Борисов за Василев: Това за "Лукойл" в трамвая ли го е чул?

Управление на опозицията ще изолира страната
Обновена: 19 окт 2023 19:30 | 19 окт 2023 19:24, Росен Стойчев
99
Борисов за Василев: Това за "Лукойл" в трамвая ли го е чул?
Снимка: БГНЕС

"Лукойл" плаща нула данъци". Асен Василев заяви, че "Лукойл" се продава, а Денков го опроверга. Откъде го е чул? В трамвая ли го е чул или в автобуса?".

Още по темата
Това попита Бойко Борисов в Перник.

"Първо трябва да се мисли, да се пише и след това да се говори, особено когато говориш от чуждо име, защото притеснителното е, че ако финансовият министър има информация за това, я е придобил по някакъв начин и не е прозрачен. Ако е отрекъл Денков, това значи все едно някой да говори от ваше име, че си продаваш апартамента. И в двата случая това е едно необмислено самохвално интервю. Делян Добрев ме настигна сега и твърди неща, които не искам да вярвам, че са така, но той дойде да ме предупреди за тях, заяви Борисов.

Притеснителното от Добрев, което чувам, че дерогация, която имаме месеци наред, горивата отново са с левче отгоре, това левче си върви години наред, това са милиарди. 3 млрд. долара, а ние говорим, че имаме 3% дефицит и че трябва да теглим заем, 6 млрд. са изтекли от нашите джобове за горива и то повече, отколкото струва, подчерта Борисов.

Притеснително е, че има текст, в който се казва, че се дава 100% монопол на Лукойл. Как се гони Лукойл или се опитваш някой да го продаде и му даваш в същото време дерогация за милиарди и е платил 0 лева данъци. И защо 2 правителства - служебното и това вече 3-4 месеца нищо не правят. А пред чуждата преса се правим, каза Добрев.

Трябва да намалят вноса на горива. Не само, че Лукойл не е платил един лев, миналата година са получили от държавата 150 млн. компенсации за ток. И сега 100% монопол в България, допълни Борисов.

Добрев, каза, че има механизъм да падне бензинът, това е механизмът за компенсациите, от фонда трябва да се върне на всеки по 1 лев, само че те не прилагат този закон, защото не искат да вземат пари от Лукойл, обясни той.

"Как работят срещу руските интереси в България, при положение, че им дадоха 3 млрд. долара. Позволяват им дори да изнасят горива за ЕС, което е забранено с дерогацията. Освен това между първо и второ четене вкарват клауза, която дава пълен монопол на "Лукойл". Така се товари всеки български потребител с по 1 лев да им плащаме".
 
Заварвам, че ме чака тук в Перник и започва да ми светва една лампичка", пошегува се Борисов и допълни, че представят ГЕРБ като опозиция на ПП, но това не е така. Според Борисов, ако опозицията се докопа до власт, България ще е в изолация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Колкото и да се натяга на САЩ, бившият хегемон е бита карта и е готов да продаде и най-близките си съюзници. А Борисов дори не е съюзник на САЩ, обикновен натегач. Зеленски е с класи над него.
80
0
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 6 месеца
Питам се какво би значело България да е в изолация? Ще ни изключат ли от ЕС и НАТО? Очевидно не. И Унгария и Полша неведнъж са отстоявали собствено мнение в ЕС и никой не мисли да ги изключва. Това за "изолацията" е дежурният кьорфишек на Бойко преди избори. "Гласувайте за ГЕРБ иначе сме в изолация". А смисълът е: "Дайте ми еврофондове за да ги раздам на свои фирми и да си пълня чекмеджето".
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
'' Борисов за Василев '' ......................................... Бойко, твоята НАЙ-ВАЖНА задача в момента е да поддържаш евро-атлантическото правителство, защото при тази международна ситуация, всяко разколебаване може да е смъртоносно за България.
78
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоз балкански крадец говори за другите колко са крали Той не стига , че е шампион по крадене Ами и на мъдрец се прави Че и на сарказъм го избива.
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво говори тоя човек?....Тоз казал.Онзи казал.Те казали..Ами само това ли знае.Какео някой си бил казал нещо.Ми кажи ти как е *** нали си *** от Банкя .Взе си комисионните в кюлчета.И сега на сеир я карах...Весело ли ти е.
76
5
 
