Няма опасност от наводнения заради язовир "Огоста"

Не се налага евакуация на населението
4
Няма опасност от наводнения заради язовир "Огоста"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма опасност от наводнения заради язовир „Огоста“, стана ясно след среща на директора на ПБЗН и областния управител на Монтана, съобщи bTV.

Увеличеният обем на язовир „Огоста“ в Монтана наложи среднощна среща на директора на "Пожарна безопасност и защита на населението" и областния управител на Монтана.

Заради проливните дъждове имаше и план за евакуация на хората по поречието на река Огоста. Решението е, че няма опасност от наводнения и евакуация.

В момента в яз. Огоста има 370 млн. кубика вода. Максималният му обем е 506 млн. кубика, уточни областният управител на Монтана Валери Димитров.

„Ние взехме най-оптималното решение - това е да поддържаме нивото на река Огоста такова, че да не е опасно за жителите на област Монтана, където минава река Огоста. Това решение е най-правилното и правим всичко възможно да поддържаме нивото на язовир „Огоста“ в оптимално ниво и да не застрашава живота и здравето на хората“, добави той


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: наводнениеОгоста
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Някой си преди 10 месеца
Пълни се с около 80 куб.м. в сек. Изправят 70 куб.м. в сек. Ако не го изпускат си правим сметка, че грубо около 8 млн. куб. м. за ден ще се вливат и пак ще му трябват 15 дена да се напълни.
2
5
 
5
 
! Отговори
:) преди 10 месеца
Добре, че бяха "изостаналите" комунисти да построят язовир, който от десетилетия не се почиства и въпреки това не се е разрушил или поддал...и пази животите на хората по течението надолу..ех лоши бяха, лоши..
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е ко стана? Язовир Огоста щял да прелива, а той полупразен. На тия мошеници от МетеоБалканс сега някой ще ги попита ли що всяват фалшива паника.