищните централи да станат по-екологични. Но никоя банка няма да им даде финансиране, ако е ясно, че ще затворят в обозримо бъдеще.

"Сами да си бутаме столчето и да си закриваме енергетиката е предателство за държавата и към българите, които разчитат да имат по-малки сметки за ток и по-добре да живеят", завърши Ревизоро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ее от краваршгтонски слугинчета неуможеш да вземеш думата- горките - изкарват за хляба- само това могат- чакам да ги пратят в украйна да видят братята си зомбираните укри
249
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите хем гласуват за такива, които вземат такива решения, хем после недоволстват. "Умен" народ - "просперираща" държава!!!!
248
25
 
5
 
! Отговори
274 преди 1 година
Мерзавец и путинопитек, лакей на Кремъл и национален предател! Я бягай на бостана в село Славяново, че да те назначат за пъдар и да ти плаща Зеленият чорап! Ти чувал ли си за понятия като "състрадание" и "човещина" бе, наглец? Той и *** от село Славяново не е чувал!
247
27
 
6
 
! Отговори
Ревизоро! преди 1 година
Ти си *** и изверг бе, Ревозоро! ти си чудовище бе, подлого банкянска и злодей! Че как припълзелите в банкянския двор загубват всичко човешко бе, нагло, мазно и корумпирано нищожество, дето ти викат Ревизоро! Парите за украинците, потърсили спасение в родината ни от масовия убиец и чудовище - Путин, са от ЕС, а парите за пострадалите ги открадна твоят сикаджийски главатар, престъпник от подземния свят и неграмотен пожарникар!
246
4
 
19
 
! Отговори
Пак аз преди 1 година
Значи блъскай на работа като животно за да изхранваш чужденците и *** в бг пращат пари от чужбина засега но и това ще умре един ден слаб народ сме затова ни мачкат и сме с най мизерни заплати в Европа но се бият в гърдите всички ни е наред само по документи гледаме другите но те банановите републики ни минаха вече ужас!!
245
1
 
18
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Да ама им дават на ден по 70 лв на българина пак няма
244
19
 
3
 
! Отговори
путкин преди 1 година
ще бомбардирам цяла украйна да прогоня укроинците по целия свят и най -вечеп в България
243
13
 
4
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
В България известни са само изключителните тапънари .тоз ревизор не знае че първа линия хотел през зимата е проклятие а не лукс.
242
19
 
10
 
! Отговори
Украинец преди 1 година
България получи 140 млн евро за настаняване на украинците. Къде са те?А че две села не можете да оправите - кой ви е виновен? Вашите управници, хем некадърни хем крадливи.
241
21
 
9
 
! Отговори
БМДТ преди 1 година
70% от украинският народ е с български гени!Там е било 800 години България. Но в руските Ви учебници пише друго, нали Чебурашки? Помагайки на украинците, помагаме на БЪЛГАРИ!!!
240
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добър ден! Ще сетиш българино, ама уви късно. Украинците са най-подлия народ на Земята. Храни куче да те лае.
239
11
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До до 243 А ОНЗИ ТУТМАНИК МИНИСТЪРА НА ФИНАНСИТЕ ОТ ГЕРБ ПРЕДЛОЖИ ДА БЛОКИРАТ ЗА ЯНУАРИ ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ. ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА. ДА ЛИШИШ ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТ МЕСЕЧНАТА ИМ ПЕНСИЯ ЗА ДА ИМА ПАРИ ЗА ПРЕТЕНЦИОЗНИТЕ УКРАИНЦИ ДА ЖИВЕЯТ ПОВЕЧЕ ОТ НОРМАЛНО. ДАЛИ В УКРАЙНА ТАКА ЩЯХА ДА ОБГРИЖВАТ БЪЛГАРИТЕ КАКТО НИЕ ТЯХ???????????????
238
8
 
5
 
! Отговори
БМДТ преди 1 година
В едно свое интервю, Джамбазки се изтърва и каза, че КОГАТО МАКЕДОНИЯ ВЛЕЗЕ В ЕС, ВМРО ТРЯБВА ДА СЕ РАЗПУСНЕ.Сега чета и си казвам, че тия *** си търсят друга "кауза".Явно 4 години с Баце им се усладиха.
237
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
украинско племе
236
11
 
31
 
! Отговори
тя преди 1 година
Нахлни украинци и те като техния кумик само искат от европейците и ние ще работим за тях , а те на разходка край морето , до моловете - ех живот !
235
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе екоминистъра кво вика за въглищата гуми били
234
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
перничанин екоминистър немат вода в перник на него му не дреме
233
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МутраганЬо от Банкя ще оправи нещата бе Ревизоре.
232
13
 
13
 
! Отговори
Джо Американеца преди 1 година
Украинските бежанци трябва да получат собствен апартамент и кола и доживотна пенсия от българската държава! Казах и няма да повтарям на българските тутманици
231
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков нали ходи в Карловско да се смима с чисти дрехи!