През август в България идват над 65 000 германци

Идват за почивка
4 авг 2023 07:46, Росен Стойчев
58
През август в България идват над 65 000 германци
Снимка: БГНЕС

През август в България ще пристигнат около 65-70 хиляди туристи от Германия, които ще направят около 400 хиляди нощувки. Това каза в интервю за БТА Тихомир Патарински - българското аташе по туризъм в Германия. Той съобщи, че германските туристи имат интерес да комбинират морския с останалите форми на активен туризъм и допълни, че този тренд ще става все по-ясно изразен.

Още по темата

Според Патарински германският пазар има потенциала да балансира заетостта у нас в крилата на сезона - април-май и септември-октомври, и по този начин да се реализира т. нар. разширяване на сезона.

Години наред именно германците са тези, които откриват и закриват сезоните у нас, напомни туристическото ни аташе в Берлин. Затова според него активното присъствие на България на този пазар е важно и стратегическо по отношение на заетостта.

Очакванията са ми тази година да имаме съпоставим летен сезон спрямо миналогодишния, като потенциалът за растеж и възстановяване на германския пазар е огромен, посочи още Патарински.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Шкш преди 9 месеца
Е не е като *** да дава 100000 евро за гранясала пържола и мухлива бира във варненското кръчме с трилионите от руските и евро .. ге..й...скките крепости...
49
0
 
0
 
! Отговори
Тау преди 9 месеца
Идват, идват немските манга от цялата планета с каруци и фургони от цял Германистан да ви прегледат джобовете и чантите за без пари...
48
1
 
2
 
! Отговори
Дън преди 9 месеца
Бай Продън що не си докара американците на море при нас? Цели 350 млн са
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А през януари идат още - 1 милионАбе вие вярвате ли на тия фейковеТа нашите цени са по високи от техните
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това са всеки ден да пристигат по около 54 автобуса с по 40 места пълни с немски туристи.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да идваха с танкове, ама това днешното германци ли са.
44
0
 
3
 
! Отговори
Itso преди 9 месеца
Немци от бившето ГеДеРе редовно почиват на Албена, защото си я знаят и я харесват, един спасител там ми каза че възрастна двойка се запознала точно там и от тогава всяка година си ходят редовно на Албена.
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Един германец на Слънчака, като позна 20г. си кола се разплака и си я поиска обратно.
42
0
 
4
 
! Отговори
до 40 преди 9 месеца
Ами аз предпочитам румънци да идват. Немците като видят бира за левче и стават КапитанДрайфус. Стижат ги навсякъде, а оня не си спомня даже в коя държава е бил. То техният шнапс (плодовата им шльокавица) е 40 градуса...
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
70 хиляди туристи? Един автобус има средно около 40 места. Ще трябват 1700 автобуса, ненормалници! То ако ги наредиш по права линия на измислената магистрала и ще падат директно в морето, бе!
40
0
 
8
 
! Отговори
Anonymous преди 9 месеца
Елате в България! Вашата кола е вече тук!
39
0
 
5
 
! Отговори
Ъ преди 9 месеца
И малко да са трябва да получат качествен продукт. Така се изграждат търговски марки.
38
4
 
8
 
! Отговори
Ееее преди 9 месеца
Е, нали затова сме в Ес, да обслужваме немските и френски маа ..нгала, а те скоро ще стават джамахирия, че Ес не ни дава да правиме и връзки за обувки
37
0
 
8
 
! Отговори
Пипи Дългото Чорапче преди 9 месеца
Колкото има толкова, да са живи и здрави.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Едва ли има 65-70 хиляди немци, които все още не са разбрали, чеше си дадат парите нахалост, ако дойдат на море в България.
35
0
 
6
 
! Отговори
не е вярно преди 9 месеца
Идват на изгодни оферти ол инклузив като румънеще (за разлика от нас дето плащаме повече) ядат и пият яко и рядко ходят другаде.Той съобщи, че германските туристи имат интерес да комбинират морския с останалите форми на активен туризъм
34
0
 
5
 
! Отговори
Ъ преди 9 месеца
Правителството обявява три дена всенародно веселие, защото шестдесет и пет хиляди туристи от Германия идват в България. Всички се радват сега нали?
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
това много ме успокои...
32
10
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 месеца
Ще дойдат,ще дойдат,защото германеца не е...будала. Няма да отиде в Турция,да яде...ламаринени домати и да слуша...маанета.
31
2
 
12
 
! Отговори
до 34 преди 9 месеца
На мой приятел - немец, още първият ден му откраднаха колата. Искаха да го изкарат, че едва ли не той си я откраднал сам и продал на части за 6-7 часа. После се сблъска с реалността на БДЖ. Дали ще дойде пак?