1
 
! Отговори
ББ преди 6 месеца
това,че господаря ти путин,убиващх жени и деца в молове,ще създаде рая на Планетата ни...с грабежи и убийства...че ти като обслужващ персонал продал Народа си ще минеш САЩ и Кралството с...200,да си престкъприн опитващ се да минеш САЩ и Кралството евтино...е смъртоносно,Бог да прости...тИКВАТА!!!Война е
75
4
 
1
 
! Отговори
ББ преди 6 месеца
Кралството са...войни..биткаджии...почтени...разкарайте този руски роб!!!Свободният Свят ви Молим!!!
74
4
 
3
 
! Отговори
Божееее преди 6 месеца
САЩ и Свободният Свят правят кардинална грешка,че не убиха руският роб,грабещ безжалостно народа си,закриващ училища...по турско се разкриваха...по руско и бойко се закриваха...Анатема руски робе!!!
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Управление на опозицията ще изолира страната" -- от външните крадци и вътрешните им слуги като този на снимката, който трябва да влезе в затвора или да отива при алексей петров. Не само, че няма да я изолира, но ще започнат да се държат с Бг като със сериозна страна, а не със слуги.
72
2
 
8
 
! Отговори
Идеалист преди 6 месеца
Баце, ти ми даде всико, за да се спасиш, предателю на всико и на всики. Икъпан си външно, но душата ти *** и долна!
71
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Борисофф и тои участваш в управлението , не се прави на опозиция , късно е вече , никой не ти вярва .
70
2
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
Няма ли джурналя да пита на едно от сборищата на младежкото БКП Бай Тошко 2.0 китайската реплика дали е кандидат за кмет във всяко населено място в България, че обикаля като пчеличка навсякъде вместо да е на работното си място? За какво му плащаме заплата на този сеносъбирачка на бившият комунистически лидер? Да го уволняват дисциплинарно, че се шматка вместо да е на работното си място!
69
2
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
На никой не му се слушат семейните драми на интимната сглобка Боко-Шиши-Кирчо. Но поне ,а пореден път се вижда, че момента в който Тиквата изчезне и цялото ОПГ гроб умира с него! Тоя обиколи цяла България да се вайка как съпруга му правел това или онова! Абе тиквондур, ти нали лично гласува за това правителство, нали ги защити във вота на недоверие! Какво си седнал да се жалвал като пернишка прокурорска съпруга? Това твоето е бий ме, обичам те!
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 6 месеца
62 не е бил шофьор,на Живков,масажист,внучката му женя Живкова нали каза че чу е разтривал,врата и ушите,чат пат хранел,и кучето-пазач.
67
5
 
10
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 6 месеца
Не знам кои българи са гласували за *** дето се водят властоимащи. И журналиста Цанов говори истината че са подправени изборите . Няма значение това е *** група която работи срещу България . Нека доброволно да си заминават . Те не са желани тук в България . Това са предатели....
66
1
 
10
 
! Отговори
пасарела преди 6 месеца
Омръзнахте ми !!
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да, така го е построил, че изобщо не може да се ремонтира - става само за изриване с булдозер. Едно време на такива строители, дето само хабат матеряла, са им режели главите...
64
3
 
13
 
! Отговори
мак преди 6 месеца
В отговор на "умния" въпрос - банкянския е намирал министри по разклони. Тъй че да не се прави на духовит, защото само се излага.
63
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Борисов ни лук ял,ни лук мирисал.Като че ли за 13 години при неговото премиерство Лукойл са плащали данък печалба.Дори и измервателни устройства не им сложиха на акцизните складове. А Златев бе пръв приятел на ББ...
62
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 59 Вярно строехте. Направихте на русия газопроводно трасе с парите на Българите, сега като им взимаме на руснаците пари за това му викате "национално предателство"...